Автор Тема: Alfa Romeo 159 TBi Turismo Sport (nera turbo benzina)  (Прочитано 198971 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43714
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo 159 TBi Turismo Sport (nera turbo benzina)
« Одговори #495 на: 20 Декември 2016, 15:14:58 pm »
Тебе од RS3 ти е темпоматот, затоа така. Мене од 1.9јтд ми е ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #496 на: 24 Јануари 2017, 20:09:32 pm »
Нексен беа гумите така?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #497 на: 24 Јануари 2017, 20:10:12 pm »
Да, сакаш проба?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #498 на: 24 Јануари 2017, 20:12:54 pm »
Штаќеми проба, немам дозвола за пилот :P
Него чим викаш вршат работа, се мислам дали да комплицирам летни/зимски гуми, се ближи време за нови летни, па се мислам ал сиз'н да зеам.....
Али зимоска ако ме закачи снеК у Сретково..... ќе морам ланци да чувам таму мајку му. Се мислам шо да праам. Сакам такви гуми како на Бубе Цитроенот.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #499 на: 24 Јануари 2017, 20:22:59 pm »
Штаќеми проба, немам дозвола за пилот :P
Него чим викаш вршат работа, се мислам дали да комплицирам летни/зимски гуми, се ближи време за нови летни, па се мислам ал сиз'н да зеам.....
Али зимоска ако ме закачи снеК у Сретково..... ќе морам ланци да чувам таму мајку му. Се мислам шо да праам. Сакам такви гуми како на Бубе Цитроенот.
За у сретково може и нема да ти треба ланци, ама за овакво го*но што се праи по улициве сега со топење и мрзнење, ќе ти треба нешто со шилци.
Како и да е, ако се мислиш за 4 сизн гуми, види што ќе кажат Vredestein Quadrac 5, јас ги препорачував на балдзата за 207-че кое едвај излегува надвор од градов.. Европа гуми мислам дека ги нудеа...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #500 на: 24 Јануари 2017, 20:34:48 pm »
Ги знам овие ама ги нема во број 13. Европагуми неколку пати прашувам немаат ништо од вредштајн за 13-ка

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #501 на: 24 Јануари 2017, 20:39:32 pm »
А да, и летните перформанси на овие нексенов не ги бендисувам јас. Повеќе „влечат“ накај зимски..

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #502 на: 24 Јануари 2017, 22:38:07 pm »
Ги знам овие ама ги нема во број 13. Европагуми неколку пати прашувам немаат ништо од вредштајн за 13-ка

Никој не зема гуми со димензии за приколка  ;D ;D ;D

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #503 на: 25 Јануари 2017, 10:57:02 am »

Никој не зема гуми со димензии за приколка  ;D ;D ;D
;D ;D ;D ;D

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 222
« Одговори #504 на: 21 Февруари 2017, 01:09:36 am »
Спремни за инсталација. Само адаптери да најдам (игеј, веројатно за побрзо, да не ги чекам од алија) и да смислам предните скредници кај да ги стаам, пошто твитерите се у шалт табла, а басовите во врати...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

#onakoga апаратот ќе ти се погоди при рука после перење :)

subir foto

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #505 на: 15 Март 2017, 01:42:18 am »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #507 на: 30 Март 2017, 22:53:18 pm »
Симќо, дали тоа NOVItec китот е строго само за Алфи? Дали принципот на работа е истиот како со RaceChip?

Дали муабетот е само:
- уштекуваш
- палиш кола
- ЕЦУ учи нови параметри
- возиш со поќе сила
- по потреба го отштекуваш
- ЕЦУ безболно се враќа на старите параметри
- возиш ко што било дадено од фабрика

?

Има ли некои потенцијални негативни последици?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #508 на: 30 Март 2017, 23:06:21 pm »
 Мислам дека powerrail 5 ќе работи и на твојата, пошто исто еку, исти сензори лови (Само за фиати и алфи е, али братски мотори се со твојот):)
 Бонус, има ист таков модул и за твојата, само друг бренд (ќе најдам, ќе постирам).

Да:

- уштекуваш
- палиш кола
- возиш ококлу 100-200км (да поднаучи колата што е снага)
- возиш со тро поќе сила (денес баш праевме спореба Giulietta QV vs 159 TBi + Novitec, чисто дравјабилити, и е многу споредливо, да кажам пристрасно и поарно)
- по желба/потреба го отшекуваш (го отшеткав во Дојран да дијагностицирам потенц. проблем, ама не беше до него), дури има и „бланкрица“ да го отшекаш новитеков, без да откачуваш кабли од сензори.
- Да, еку се враќа без мака во фактори сетингс.

Сега за сега, не сум наишол на негативни последици. Секако, поголемиот буст, значи и поголем стрес на сите делови од турбо надаље, али со оглед дека се релативно квалитетни дивајси, немаш проблем со релијабилити и на подолги стази.

Јас ја возев колата без Новитек-от едно 2 недели, и едвај чекав да го метнем назад у мотор :D Сеа пораат :)

Уште еднаш: Твојата кола, има иста турбина и исти могучности за тјунинг како и појаката верзија со 165 кс. Така да, гледаш добри, стабилни, асални 190-тина  200кс со ремап. Размисли за тој пат!

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #509 на: 30 Март 2017, 23:09:48 pm »
Веле напрај си класичен ремап ако не ти се проблем парите и свич за мапи нека ти стават со сток мапата за на технички, а и онака ќе поминеш и со ремап.