Автор Тема: Брисачи  (Прочитано 417103 пати)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6982
Одг: Брисачи
« Одговори #540 на: 25 Август 2013, 19:29:46 pm »
Да? Кукав, кукав дека неможам да најдам саглам брисачи, а сега кога најдов, како да купам нови? Ко за белја, овие што ги имам сега - речиси две години направија, а бришат како нови.

Како да давам пари пак сега за овие? А баш би сакал да ги пробам..

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #541 на: 25 Август 2013, 20:51:40 pm »
Не знам зошто би паѓал во искушенија да купуваш нови, ако старите ти работат?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #542 на: 25 Август 2013, 21:06:32 pm »
Е ајде де.. Кога ми фали нешто во главата..

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #543 на: 04 Септември 2013, 00:10:35 am »
A eve da vi pomognam kako izgledat ako gi barate

Денес ги гледав во Бриколаж брисачиве и ги имаше во вакво пакување и во проѕирно пластично. Нека каже некој поупатен што е разликата. Приметив дека кај тие што се во друго пакување го нема тој проѕирниот дел што е врз самата гумичка на втората слика.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5383
« Одговори #544 на: 04 Септември 2013, 00:16:00 am »
во мега ауто партс имате хела брисачи одлични се

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
« Одговори #545 на: 20 Септември 2013, 18:43:51 pm »
Да не отварам тема за ова ќе пишам во оваа тема.

Кога пуштам прскалките за шофершајбна прво се уклучуваат брисачите, поминуваат еднаш на суво и отпосле прскалките прскаат и страшно ме нервира тоа. Моторчето(пумпицата) ми беше изгорено го менував. Има ли некој идеа дали и како може да се реши тоа и до што може да биде? Да се направи прво да се уклучат прскалките па брисачите.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #546 на: 20 Септември 2013, 20:44:03 pm »
moze motorceto yti e so poslab pritisok pa mu treba vreme da dojde tecnosta do prskalkite ili ja vraka celata tecnost nazad vo kazance pa dodeka ja vrati do gore........ :-\ :-\

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #547 на: 20 Септември 2013, 21:13:20 pm »

Кога пуштам прскалките за шофершајбна прво се уклучуваат брисачите, поминуваат еднаш на суво и отпосле прскалките прскаат и страшно ме нервира тоа. Моторчето(пумпицата) ми беше изгорено го менував. Има ли некој идеа дали и како може да се реши тоа и до што може да биде? Да се направи прво да се уклучат прскалките па брисачите.

И кај мене е така. И мене ме нервира, посебно кога има многу прашина на стаклото. Го гребе, упм.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
« Одговори #548 на: 20 Септември 2013, 21:13:38 pm »
Verovatno e do toa da se vraka cela tecnost pa mu treba vreme. Da ne ima nekoja klapna sto sprecuva da se vrati vodata?

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #549 на: 20 Септември 2013, 21:14:30 pm »

Денес земав баш вакви од Бриколаж за некои ефтини пари, од прва - одлични се. Без шум, со добро бришење и без флеки на пенџерот. Ќе ја видиме нивната трајност и како се однесуваат на дожд и при постојана работа...

Симо, не се пофали - како бришачиве?

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #550 на: 20 Септември 2013, 21:28:19 pm »
Verovatno e do toa da se vraka cela tecnost pa mu treba vreme. Da ne ima nekoja klapna sto sprecuva da se vrati vodata?
ne samoto motorce e takvo ne treba da ja vraka vodata nazad

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4114
« Одговори #551 на: 20 Септември 2013, 22:08:21 pm »
Мислам дека кај некои коли има неповратен вентил и цревото мора де е постојано полно со течност не смее да се слева надолу.

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #552 на: 20 Септември 2013, 22:13:38 pm »

Денес земав баш вакви од Бриколаж за некои ефтини пари, од прва - одлични се. Без шум, со добро бришење и без флеки на пенџерот. Ќе ја видиме нивната трајност и како се однесуваат на дожд и при постојана работа...

брисачиве се доста солидни супер бришат јас сум дури и позадоволен од аир 8 отколку од валеото
е сега не знам колку ќе издржливи

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #553 на: 20 Септември 2013, 22:30:47 pm »

некој електричар да ти ги намести бришачите да ти палат 3-4 секунди покасно од моторчето за водата да има фора да дојде до стакло

сигурно има и некој друг начин,али првин на ова ми текна

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #554 на: 20 Септември 2013, 22:32:50 pm »

брисачиве се доста солидни супер бришат јас сум дури и позадоволен од аир 8 отколку од валеото
е сега не знам колку ќе издржливи

Затоа го прашав Симо, ги има веќе некое време. А имаше и врнежи..

некој електричар да ти ги намести бришачите да ти палат 3-4 секунди покасно од моторчето за водата да има фора да дојде до стакло

сигурно има и некој друг начин,али првин на ова ми текна

Можно е тоа? Како?