панамерата ми е многу грозна кола, едноставно не е типичен порше модел(барем не во минатото) според мене, кога каже некој си купил порше одма замислувам 911 карераС кајман или боксер, сега баш спротивно... панамерата според мене е спортска погребална кола која ја копуват само заради марката порше и бидејки е поефтина од другите модели на порше(карера 911 кајман идр.), колку да се рече порше возам... барем според мене. абе друго си е кога видеш карера, какрераС, па како беа другите 4карераС или кајман... ни боксер не ми се бендисува, подобро бмв Z3 или Z4 отколку боксер, исто како и панамерата поефтин модел на порше колку да се искурче порше возе, исто и маканот... од џипчињата ми се допаѓа кајан, макан никако...
ме интересира одржувањето, потрошен матерјал како дискови, плочки, уље, исто е како на обична нормална кола? пример плочките кочници би требало да траат подолго(при нормално возење). јас со жената бевме загреани да купеме уште една кола и едната да ни е за подолги релации и луксуз, а другата за секојдневие и бевме загреани да купеме порше кајман с 2.7 2007 (околу 25к евра), ама не е само да се купе, ми рекоа уште толку ке треба да имам за да го одрќувам и веднаш ни пропаднаа плановите
ми кажаа дека многу скапо било одржувањето, регистрација, осигурувањето истотака, достапноста за делови и др... има некој овде сопственик на кајман(не КАЈАН) да споделе искуство околу одржувањето ме интересира, за колку бројки станува збор