Автор Тема: Совет за кола до 2500-3000 евра за почетник  (Прочитано 13319 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6298
Одг: Совет за кола до 2500-3000 евра за почетник
« Одговори #15 на: 21 Декември 2015, 19:30:15 pm »
Колку што гледам првото е со 160.000км.. 12 години е старо... Второто неувезувано е 2004та, можда се реални можда не треба да се провери...
Третото незнам..

Присутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5802
« Одговори #16 на: 21 Декември 2015, 20:23:25 pm »
Ako ne ti se brza kolega moj saka da prodava citroen C2 2006 mislam bese prv gazda srebrena boja stalno garazirano..
Osven do grcka i lani bese za germanija so nego ne e mnogu vozeno redovno e servisirano ali pred 1 mesec dojde na svet vtoriot bebus kaj nego i pretesna mu e kolata..
Da go prasam denovive za cena sto kako pa kje pisam...

Отсутен iksyrium

• Почетник
  • *
  • Пораки: 24
« Одговори #17 на: 22 Декември 2015, 03:05:45 am »
Благодарам момци.Се загреав ептен за пунтото.Се јавив кај човеков ми даде регистрација и потоа се јавив во Фиат кај пријатели на татко ми.
Преоверија по таблица и го најдоа кај нив.Се било навреме менувано и педантно,така да потрагата престанува најверојатно тука.Сега имам еден мал проблем.На татко ми му испаднаа ненајдени трошоци околу викендицата(мораше ли сега баш) :( па ќе ми фалат 500 евра во најлош случај,но се надевам дека трошоците ќе му бидат помали околу средувањето па ќе си го земам пунтото.

Ќе пишам обавезно тука да се пофалам,без разлика дали ќе успеам да го земам него или некое друго

Отсутен iksyrium

• Почетник
  • *
« Одговори #18 на: 22 Декември 2015, 03:07:05 am »
Ako ne ti se brza kolega moj saka da prodava citroen C2 2006 mislam bese prv gazda srebrena boja stalno garazirano..
Osven do grcka i lani bese za germanija so nego ne e mnogu vozeno redovno e servisirano ali pred 1 mesec dojde na svet vtoriot bebus kaj nego i pretesna mu e kolata..
Da go prasam denovive za cena sto kako pa kje pisam...
Ако е до 1500 евра би дал.Ако е до толку.Незнам колку оди,но знам оти еден комшија имаше пред 4-5 години.Ако му бара повеќе,ќе чекам со татко ми за пунтото.Барем проверено ми е дека е сигурно

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #19 на: 22 Декември 2015, 04:19:01 am »
епа другар да частиш ако ја земеш по едно пив*.Ако не пиеш замена ручек.
Знаеш кој те препорача нели :)

Присутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5802
« Одговори #20 на: 22 Декември 2015, 11:49:32 am »
Cena neznam samo znam deka e 10pati posigurno vo sve nego toa punto...okolu servisi,kvalitet na delovi,kako e cuvano i garazirano...

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6564
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #21 на: 22 Декември 2015, 13:00:50 pm »
Само да се напомени дека Пунтото е 60коња, или во превод 60км/ч на плетвар, ваму, таму на повисоко, колку да не се разочараш отпосле, да си знаеш сега.
Ама затоа поевтина регистрација.  :)

Прв комшија има вакво, нити се имам возено ни ништо, ама ме бендисва што е многу тивко.

Отсутен iksyrium

• Почетник
  • *
« Одговори #22 на: 22 Декември 2015, 15:55:38 pm »
Cena neznam samo znam deka e 10pati posigurno vo sve nego toa punto...okolu servisi,kvalitet na delovi,kako e cuvano i garazirano...
Kомшија имаше пред 4-5 години.ако се сеќавам и не му се погоди баш.Ќе треба да го прашам.За пунтово си е прашано во сервис и потврдено ми е,па незнам дали само за мене дека преку пријател или и на други даваат копија на еден лист од се што му е сменето во аутомобиле ск.
Прашај си за цена во случај да не се снајдам за пунтото,ќе го прашам и јас баш комшијава какво беше неговото и дали имал проблем,но ако се сеќавам добро мислам дека имаше.
Па ако е некоја добра цена може и тоа ќе го земам.Се зависи од парите дали ќе ги соберам за ова или не

Отсутен iksyrium

• Почетник
  • *
« Одговори #23 на: 22 Декември 2015, 15:57:38 pm »
Само да се напомени дека Пунтото е 60коња, или во превод 60км/ч на плетвар, ваму, таму на повисоко, колку да не се разочараш отпосле, да си знаеш сега.
Ама затоа поевтина регистрација.  :)

Прв комшија има вакво, нити се имам возено ни ништо, ама ме бендисва што е многу тивко.

Братучед од Прилеп секој 3 ден поминуваше низ плетвар.Ако он се искачувал со Матиз,не гледам проблем зашто не би се искачил јас со било кое друго возило.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20704
« Одговори #24 на: 23 Декември 2015, 15:49:38 pm »
Избришани еден тон глупости и квази-надмудрувања.

Можно е да настрадал и некој битен пост.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Rosso Corsa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 96
« Одговори #25 на: 23 Декември 2015, 15:58:12 pm »
штетa зa мислењaвa.имaше гoлемa филoзoфијa и јaки сoвети нa бузуки вo нив.Ах мoдерaтoре мoжеби и пaметнo oвa дa не смеaт луѓевo вo иднинa кoј и штo препoрaчувaл

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4291
« Одговори #26 на: 23 Декември 2015, 19:32:27 pm »
да го пишам уште еднаш мојот предлог за киа пиканто,за тој буџет мислам дека ќе најдеш солидно зачувано и со мала километража.освен ако си висок над 190,тогаш батали ми го советот,нема да ти биде лагодно :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34166
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #27 на: 23 Декември 2015, 21:58:48 pm »
Јас не би купувал Пунто освен за до работа и назад и тоа ако имаш навика да доаѓаш пола саат порано на работа за у случај да те остави на пат.
Јас кога гледав за стариот возила, Панда и Пунто, таков неквалитет на возила ретко кај кој бренд да се најде. На 60.000 км уље на сите страни. Сери му се на такво возило, ала Југо.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6936
  • French diamond
« Одговори #28 на: 23 Декември 2015, 22:17:32 pm »
Чичко ми зедоја Пунто 3ка ново во 2007 година, засега во овие 8 години и 60К км, нема ништо јавено освен редовен сервис. Моторот иако 1.2 влечи солидно, не туку го плашете детето ќе се качвал со 30 на Плетвар и незнам ти шо. Количето е супер стегнато и се како што треба, така да ако најдиш некое добро зачувано земај си го и ич не му се мисли.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 341
« Одговори #29 на: 23 Декември 2015, 22:59:17 pm »
да го пишам уште еднаш мојот предлог за киа пиканто,за тој буџет мислам дека ќе најдеш солидно зачувано и со мала километража.освен ако си висок над 190,тогаш батали ми го советот,нема да ти биде лагодно :)
Да и киа пиканто не е лошо возило.малку помало е од пунтото али ете би го ставил како резерва.Незнам само како ќе биде достапно со делови,но после пунто веројатно е и најдобро возило за парите.
Јас не би купувал Пунто освен за до работа и назад и тоа ако имаш навика да доаѓаш пола саат порано на работа за у случај да те остави на пат.
Јас кога гледав за стариот возила, Панда и Пунто, таков неквалитет на возила ретко кај кој бренд да се најде. На 60.000 км уље на сите страни. Сери му се на такво возило, ала Југо.
Другар ти изгледа си гледал од тие на Бузуки скапаниците или увезените со по 300000км и штелувани километражи
Панда кај нас на работа се вози веќе над 250000км.Нормално почнуваат да се појавуваат мани,бидејќи го вози секој и никој не го пази.Си тропа има проблем со амортизер,ама колку е товарано и кај се нема отидено,јас таму со бмв-то ако би влегол никогаш не би излегол.
За тоа дека откажало на 60000км или измислуваш или е некое вакво погоре како што кажав.
Фиат па и другите си даваат гаранција обично до 100000 а некои и повеќе.Ако му се расипало на некој на 60к километри и толкав проблем,а си сменил се навреме може да однесе и нова кола ќе му дадат од Фиат.Не мора да се мачи да ти ја продава тебе или на оглас нели???

Е сега ако си одел на некоја кола со мајтапена километража како на некои членови што велат па на тепка да ги погаѓаме километрите можеби и да се распадне,а не само уље да тече.Али тука незнаеме дали има 50-100 или 500000км

Ако на некоја кола на 60000км и тече уље фабриката уште истиот ден биди сигурен дека ќе си ги затворите вратите и производството.Напротив  Пунто е меѓу најпогодените коли буквално уште од први модел кога се излезени.Секој нареден модел се отстрануваат грешките од претходните модели и затоа најновото е најдобро.

Ако си го сервисираш навреме,сигурно нема да наидеш на проблем и на 300000км особено овие последниве пунтовци.

Е сега ако си гледал некои како бузуки со клима ама од кога е купена да не е сменето ништо освен бензин,а уље освен фабричко и да не видело можно е.Ј

ас така еден Мерцедес видов зарибан за 65000км и тоа од легендарните ц класи 180 за кои многумина викаат дека смрт нема(ама бесмртниот на 65000 откажа)Некој си мислел ајде бе ова мерцедес е не ставам ништо освен бензин.
Го однел човекот да се буни и овие кога виделе од мак аутостар,му велат абе човек ти од кога си ја купил 65000 км си поминал а не си дошол ни да ја видиме колата,а камоли пак уље да смениме.

Така да другар до одржавање си е.Кола која си е пазена и кола која не се знае утре што ја чека и пали со помош на господ не е иста.И ферари да е си бара промена на уље Џонтра.Како што и ти менуваш долен веш,така и колата сака промена на уље.