Автор Тема: VW GOLF 5 TSI  (Прочитано 51703 пати)

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
Одг: VW GOLF 5 TSI
« Одговори #135 на: 25 Јануари 2019, 14:03:26 pm »
Имам видено тука на огласи неколку со преку 260 илјади, али претежно истиот мотор у Октавија..најверојатно службени коли..
Моментално возам по 90 км на ден во два правци, така да ќе се натрпа у иднина малце повеќе километража.

Ќе видиме до кај тера, сега за сега е одличен, освен као што кажав претходно, ми откажуваат амортизерите од петтата врата :)

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #136 на: 25 Јануари 2019, 14:04:58 pm »
Јас имам такво радио, купено од кај нас некаде околу 450еур со 4 јадрен процесор и сим карта. Не фаќа станици, блутутот е бескорисен затоа што те слушаат ко да си у бунар. Кога нема активна музика или апликација, т. Е. Кога стои на основен екран има некој шум.

Позитивно е што со хотспот си пушташ јутјуб и мапс, и тоа што убаво изгледа доколку претходно си имал обично радио

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Сигурен си дека е истиот модел? Пошто читав и на други прегледи, сите се фалат и од звук и од сите останати опции на ова радио. Ова нема сим картица и работи на некоја си Виндоус фиксна апликација, не е андроид уред.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #137 на: 06 Март 2019, 11:36:05 am »
Мал апдејт. Стигна нешто:

Ко што пишав претходно, заинтересиран бев за некој мултимедија систем, макар и кинески, за да ми овозможи барем усб за да не се заебавам со режење цедиња во 2019.
Го нарачав тоа што го постирав претходно од Али, па да дадам малце фидбек, доколку некој е заинтересиран.

Радивцето брка работа, стигна кај мене за 3 дена по DHL. Кошта нешто ситно испод 150 долара, има и камера за рикверц (што уште ја немам монтирано).
Квалитетот на изработка е добар, прилично сличен на фабричкиот. Си има тач што функционира добро.
Инсталацијата е доста едноставна, се користи фабричкиот џек, така да нема никакво кратење. Единствено што видов е дека има доста непотребни жици, но кинезот пробал да напраи нешто универзално, најверојатно и за мануелна поврзаност (Има посебни излези за секој пар звучници, што у мојов случај не се користи бидејќи се оди преку фабричкиот џек).

Нејсе, софтверот е ок, си има некои кинеско-англиски преводи, но у глобала е ок.
За навигација користи iGo и доаѓа со картичка со мапи. Сега за сега ко што истестирав не е лоша.
Командите на волан си работат како и претходно.
Има усб кабел (кој го протнав у фиоката) и слот за СД картичка
Блутутот работи ок, но као што кажа @marjan, микрофонот не е нешто најдобар. На автопат на поголема бучава треба да викам за да се разберам на телефон. Низ град е ок.
Дава нотификации за појас, отворена врата, се пали камера ко е у рикверц (иако не е инсталирана).
Цд-то не го проверив, но пушта видео и слики (што мене ми е бескорисно).
Квалитетот на звукт е послаб од фабричкиот и има мал шум кој се слуша само у место. Не знам ова дали е до радиото или нешто со антената.

Доста тупам, некоја сликичка

До следно пишување...

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #138 на: 06 Март 2019, 12:01:37 pm »
кај нас се по 200 јура на јаја паша
царина и данок плати нешто?

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #139 на: 06 Март 2019, 12:03:27 pm »
кај нас се по 200 јура на јаја паша
царина и данок плати нешто?

Не, нарачано беше у Швајцарија, така да тука до 300 еура вредност не се плаќа данок

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1078
« Одговори #140 на: 09 Март 2019, 21:02:57 pm »
За мерак   ;)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6152
« Одговори #141 на: 09 Март 2019, 23:46:30 pm »
Морам да кажам - супер изгледа.

Околу царината - до 300 евра на било што не се плаќа царина, или..?

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #142 на: 10 Март 2019, 12:42:00 pm »
Одлично изгледа.. јас го наоѓам на ebay.de за некои 160 евра со андроид па се мислам.. ми треба само за нави и усб. Се надевам дека ќе го решам овој или наредниот месец.

Малце каснам али ако не си купил обични амортизери за гепекот, купи си го сетот за автоматско отварање. Кај мене го има, така ја купив колата и добро функционира. зимно време не отвара... ама кога е потопло ако некој стои до гепекот тешко него.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #143 на: 11 Март 2019, 11:52:55 am »
Морам да кажам - супер изгледа.

Околу царината - до 300 евра на било што не се плаќа царина, или..?

Мислам има некои продукти што се лимитирани различно, али од тие што знам, претежно се прехранбени..За електронски уреди сигурен сум дека е 300 евра

Одлично изгледа.. јас го наоѓам на ebay.de за некои 160 евра со андроид па се мислам.. ми треба само за нави и усб. Се надевам дека ќе го решам овој или наредниот месец.

Малце каснам али ако не си купил обични амортизери за гепекот, купи си го сетот за автоматско отварање. Кај мене го има, така ја купив колата и добро функционира. зимно време не отвара... ама кога е потопло ако некој стои до гепекот тешко него.

Фала. Неам купено амортизери, баш и ја тоа разгледував..Најверојатно ќе земам такво пошто мн едноставно е за монтажа а брка работа

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #144 на: 11 Март 2019, 14:00:27 pm »
се викав отварање ѓепек на испукуење  ;D ;D ;D

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #145 на: 11 Март 2019, 16:08:57 pm »
се викав отварање ѓепек на испукуење  ;D ;D ;D
ако ти згрешил некој нешто стај го до гепекот и само на далинското :D

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #146 на: 21 Јуни 2019, 20:45:16 pm »
Апдејт.

Кинезаријата од радио го извадив. Почна нешто да зеза, се натегав со тој од алиекспрес и на крај ми прати некој апдејт што после тоа тотално се поремети радиото. Се нафурав и го вратив фабричкото. Го терам моментално со шаоми фм трансмитер. Барем работи без никаков проблем. Парите од али исто успеав да ги повратам.

Напраив сервис на 210 илјади пред месец дена, заменив улје и филтер. Мобил улјето не беше мрцнато после 14 илјади поминато. Одма после тоа ме чукнал некој на паркинг ебаго и си заминал.

После нарачав нова рачка за менувач. Старата кожа почна да се кине па морав да купам комплет. Како и да е, ја заменив само кожата и ја остаив фабричката кугла

Старата

Новата

Ус пат дур средам крилото, да нр го боли многу

Па месецов бев до мк па искористив шанса да го средам крилото и да заменам улје у мењач.
Доста задоволен сум од изработеното

И за крај, моментална километража. За 6 месеци наакав скоро 20к. ТСИ-то си брка работа

Sent from my iPad using Tapatalk

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #147 на: 25 Јуни 2019, 18:23:00 pm »
Одлично испаднало. Голфчето си врви.. Имаш размислувано на ремапче? ;D

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #148 на: 26 Јуни 2019, 07:56:28 am »

Имав у план едно време да пробам со Race Chip али после се откажав..Го користам дневно па и доволно е моќен за да одам до работа и за викенд до негде.
Следното ќе биде нешто помоќно :)

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #149 на: 26 Јуни 2019, 14:17:10 pm »

Имав у план едно време да пробам со Race Chip али после се откажав..Го користам дневно па и доволно е моќен за да одам до работа и за викенд до негде.
Следното ќе биде нешто помоќно :)

Од лично искуство ќе ти кажам да не си го трошиш времето со тјунинг боксови како racechip, го имав лично на кола, ѓубре... Добар ремап ако веќе имаш ќеиф да оди количето и да ти прави ќеиф.
Инаку секако друго помоќно возило е подобра опција😁