Автор Тема: Кој за што колку платил?  (Прочитано 78220 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Одг: Кој за што колку платил?
« Одговори #135 на: 17 Декември 2011, 11:14:12 am »
LPR од секогаш било ѓубре и ефтина варијанта :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #136 на: 17 Декември 2011, 11:25:37 am »
Дека се ефтина варјанта се, ама дека се ѓубре не се бидејќи кај нас на пазарот има многу полоши работи, тука си сигурен дека се оригинални плус имаме до сега земано од кај Иџе некулку парови дискови и сум задоволен од нивниот однос.
Еднаш ни се деси за 10к км да се искриви диск, дојдовме со колата и одма дечките си ја кренаа да проверат дали е до дисковите или е до нешто друго. На карај искочи дека во глицеринот има повеќе од 4% вода кога измерија, и едната шепа имаше задоцнето реагирање требаше да се заврти малце лево десно за да се врати назад, тоа довело до прегревање на дискот. Плус после возење на отворено се десило да колата отиде на перење и најверојатно тогаш се има искривено дискот.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #137 на: 17 Декември 2011, 12:06:43 pm »
Не се чудете за аурис 10 000 за плочки. Брачед ми, YarisBt за јарисот во Тојота плати толку за плочки. Е сега ако тоа е многу за аурис, за јарис е ПРЕМНООООГУ!!!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7275
« Одговори #138 на: 17 Декември 2011, 13:19:03 pm »
10 000?

Колку се брембо на ибеј? Нека речат Нуме или гОЈДО они пазареа ...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #139 на: 17 Декември 2011, 13:55:18 pm »
Јас за предни платив околу 70 евра со вклучена достава, но не ми ги оцаринија и оданочија.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #140 на: 17 Декември 2011, 14:02:06 pm »
75566ден за регистрација  :o ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #141 на: 17 Декември 2011, 14:10:03 pm »
За што? Боинг 747?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #142 на: 17 Декември 2011, 14:13:43 pm »
За што? Боинг 747?
Сканија  ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #143 на: 17 Декември 2011, 14:46:39 pm »
Дека се ефтина варјанта се, ама дека се ѓубре не се бидејќи кај нас на пазарот има многу полоши работи, тука си сигурен дека се оригинални плус имаме до сега земано од кај Иџе некулку парови дискови и сум задоволен од нивниот однос.
Еднаш ни се деси за 10к км да се искриви диск, дојдовме со колата и одма дечките си ја кренаа да проверат дали е до дисковите или е до нешто друго. На карај искочи дека во глицеринот има повеќе од 4% вода кога измерија, и едната шепа имаше задоцнето реагирање требаше да се заврти малце лево десно за да се врати назад, тоа довело до прегревање на дискот. Плус после возење на отворено се десило да колата отиде на перење и најверојатно тогаш се има искривено дискот.

Ефтина варијанта се секако, јас купив ЛПР дискови и Моторкрафт плочки, колку чинеа дисковите толку и плочките додуша (~4000ден вкупно 8000ден), досега околу 20000км без никакви забелешки, кога ги менував ги репарирав и шепите во исто време со комплет гумички шпански, очистени и средени :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #144 на: 17 Декември 2011, 15:52:17 pm »
Кумов лани плати 400 евра за ништо, буквално за ништо! ;D

Уште ме фаќа смеа!  ;D ;D ;D ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #145 на: 17 Декември 2011, 15:54:31 pm »
Кумов лани плати 400 евра за ништо, буквално за ништо! ;D

Уште ме фаќа смеа!  ;D ;D ;D ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #146 на: 17 Декември 2011, 17:56:11 pm »

Отсутен nefer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 643
« Одговори #147 на: 17 Декември 2011, 18:09:08 pm »
Не се чудете за аурис 10 000 за плочки. Брачед ми, YarisBt за јарисот во Тојота плати толку за плочки. Е сега ако тоа е многу за аурис, за јарис е ПРЕМНООООГУ!!!

za tolku pari  se isplatelo u Solun da odi ... 

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #148 на: 17 Декември 2011, 22:19:28 pm »
На братучед на татко ми на тојота аурис плочки за менување 4-ри 10 000 денари во сервис, не ги смена, си порача од грција за 40 евра и тактко ми му ги замена денеска. :)
10k за плочки на сите тркала во овластен сервис е реална цена според мене, ако несакал да дава толку пари и тука можел за тие пари да купи

Премногу е. За тие пари може да смени и плочки и дискови.
Не е е многу, за многу, а дека можеш да поминеш поефтино - можеш. Ако земеш LPR ѓубре, ќе купи и плочки и дискови, ама кај ќе запреш - не гарантирам :)

Абе LPR искочи ѓубре сега, имаш некое искуство со нив или...

http://www.lprautoparts.cn/english/aboutus.asp

Мислиш дека се LePRa ок? Јас не. Ако треба да ја шиткам колата, ќе и` стаам вакви и ќе викам “нови дискови нови плочки“, ама ако сакам јас да ја возам, ќе изберам Брембо, ТВР, АТЕ, БОШ, или други реномирани ОЕМ производители.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #149 на: 18 Декември 2011, 01:18:23 am »
На братучед на татко ми на тојота аурис плочки за менување 4-ри 10 000 денари во сервис, не ги смена, си порача од грција за 40 евра и тактко ми му ги замена денеска. :)
10k за плочки на сите тркала во овластен сервис е реална цена според мене, ако несакал да дава толку пари и тука можел за тие пари да купи

Премногу е. За тие пари може да смени и плочки и дискови.
Не е е многу, за многу, а дека можеш да поминеш поефтино - можеш. Ако земеш LPR ѓубре, ќе купи и плочки и дискови, ама кај ќе запреш - не гарантирам :)

Предни задни плочки и дискови за Алфа 155 околу 9500 денара.