Автор Тема: Совет за кола до 2500-3000 евра за почетник  (Прочитано 14019 пати)

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Одг: Совет за кола до 2500-3000 евра за почетник
« Одговори #30 на: 23 Декември 2015, 23:09:53 pm »
Punto si e super kolice pod uslov da e kolku tolku odrzuvano i cuvano domacinski. Brat mi za tri godini kolku sto go imase osven redovni trosoci za odrzuvanje  dade samo 50e za zaebancija so volanot (toa im e nekoja mana).  E sega da e ljuta masina, ne e, ama za tamo vamo vrsi rabota.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #31 на: 23 Декември 2015, 23:16:22 pm »
Јас сум презадоволен од пунталево мое. Еве 110000  поминав со него и освен потрошен материјал друго немам сменето. Далеку е од љута машина ама си брка работа за низ Скопјево па и за низ Македонија.

Отсутен Festool

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 163
  • woodworker
    • Drvodelec.mk
« Одговори #32 на: 24 Јануари 2016, 12:51:07 pm »
Punto si e super kolice pod uslov da e kolku tolku odrzuvano i cuvano domacinski. Brat mi za tri godini kolku sto go imase osven redovni trosoci za odrzuvanje  dade samo 50e za zaebancija so volanot (toa im e nekoja mana).  E sega da e ljuta masina, ne e, ama za tamo vamo vrsi rabota.

Како ти би дефинирал љута машина? Што значи љута машина? И кои се реалните потреби од љута машина?

Јас љута машина подразбирам некој 19 годишен младич да сака да се фука безпотребно.

Нормална потреба и цел на една кола е безбедно и угодно да те превози од точка А до точка Б. И така верно да ти служи ијладници километри. Јас не ги разбирам тие работи со љути машини и слично.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #33 на: 24 Јануари 2016, 15:51:33 pm »
Гледам темава пак отворена.Мислев членот Iksyrum да не купува уште едно пунто :)
Maла шега се разбира.Iksyrum не се пофалил си го здипли пунтото кое му беше предложено,па остана уште ручекот и пивцето и да ја претстави во гаража колата.

Ајде ставај бандажи и слики да видиме

Отсутен iksyrium

• Почетник
  • *
  • Пораки: 24
« Одговори #34 на: 24 Јануари 2016, 17:17:39 pm »
oбaвезнo.Еве пo тoлку време пoминaтo дa изрaзaм блaгoдaрнoст дo мaлинaмaмун зa пoмoштa и предлoгoт.пунтoтo ми се пoгoди тoп!
мoтoрчевo  е тивкo и ептен пoгoденo a пoтрoшувaчкaтa е неверoјaтнo нискa.Ептен си се зaљубив вo негo и среќa штo се нaјде прaв член и ми предлoжи чистa 10кa кoлa.Вo тек е и нaбaвкa нa бaндaжи
пa пoсле ќе гo претстaвaм вo гaрaжa.Сaкaм дa си земaм aлесиo фелни,веќе гледaв нa итaлијaнскиoт сaјт мoдели нo ме интересирa кoј ги прoдaвa oвде кaј нaс oднoснo кoј е увoзник.кинески гледaм имa мнoгу нo тaкви не сaкaм.
Сo кoлaвa пoм8нaв веќе 2000км и вo првa приликa ќе седнеме дa јa пoдмaчкaме рaбoтaвa.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #35 на: 24 Јануари 2016, 21:38:18 pm »
Да провериш во First Stop кај Цементара. Исто и кај Броз на Партизанска имаш продавница за бандажи и мислам дека носат Alesio, само што одамна не сум загледал дали воопшто работи и постои продавницата.

Отсутен iksyrium

• Почетник
  • *
  • Пораки: 24
« Одговори #36 на: 25 Јануари 2016, 04:27:17 am »
Ex не се сетив на таа кај броз кафе.Се надевам дека уште работи.Фали ти.А и во First top ќе проверам.Фала многу Игор.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #37 на: 25 Јануари 2016, 18:55:58 pm »
Денес и јас бев да гледам едно Хјундаи И10 за почетник, демек пристојно. Си заминав разочаран поради неволноста на сопственикот да ја однесеме во овластен сервис на проверка и дијагностика.

Отсутен lostov

• Почетник
  • *
  • Пораки: 16
« Одговори #38 на: 25 Јануари 2016, 20:58:29 pm »
Денес и јас бев да гледам едно Хјундаи И10 за почетник, демек пристојно. Си заминав разочаран поради неволноста на сопственикот да ја однесеме во овластен сервис на проверка и дијагностика.

Случајно да не беше ова да го гледаш http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1881376

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг:
« Одговори #39 на: 25 Јануари 2016, 21:00:10 pm »
Зошто прашуваш?

Отсутен lostov

• Почетник
  • *
  • Пораки: 16
« Одговори #40 на: 25 Јануари 2016, 21:08:07 pm »
Зошто прашуваш?
Пошто баш сакав да одам да го гледам ова, а ми беше доста сумљиво по цената. Излезе дека тоа било :)

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
« Одговори #41 на: 25 Јануари 2016, 21:35:46 pm »
2008 година за тие пари.Јасно е дека нешто фали и по се веројатно фабричка грешка.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #42 на: 26 Јануари 2016, 00:08:33 am »
Како го кажа ова за тие пари, ко 2 години да е стара колава. А таа 8 години стара со никаква опрема (добро клима и радио со цд) и претпоставувам никаква вожња. Колку пари треба да биде според тебе ова 8 годишно кибритче?

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #43 на: 26 Јануари 2016, 00:50:55 am »

Повеќе ќе си се разочарал ако си и дал пари за дијагностика а не е како што треба.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
« Одговори #44 на: 26 Јануари 2016, 05:28:56 am »
Како го кажа ова за тие пари, ко 2 години да е стара колава. А таа 8 години стара со никаква опрема (добро клима и радио со цд) и претпоставувам никаква вожња. Колку пари треба да биде според тебе ова 8 годишно кибритче?

Другар без  лутење.И ова како ауди а6 си има свои предности.
Ти што очекуваш да има.Кожа,темпомат,абс или можеби како тесла авто пилот.Да не претеруваме.Во 1100 кубика тоа е.Реално Џабе ја има климата и разни тракатанци други.

Малите коли како и големите си имаат свои предности.За ова многупати е дискутирано на форумов.
Имам возено на еден колега од работа незнам точно која година hyundai i10 и солидна вожња има,но голема мана е што е внатре просторот е навистина мал.Моторот е доста бучен и реално не би го избрал пред други возила во класата.

Имаат мали акумулаторчиња дури и смешни и реално иако е добро опремено треба да знаеш да ја штедиш струјата.
Односно радио,светло и отварање прозор во истовремено не бива,или пак клима вклучена и да сакаш прозор да спуштиш.НЕма шанси.Се мачи возилото.Сепак јас би земал некое без опрема вакво и мислам дека доста би се тркалало.

Колегава не се жали,но досега има поминато 10-15000км највеќе.Не ја ни вози колата многу,па не можам да знам дали ќе и биде нешто на 30000 или нема.
Сепак не ми делува на некоја солидна изработка,од примерот на новите пунта или пак пежо 207 да речеме.

Поточно кажано делува многу евтина изработка

Инаку од информација од втора рака наслушнав дека колава била удрена позади и фарбана.Ќе повторам Ова ми е информација од втора рака,но многу веројатно и точна