Автор Тема: Opel Zafira B 1.9 CDTI 2006  (Прочитано 27551 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Одг: Opel Zafira B 1.9 CDTI 2006
« Одговори #75 на: 26 Декември 2015, 09:40:48 am »
Уште и крив го направивте маршер што ја поправил колата... Свашта...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #76 на: 26 Декември 2015, 09:50:51 am »
Маршер беше единствен кај нас што се нафати да поправи дефект кој го имав со колата од што му беше предизвик и си ја сака и почитува работата.
Останатите креваа рамења и трчи-лажи муабети од типот на ( мора ново ), пошто ги мрзи да работат.

Само не разбирам една работа, си купил кола од 6000 евра на старо и многу биле 2-3 илјади денари за реален квар кој му го направиле други надри мајстори.

Па колку лоши муабети од Порше Скопје, Аутомакедонија имам слушано, ама не, тие се официјални сервисери. Дрн дрн јариња.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #77 на: 26 Декември 2015, 10:31:28 am »
Маршер беше единствен кај нас што се нафати да поправи дефект кој го имав со колата од што му беше предизвик и си ја сака и почитува работата.
Останатите креваа рамења и трчи-лажи муабети од типот на ( мора ново ), пошто ги мрзи да работат.

Само не разбирам една работа, си купил кола од 6000 евра на старо и многу биле 2-3 илјади денари за реален квар кој му го направиле други надри мајстори.

Па колку лоши муабети од Порше Скопје, Аутомакедонија имам слушано, ама не, тие се официјални сервисери. Дрн дрн јариња.

Абе работата му е тоа, да открие дефект, а за цената он си знае, само треба однапред да си ја каже. Според мене висока е за однапред лоциран проблем.

Во официјален барем од досегашното искуство прво ти кажуваат колку ќе чини.
Пример во Колевски кога не ми работеа бришачите набрзина видоа дека има прекин во инсталацијата, предпоставија дека е некој кабел и ми рекоа дека ќе им требаат околу 3 часа се да проверат. Фино лепо отидов дома, побарав на интернет, излезе дека осигурачот за бришачите некако испаднал (немаше осигурач во пинот), и наместо со 3000 поминав со осигурач. :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #78 на: 26 Декември 2015, 11:10:53 am »
Значи прво да се разбериме. Не ми е прв пат да имам проблем со анласер, брава, кинење осирачи и сл.

Како што теков...ги дадов 3000 денари...фала богу не ми е дојдено до нив ама мене ме боли дека ме прави будала.

Како првиот мајстор така и овој.

@FilipM мислиш ќе одев кај овие ако бев Битола. Попето ем 5 пати поефтино ќе ја средеше и 10 пати подобро. Се надевам денојве ќе одам Бт па ќе му речам да ја прегледа. Неам доверба во овие.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #79 на: 26 Декември 2015, 11:28:31 am »
На Косово да ја поправаше, може поефтино у од Битола ќе поминеше. Ако не си се договорил претходно, а си прифатил да ти ја поправи колата, едноставно си се согласил на било која тарифа. Мислам дека џабе гневот го истурате. Може кај друг мајстор ќе си завршел за 2000 или 2500, ама доверба си имал дека овој мајстор ќе ти ја направи.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
Одг:
« Одговори #80 на: 26 Декември 2015, 11:51:53 am »
Кај денис и ален во камник вадење алансер мењавање четкици,чистење и местење за 1500 денари
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #81 на: 26 Декември 2015, 12:08:00 pm »
Сервис на алтернатор во сервис Искра 6000 денара ...

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #82 на: 26 Декември 2015, 12:27:17 pm »
Не сакам да кобам ама од многу "лаење" во вакви случаи на колата повторно нешто ќе и се зезне и повторно "спасителот" ќе биде мајсторот кој бил "лаен".

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #83 на: 26 Декември 2015, 12:28:55 pm »
Не сакам да кобам ама од многу "лаење" во вакви случаи на колата повторно нешто ќе и се зезне и повторно "спасителот" ќе биде мајсторот кој бил "лаен".

Немој да кобиш. Ама мајсторот кој е лаен гарантира демек дека го средил. Нека му ја мисли ако нешто се зезне. Платено му е и очекувам гаранција на сработеното.

Второ, јас не го лаам за неговиот квалитет. Не знам, немам искуство со него и нормално немам најголема доверба, но можда е квалитетно сработено.

Јас зборувам за тоа дека ме прави будала со цената.

Мање битно, ако навистина мислите дека парите вределе нека му се за алал.

Јас како муштерија не сум задоволен во однос на цената, бидејќи имам искуство, не ми е прв пат да одам по мајстори, плус то ја знам комплексноста која ја сработил и воопшто не вреди 3000 денари па кој како сака нека мисли.
« Последно менување: 26 Декември 2015, 12:35:46 pm Carpathian Lord »

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #84 на: 26 Декември 2015, 13:10:15 pm »
So zdravje da se vozi, mnogu bezgrizni kilometri.

Kazi mi za cenata se dogovorivte unapred ili?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #85 на: 26 Декември 2015, 14:26:36 pm »
Денес го видов газдата и аутото (да се вратиме на темата), така... фино делува ко` за комбе... ;D Чекам шопинг тура до Солун ;)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #86 на: 26 Декември 2015, 14:45:18 pm »
што е многу,многу е,за истава работа само што немаше цвикнат кабел ми земаа 800ден работна рака зошто требаше да се вади компресорот од климата иначе е 600 вадење алансер и лоцирање проблем

тука : 42.000977, 21.405798

исто позитивна ствар е што не те мотаат дојди после,утре итн. ќе ти закажат термин и кога ќе ја однесеш одма твојата кола ја фаќаат

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #87 на: 26 Декември 2015, 14:59:51 pm »
Никој не вика дека е малку, ама па чоекот го решил проблемот за кои другиве се чуделе што е... За тоа и наплатил. Е сеа што „добро утрото“ му е скапо, тоа однапред се договара. Да си знаеш, да не се чудиш... за дијаагностика - толку пари, ако е само чистење и проверка, толку пари, ако треба лагери да се мењаат, толку, итн...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #88 на: 26 Декември 2015, 15:17:46 pm »
Денес бев кај Бушав и ми ја изгланцаа колата. Прво салам перење откако ја зедов.

Фали хемиско,ама на пролет :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #89 на: 26 Декември 2015, 15:21:40 pm »
Денес бев кај Бушав и ми ја изгланцаа колата. Прво салам перење откако ја зедов.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Фали хемиско,ама на пролет :)

Ти останала една нула кај десниот фар, врати ја кај Бушав да ја досредат ;D