Гласање

Кои возила преферирате?

Италијански
30 (68.2%)
Француски
14 (31.8%)

Вкупно гласови: 44

Автор Тема: Италијани VS Французи ;)  (Прочитано 142813 пати)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
Одг: Италијани VS Французи ;)
« Одговори #405 на: 09 Октомври 2011, 02:56:52 am »
Убаво кажано Carrier166, се сложувам со тебе за последниов пост.

Темава е чисто за споредба на италијанските со француските коли. Нема да се избира победник и да се даваат медаљи, значи само дебатираме и разменуваме мислења.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #406 на: 09 Октомври 2011, 10:18:03 am »

Xsara probuvav, ne bi kupil - pokraj mekata voznja koja ne e zabavna vo krivini, elektricnite stakla se kaj radioto ;D

Се сложувам за меката вожња,ама дојди на следен собир и ке ти покажам како држи на кривини мојата спуштена 40mm и ниски гуми 195-50/R15!
А за местоположбата на прекидачите-немам коментар,дизајнерот бил идиот.
Да не ги спомнуваме решетките за вентилација,кој се направени од најлошата пластика што можеле да најдат... 

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #407 на: 09 Октомври 2011, 10:22:01 am »
Друже и во Алфа фиат и Ланчиа неможеш да најдеш убава пластика,нели се прочуени во СВЕТ по грубата пластика и ниското ниво на завршна обработка во ентериерот :D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #408 на: 09 Октомври 2011, 11:16:32 am »
Друже и во Алфа фиат и Ланчиа неможеш да најдеш убава пластика,нели се прочуени во СВЕТ по грубата пластика и ниското ниво на завршна обработка во ентериерот :D

Ах, колку ги сакам овие реченици „сите на светот знаат“ :) Очигледно не си се ни доближил до некоја 159/giulietta или delta :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #409 на: 09 Октомври 2011, 11:17:27 am »
Jove de bas kazi u koi modeli na alfa i lancia si se vozel........ne si sednal ni u alfa ni u lancia ocigledno..........koga ne ste iskusile ne zboruvajte.....

E bas ova e toa Pirat so go zboruva,so go nerviralo pred da ja kupi kolata.....edno cudo vakvi "strucnjaci so mnogu iskustvo"
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #410 на: 09 Октомври 2011, 11:18:57 am »

Ах, колку ги сакам овие реченици „сите на светот знаат“ :) Очигледно не си се ни доближил до некоја 159/giulietta или delta :)
So ke gleda on alfa lancia....koga si znae covekot
-J.Clarkson

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #411 на: 09 Октомври 2011, 11:25:49 am »

So ke gleda on alfa lancia....koga si znae covekot
Не сакав стило-то да го спомнам, кое за голф 5 има измислена шалт табла :)

Bar perhaps safety, no other area of car design has progressed so far so fast as that of interior fit and finish. Drive a ten-year-old car, even the best built - a Mercedes S-class for instance - and the interior fit and finish will feel cheap next to the Stilo. This is precisely the effect that Fiat were after.

http://uk.cars.yahoo.com/car-reviews/car-and-driving/fiat-stilo-2004958.html

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #412 на: 09 Октомври 2011, 11:38:48 am »
Jove, tamam pomisliv deka Francuzi i italijani ke debatiraat nepristrasno i eve si ti.
Toa e i problemot kaj vas vagenistite, ne si ni videl a nejkes ni da vidis, ti e strav deka e poubavo od golfot zasto i samiot ne znaes zosto imas golf, si vlegol li ti vo Lancia pa makar i Alfa???

Procitaj nekoi postovi kade i japonci i germanci davaat komplimenti za zavrsnata obrabotka na Lancia i kvalitetot na materijalite...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #413 на: 09 Октомври 2011, 11:43:48 am »
Site imaat pravo da debatiraat na site temi. Vo ramkite na dozvolenoto.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #414 на: 09 Октомври 2011, 11:47:55 am »
Убаво кажано Carrier166, се сложувам со тебе за последниов пост.

Темава е чисто за споредба на италијанските со француските коли. Нема да се избира победник и да се даваат медаљи, значи само дебатираме и разменуваме мислења.
Mnogu ubavo kazano, i odi vo prilog na ponatamosno kulturno debatiranje.

Xsara probuvav, ne bi kupil - pokraj mekata voznja koja ne e zabavna vo krivini, elektricnite stakla se kaj radioto ;D

Се сложувам за меката вожња,ама дојди на следен собир и ке ти покажам како држи на кривини мојата спуштена 40mm и ниски гуми 195-50/R15!
А за местоположбата на прекидачите-немам коментар,дизајнерот бил идиот.
Да не ги спомнуваме решетките за вентилација,кој се направени од најлошата пластика што можеле да најдат...  
Surata moj vozi pasat 99g pa se zaprepasti koga namerno  go zemav da probame xsara i toa po najlosiot pat vo Kavadarci, e sega si ja spustal, ok, ama fabricki kako sto e se rastega u krivina.
Vo toa vreme ja nemav razgledano Lybrata i ke ja zemev xsarata posto imase i komandi na volan i bese full amaa Stakliiiiteeee me iznerviraa :D

Malku e strasno za nego da se doblizi, ke smeni mislenje pa ke kupi pa ke bide top tema: "Jove alfista do groba" ;D
Jove de bas kazi u koi modeli na alfa i lancia si se vozel........ne si sednal ni u alfa ni u lancia ocigledno..........koga ne ste iskusile ne zboruvajte.....

E bas ova e toa Pirat so go zboruva,so go nerviralo pred da ja kupi kolata.....edno cudo vakvi "strucnjaci so mnogu iskustvo"
Blagodaraaaammmm Cuoresportivo166 :)
Jove znam deka ti e strav da sednes, ete zirni vo mojata tema i ne kazuvaj na drugite, ke izgubis poeni ;D ;D ;D

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #415 на: 09 Октомври 2011, 11:48:48 am »
Deni, ke se slozis deka za zavrsnata obrabotka Jove ne e vo pravo, i jas se sloziv so Ace zs Xsarata za nekoi raboti...

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #416 на: 09 Октомври 2011, 11:53:17 am »
Pisav prethodno....imavme edno vreme Xantia Activa..... Edinstvena mana na interierot e sto lesno im se lupat volanite neznam zosto.....
-J.Clarkson

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #417 на: 09 Октомври 2011, 12:04:24 pm »
Ќе продолжам со одржавката,

Оригинал ЛУК ламела, потисна и лагер мејд бај Валео 13,500 денара, кога ја извадија старата иста беше како новата (порачана од грција па демек ја немало па од Германија дошла во грција).
Ремса предни и задни дискови и преди и задни плоцки со сензори = 12,000 денари комплет, има и поскапи но овие како што слушнав се одлични за цената, јас сменив само предни плочки, дисковите се ок не се за менање а задните плочки ќе ги мењам, има и поевтини плочки предни 1500 лпр некои италијански, задни под 1000, и кинески имаше предни за 1300, оригиналот 6000 денари во аутомобиле ск.
За уљето нема да коментираме, 5,5л собира пустата ;D , Хенгст филтер за уље 450 денари, за нафта 800 денари, за воздух 900 денари, за клима карбонски 1250 денари.
Ми мрси АТФ од цревото од летва до серво пумпа, го најдовме половно за 1500 денара.

За ова е убаво да се дебатира а и нека летаат критики и забелешки по брендовите да научиме сите по нешто...

Јове сака да дебатира во темава, нека повели не од инает, чисто баш ме интересира за 2,5 тди колку кошта комплет ламела???

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #418 на: 09 Октомври 2011, 12:15:01 pm »
Deni, ke se slozis deka za zavrsnata obrabotka Jove ne e vo pravo, i jas se sloziv so Ace zs Xsarata za nekoi raboti...
Неможе така грубо да се каже. Ти велиш дека Фиат е нешто посебно? Не би рекол, просечно е. А од Алфа очекував да е барем 10 пати боља внатре (водејки се од зборувањата за Мито и Џулиета). Далеку од тоа дека несакам Алфа 159 и Брера, и дека Фиат 500 (стокмено) ми е омилено градско возлице. Ок се, Пунтото везе ми нема внатре, на пример. Старата Ц3 ми беше пример за лоша внатрешност. Сите си имаат добри и лоши страни... :)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #419 на: 09 Октомври 2011, 12:27:03 pm »
Неможе така грубо да се каже. Ти велиш дека Фиат е нешто посебно? Не би рекол, просечно е. А од Алфа очекував да е барем 10 пати боља внатре (водејки се од зборувањата за Мито и Џулиета). Далеку од тоа дека несакам Алфа 159 и Брера, и дека Фиат 500 (стокмено) ми е омилено градско возлице. Ок се, Пунтото везе ми нема внатре, на пример. Старата Ц3 ми беше пример за лоша внатрешност. Сите си имаат добри и лоши страни... :)
Deni aj konkretno,posto si razocaran......kazi koe malo vozilo ima podobar enterier od Mi.to.....isto i za giulietta klasata.......cisto da znaeme koi ti se reperite.....pojasni ni malce
-J.Clarkson