Автор Тема: Брисачи  (Прочитано 416034 пати)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Одг: Брисачи
« Одговори #555 на: 20 Септември 2013, 22:44:34 pm »
nekoe vremensko rele  ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #556 на: 20 Септември 2013, 22:53:34 pm »

Симо, не се пофали - како бришачиве?

Сега за сега одлично.  Не прват бука, не оставаат вода, не оставаат линии и траги, не рипаат. Ко` премиум класа. До кога - ќе видиме!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #557 на: 20 Септември 2013, 23:35:52 pm »
Затоа го прашав Симо, ги има веќе некое време. А имаше и врнежи..

јас ги имам пред симо :)

минатиот петок кога многу врнеше си одев од скопје до кочани како што кажа симо како премиум класа си ги завршија работата

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #558 на: 21 Септември 2013, 00:55:57 am »
@diesel

можно е,ти уствари кога ја мрднуваш рекетата пушташ струја до моторчето за вода а воедно и за бришачите

е сега ти треба реле или некоја шема што ти ја знам што ќе им пушти струја на бришачите малце покасно
значи изводливо е,ама незнам како да го направам тоа,затоа ти реков да се консултираш со електричар што си ја знае работата

иначе ја си купив некој no name метлици од рели спорт за 150 денара и еве 2 недели бришат џам :D
за тие пари доста ми е да држат по 6 месеци,таман сезонски

Отсутен The Ghost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #559 на: 21 Септември 2013, 03:30:17 am »
Има во Бриколаж солидни бришачи за околу 250 ден (Двата).
Јас ги сефтосав пред некој ден на дождот, и се доста солидни, со оглед на тоа што предходните едвај бришеа  :)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4113
« Одговори #560 на: 21 Септември 2013, 09:04:58 am »
Да не отварам тема за ова ќе пишам во оваа тема.

Кога пуштам прскалките за шофершајбна прво се уклучуваат брисачите, поминуваат еднаш на суво и отпосле прскалките прскаат и страшно ме нервира тоа. Моторчето(пумпицата) ми беше изгорено го менував. Има ли некој идеа дали и како може да се реши тоа и до што може да биде? Да се направи прво да се уклучат прскалките па брисачите.

И кај мене е така. И мене ме нервира, посебно кога има многу прашина на стаклото. Го гребе, упм.

Ако моторчето вклучува со брисачите а течност нема -> http://www.ebay.co.uk/bhp/windscreen-washer-non-return-valve

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6972
« Одговори #561 на: 21 Септември 2013, 09:47:38 am »
Сите бришачи што се купени, бришеле одлично во почетокот. Моето искуство вика дека трајноста на бришачите е главниот проблем.

@ bramovsk

Ова вентилче се става, да не ја враќа течноста во казанчето, туку да ја задржи во цревцата, така?

Логично е, може вака да се реши тој лаг.

Каде се става?

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #562 на: 21 Септември 2013, 10:06:04 am »
такви вентилчиња треба да има во поснабдените аквашопови,знам имам земано порано за аквариумот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #563 на: 21 Септември 2013, 10:16:34 am »
Многу коли имаат фабрички вградени, на кои со тек на време (и лоша хемикалија, каменец итн...) знае да им отиде мембранчето.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4113
« Одговори #564 на: 21 Септември 2013, 12:38:32 pm »
Сите бришачи што се купени, бришеле одлично во почетокот. Моето искуство вика дека трајноста на бришачите е главниот проблем.

@ bramovsk

Ова вентилче се става, да не ја враќа течноста во казанчето, туку да ја задржи во цревцата, така?

Логично е, може вака да се реши тој лаг.

Каде се става?

Веројатно секоја кола си има на некое место веќе сместено. Знам дека ние еднаш на Пунто менувавме ваков вентил ама точно каде не знам. Ако тераме според основна логика на физика не би имало преголемо значење каде. Јас би го сместил во близина на моторочето ако веќе нема монтирано.

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #565 на: 21 Септември 2013, 21:40:26 pm »
земав од олимпиа два у комплет 1900ден  гм брисачи...:)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6972
« Одговори #566 на: 21 Септември 2013, 21:59:03 pm »
Ги намалиле малку. Јас кога прашував, мислам дека ми кажаа некоја цена од 2.300 денари.

За Олимпиа Моторс станува збор, така?

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #567 на: 22 Септември 2013, 14:42:01 pm »
дада има попуст и овие биле толку па со попуст поефтино...:)

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 165
  • Шаб ме габри
« Одговори #568 на: 25 Септември 2013, 16:23:20 pm »
Само што купив нови брисачи и држачиве за нив вака изљуштени изгледаат многу лошо (не дека претходно не изгледаа али ајде  :D ), препорака некоја како да ги средам темелно да изгледаат како нови (шмирглање, фарбање со каква боја?, заштита?) ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #569 на: 25 Септември 2013, 16:26:43 pm »
Челична четка.
Па шмиргла.
Па прајмер.
Па црна боја.
Па лак.

Ајт у пм. Цела кола ќе заличи после тоа. Многу ја грдеат изљуштени и рѓосани држачи.

А ако те мрзи, само четка и црн спреј и готово.