да го пишам уште еднаш мојот предлог за киа пиканто,за тој буџет мислам дека ќе најдеш солидно зачувано и со мала километража.освен ако си висок над 190,тогаш батали ми го советот,нема да ти биде лагодно 
Да и киа пиканто не е лошо возило.малку помало е од пунтото али ете би го ставил како резерва.Незнам само како ќе биде достапно со делови,но после пунто веројатно е и најдобро возило за парите.
Јас не би купувал Пунто освен за до работа и назад и тоа ако имаш навика да доаѓаш пола саат порано на работа за у случај да те остави на пат.
Јас кога гледав за стариот возила, Панда и Пунто, таков неквалитет на возила ретко кај кој бренд да се најде. На 60.000 км уље на сите страни. Сери му се на такво возило, ала Југо.
Другар ти изгледа си гледал од тие на Бузуки скапаниците или увезените со по 300000км и штелувани километражи
Панда кај нас на работа се вози веќе над 250000км.Нормално почнуваат да се појавуваат мани,бидејќи го вози секој и никој не го пази.Си тропа има проблем со амортизер,ама колку е товарано и кај се нема отидено,јас таму со бмв-то ако би влегол никогаш не би излегол.
За тоа дека откажало на 60000км или измислуваш или е некое вакво погоре како што кажав.
Фиат па и другите си даваат гаранција обично до 100000 а некои и повеќе.Ако му се расипало на некој на 60к километри и толкав проблем,а си сменил се навреме може да однесе и нова кола ќе му дадат од Фиат.Не мора да се мачи да ти ја продава тебе или на оглас нели???
Е сега ако си одел на некоја кола со мајтапена километража како на некои членови што велат па на тепка да ги погаѓаме километрите можеби и да се распадне,а не само уље да тече.Али тука незнаеме дали има 50-100 или 500000км
Ако на некоја кола на 60000км и тече уље фабриката уште истиот ден биди сигурен дека ќе си ги затворите вратите и производството.Напротив Пунто е меѓу најпогодените коли буквално уште од први модел кога се излезени.Секој нареден модел се отстрануваат грешките од претходните модели и затоа најновото е најдобро.
Ако си го сервисираш навреме,сигурно нема да наидеш на проблем и на 300000км особено овие последниве пунтовци.
Е сега ако си гледал некои како бузуки со клима ама од кога е купена да не е сменето ништо освен бензин,а уље освен фабричко и да не видело можно е.Ј
ас така еден Мерцедес видов зарибан за 65000км и тоа од легендарните ц класи 180 за кои многумина викаат дека смрт нема(ама бесмртниот на 65000 откажа)Некој си мислел ајде бе ова мерцедес е не ставам ништо освен бензин.
Го однел човекот да се буни и овие кога виделе од мак аутостар,му велат абе човек ти од кога си ја купил 65000 км си поминал а не си дошол ни да ја видиме колата,а камоли пак уље да смениме.
Така да другар до одржавање си е.Кола која си е пазена и кола која не се знае утре што ја чека и пали со помош на господ не е иста.И ферари да е си бара промена на уље Џонтра.Како што и ти менуваш долен веш,така и колата сака промена на уље.