Автор Тема: Брисачи  (Прочитано 416030 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
Одг: Брисачи
« Одговори #570 на: 25 Септември 2013, 16:29:11 pm »
ќе се љупи ако направи така

здраво шмирглање па прајмер,па остај го прајмерот да се исуши едно 24 саати па и тој шмирглање и нанеси си мат боја без лак :)

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 165
  • Шаб ме габри
« Одговори #571 на: 25 Септември 2013, 16:33:13 pm »
Значи треба да ги фарбам кога ќе нема дожд :) Нема да ме мрзи има да ги средам макар да ги правам и 1 недела. Него како у продавница да го најдам прајмерот (т.е. како му правилното име? ) :)

Отсутен The Ghost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #572 на: 25 Септември 2013, 17:17:28 pm »
Не најдов права тема за ова, па ај тука ке прашам..
Како да ги одстранам тие точките на стаклото, од што стоела колата под дрва?? Пошо е старо стаклото и некад знае да ми пречи навечер од светлата на другите возила... Или општо некако да ја "исчистам" цела шофершајбна??

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3905
« Одговори #573 на: 25 Септември 2013, 17:21:53 pm »
http://perfectwash.com.mk/programa.html
Programa broj 10.
Znaci nemora vo gevgelija, ama toa e najarno da se obezmasti sofersajbnata so specijalni sredstva za otsranuvanje na smola i slicni sranja i da se zastiti so specijalno sredstvo za stakla, valjda ima i na drugi mesta sto mozat da ti go izvedat voa, verojatno mozes i sam ;D ;D

Отсутен The Ghost

• Јуниор
  • **
« Одговори #574 на: 25 Септември 2013, 17:27:19 pm »
http://perfectwash.com.mk/programa.html
Programa broj 10.
Znaci nemora vo gevgelija, ama toa e najarno da se obezmasti sofersajbnata so specijalni sredstva za otsranuvanje na smola i slicni sranja i da se zastiti so specijalno sredstvo za stakla, valjda ima i na drugi mesta sto mozat da ti go izvedat voa, verojatno mozes i sam ;D ;D

А како?? :)
Ми кажаа нешто со жилет можело, ама полека, нежно :))) али мене ми е да не си ја уништам уште повеќе..

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #575 на: 25 Септември 2013, 17:30:43 pm »
Најосновно, пробај со влажни марамици, по можност алкохолни. Чуда прават :)

Сретствата за отстранување на смола и слични срања не знам дали имаат ограничување на каква површина смее да се користат, или не... Да не се само за на лим, појма неам, да не напраиш некоја беља на стаклото. Не знам за ова, види ако ти није мука :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3905
« Одговори #576 на: 25 Септември 2013, 17:33:57 pm »
Slusni se so deckovo verojatno ke zavrsis rabota za evtini pari, ili ako sakas da kupuvas sredstva togas pisi povtorno ke ti kazeme.
http://forum.carclub.mk/index.php?action=profile;u=57

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #577 на: 25 Септември 2013, 18:48:01 pm »
што и да правиш,немој да го полираш,зошто тек тогаш ќе неможеш да возиш навечер

Отсутен The Ghost

• Јуниор
  • **
« Одговори #578 на: 25 Септември 2013, 22:52:31 pm »
што и да правиш,немој да го полираш,зошто тек тогаш ќе неможеш да возиш навечер

Ајдееее... :)
Ќе пробам утре прво со тоа влажните марамици, мада што не верувам дека би ги одстраниле точките, али ке видиме :)

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Шаб ме габри
« Одговори #579 на: 26 Септември 2013, 19:51:29 pm »
ќе се љупи ако направи така

здраво шмирглање па прајмер,па остај го прајмерот да се исуши едно 24 саати па и тој шмирглање и нанеси си мат боја без лак :)

Ова за металниот дел на држачите, а со пластичните покривачи на штрафовите без да ги шмирглам да ги офарбам со прајмер па боја?

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #580 на: 27 Септември 2013, 00:33:11 am »
зошто да не ги шмирглаш ?

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Шаб ме габри
« Одговори #581 на: 27 Септември 2013, 00:58:54 am »
Па незнам никогаш не сум шмирглал пластика :) Значи све шмирглање и после фарбање. Викендов ќе ги правам па ке пуштам резултати :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #582 на: 11 Октомври 2013, 06:21:47 am »
Не најдов права тема за ова, па ај тука ке прашам..
Како да ги одстранам тие точките на стаклото, од што стоела колата под дрва?? Пошо е старо стаклото и некад знае да ми пречи навечер од светлата на другите возила... Или општо некако да ја "исчистам" цела шофершајбна??
Jas so Nitro gi iscistiv, natopi salfetki  ili nekoj partal i ostaj go 5 mins na staklo. ne stavaj na gumite od strana ili na brisaci.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #583 на: 15 Октомври 2013, 10:06:27 am »
Дени имаш број од таа продавницата релиспорт за да прашам која цена се бошот за меганот да не се акам до таму за џабе?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #584 на: 15 Октомври 2013, 10:11:23 am »
Nope.