Автор Тема: Намалено ниво на вода Голф 4  (Прочитано 10794 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #30 на: 31 Август 2015, 09:51:36 am »
Термостат купи си од порше за да си сигурен дека е оригинал

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Намалено ниво на вода Голф 4
« Одговори #31 на: 31 Август 2015, 10:56:02 am »
Смени термостат. Тој очигледно има повремени проблеми - некогаш отвора, некогаш не, а веројатно и кога отвора недоволно отвора.

симо.. читај:

препорака каков термостат да земам? имав сменето пред година BEHR Thomson ми рекоја демек тие биле оригинални што ги местат на голф 4

ЕДИТ:
Променет термостат и пак е исто. На угорница крева температура на право не.

но како и ти, и јас се сумњам во термостатот како можна опција, да не отвара до крај... неможе термостат час да отвара. час не.. може само недоволно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен vgeshoski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 61
« Одговори #32 на: 31 Август 2015, 14:04:30 pm »
Другар на тди моторот последно нешто што рика е диктунгот на главата,  извади го термостатот и шибни радијатор клинер на хладњакот...

Имам и радијатор клинер турено ама не помогна.

Смени термостат. Тој очигледно има повремени проблеми - некогаш отвора, некогаш не, а веројатно и кога отвора недоволно отвора.
Термостатот е сменет.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #33 на: 31 Август 2015, 14:50:28 pm »

но како и ти, и јас се сумњам во термостатот како можна опција, да не отвара до крај... неможе термостат час да отвара. час не.. може само недоволно...

Јас баш имав таков термостат што час  не отвараше воопшто - и тоа во неколку критични наврати. Можда не може, ама кај мене ете можело.

Термостатот е сменет.

Ако е сменет и си сигурен дека е исправен термостатот, ако водната пумпа ти е сменета и си сигурен дека ти е добра. Ако си сигурен дека ладилникот е во ред (не се распаѓаат алуминиумските жабри кои служат за ладење и не е затнат), ако вентилаторот пали на време, тогаш барај проблем во моторот. Јас би типувал на радилица, ама може да е и нешто друго... Не се разбирам од голфови...
« Последно менување: 31 Август 2015, 17:40:43 pm Simo - Carrier159 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #34 на: 31 Август 2015, 16:58:29 pm »
Ако се друго е отстрането како можност, отворај мотор.

Отсутен vgeshoski

• Јуниор
  • **
« Одговори #35 на: 31 Август 2015, 17:37:51 pm »
Отворен радијаторот и исчистен иако не беше затнат и изваден термостатот кој работеше го пробав во вода со греење. Реков без термостат да пробам. Сега е полошо одма загрева. Тоа беше и последниот чекор пред да се отвори моторот. Фала на мислењата

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #36 на: 31 Август 2015, 17:50:55 pm »
Ај со лесно другарче!

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #37 на: 31 Август 2015, 18:25:06 pm »
Водната пумпа како е? повратното цревце за во казанчето чисто е?
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #38 на: 01 Септември 2015, 00:57:51 am »
Отворен радијаторот и исчистен иако не беше затнат и изваден термостатот кој работеше го пробав во вода со греење. Реков без термостат да пробам. Сега е полошо одма загрева. Тоа беше и последниот чекор пред да се отвори моторот. Фала на мислењата

не ти е тоа последниот чекор... ПРОВЕРИ ЈА ВОДНАТА ПУМПА... тоа ти е последен чекор... ако и таа е ок, тогаш отварај... всушност, ја вадиш водната пумпа и ја гледаш дали е провртена или е ок.. ако е провртена, и така си ја извадил, ке туриш нова... ако не е провртена, (повторно) и така си ја извадил, продолжи со растурање на моторот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен vgeshoski

• Јуниор
  • **
« Одговори #39 на: 04 Септември 2015, 20:15:58 pm »
Испадна дека водната пумпа не вртела како што треба. Рамнење декла дихтунзи симеринзи и 300 други глупости сет ребрасти и сето задоволство 25.000 денари со 3 години гаранција на деловите.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #40 на: 04 Септември 2015, 20:40:34 pm »
Ти рековме да си ја провериш неа ;) 50е е она. Наздравје сервис  ;)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен vgeshoski

• Јуниор
  • **
« Одговори #41 на: 04 Септември 2015, 20:50:20 pm »
Малку предвреме ама кога се мора се мора. Барем мирно да возам сега

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #42 на: 05 Септември 2015, 01:47:56 am »
јбг.. кога трчаш... ако си сменел само водна пумпа можда не ке требало ништо од отварањето да направиш... и јас и шкорпион ти посочивме да ја провериш водната пумпа пред да отвараш мотор...

ама тоа е тоа... сега барем мирно спиј си, дека ти е среден моторот.. не друго, зима иде...

а и уште една работа.. не за џабе во спецификациите на сите возила велат или на секоја промена на ребраст или на секоја ВТОРА промена на ребраст се менува и водна пумпа... нешто што рееееетко кој го практикува...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен vgeshoski

• Јуниор
  • **
« Одговори #43 на: 05 Септември 2015, 12:13:02 pm »
јбг.. кога трчаш... ако си сменел само водна пумпа можда не ке требало ништо од отварањето да направиш... и јас и шкорпион ти посочивме да ја провериш водната пумпа пред да отвараш мотор...

ама тоа е тоа... сега барем мирно спиј си, дека ти е среден моторот.. не друго, зима иде...

а и уште една работа.. не за џабе во спецификациите на сите возила велат или на секоја промена на ребраст или на секоја ВТОРА промена на ребраст се менува и водна пумпа... нешто што рееееетко кој го практикува...

Сервис лично јас немам направено од кога ми е земена колата ама претходниот газда имаше коплетен сосе водна пумпа. Тој имал поминато 7-8к а јас уште 30к. Проблемот беше што имаше нешто како пајажина фатено на запчаникот од водната пумпа и било намалено вртењето не знам како можи тоа. Од тој проблем загревање и кревање температура мораше да се рамни деклата и да биди како што треба и сервис да се направи. И да ја отворев водната пумпа пак требаше рамнење декла ама сега барем знам дека 50.000 км имам гаранција

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Намалено ниво на вода Голф 4
« Одговори #44 на: 05 Септември 2015, 15:46:35 pm »
Ти поверува дека сменил пумпа?