Автор Тема: CARclub Тест: Renault Twingo 0.9 TCE Dynamique  (Прочитано 17808 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Одг: CARclub Тест: Renault Twingo 0.9 TCE Dynamique
« Одговори #60 на: 06 Мај 2015, 09:45:44 am »
Треба количе од 6 бона. 6.600 со клима и електрика на прозори. Тоа се бара. А да не изгледа како да го правеле во фабрика за играчки во кина. Знам дека нема, ни конкуренцијата не праи такви работи, а треба. Со опрема нека си биде и 10. Кој сака кожен волан, кој сака магленки, кој сака бандаши, нека си има опции. ама за „точак низ град“ доста е електрика на стакла и клима.

Дап. Ја ова го зборам одамна..и кога ке кажам дека и 9000 се премногу пари за кибрит на 4 тркала, значи многу се.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #61 на: 06 Мај 2015, 09:51:34 am »
Дени го утнал фокусот  :)

Мене Твингацот моделски 2000/2001г многу ми остави впечаток. Го имав како службено возило и со него и Кавадарци - Скопје возев и филингот беше одличен.

Ова исто ми е со многу допадлив дизајн. Ентузијастичко е, кул е, уште да е забавно за возење и да падне цената кај половно и може пичесто возило да биде  ;D

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #62 на: 06 Мај 2015, 09:54:47 am »
Ova vaka od sliki mi deluva kako tesno vnatre.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
CARclub Тест: Renault Twingo 0.9 TCE Dynamique
« Одговори #63 на: 06 Мај 2015, 10:04:24 am »
Според мене, за жал, Фиат со 500ката го прави истото што го прави Мини. Се шлепа на име, и базира цела плева возила на тоа име, наместо да го остави своевидниот бренд на раат.

Реново барем е посамостојно од тој аспект.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #64 на: 06 Мај 2015, 10:21:26 am »
Sega ke ti objasnat italo love-rite deka e najprodavano vo klasata, opravdano e, kul e I im se sviga (za Mini sigorno ne vazi istoto)... ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #65 на: 06 Мај 2015, 10:45:07 am »
Дали возилото ќе беше „по-оправдано“ за вас, ако се викаше „Мултипла“? Дали "La Ferrari" ќе го купуваат помалку заради името?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #66 на: 06 Мај 2015, 11:06:22 am »
Како што порше може да направи џип и дизел, така и Мини и Фиат нормално е да искористат популарност на еден модел за да заработат. Се додека продолжуваат да го прават малото 500че и нормално Мини, ми е гајле дали прават и мобилен, џип, авион и не знам што со истото име. Подобро ќе беше да имаше само 911, само Мини и 500 со две врати, ама јебига.

Иначе Симо немој жити се како аргумент за лепота или ружноќа на 500Л да даваш резултати од продажба. Ме потсеќаш на фау ве кланот. На забелешка дека Голф е досаден и не баш убав, контра аргумент им е дека е најпродаван.

Иначе и мене ми е кул возило како 500Л за жена ми, ама возило што стварно ќе изгледа кул, не конкретно 500Л, зошто ич не е кул. За разлика од џипчето 500 или обичната 500ка.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #67 на: 06 Мај 2015, 11:06:27 am »
Дали возилото ќе беше „по-оправдано“ за вас, ако се викаше „Мултипла“?
Секако.

Нема потреба да се мешаат работи кои се толку различни.

Како што порше може да направи џип и дизел, така и Мини и Фиат нормално е да искористат популарност на еден модел за да заработат. Се додека продолжуваат да го прават малото 500че и нормално Мини, ми е гајле дали прават и мобилен, џип, авион и не знам што со истото име. Подобро ќе беше да имаше само 911, само Мини и 500 со две врати, ама јебига.

Иначе Симо немој жити се како аргумент за лепота или ружноќа на 500Л да даваш резултати од продажба. Ме потсеќаш на фау ве кланот. На забелешка дека Голф е досаден и не баш убав, контра аргумент им е дека е најпродаван.

Иначе и мене ми е кул возило како 500Л за жена ми, ама возило што стварно ќе изгледа кул, не конкретно 500Л, зошто ич не е кул. За разлика од џипчето 500 или обичната 500ка.
500Л је кул као и зрачна гитара. А зрачна гитара није кул.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #68 на: 06 Мај 2015, 14:53:55 pm »
@banzai, продажбата беше аргижент за именувањето, односнп дека ФЦА ги боли за името, додека иде продажната. А дали е кул или не, тоа го кажав како мој став.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #69 на: 29 Ноември 2015, 20:57:32 pm »
Некој апдејт во врска со возилцево Зеро? Пад на цена? Можности за ценкање?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #70 на: 29 Ноември 2015, 21:03:45 pm »
За пад на цена, стварно неам појма. I don't keep up with prices. Све има на интернет. Односно нема, барем на Renault.mk не можам да најдам ценовник за Твингото. Глупости.

Можност за ценкање секогаш има, секако. Секогаш сум спремен да прашам за пријател кој е сериозен. Не ми се трошат џокери за несериозни луѓе.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #71 на: 29 Ноември 2015, 21:09:16 pm »
Благодарам. Правам некоја математика.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #72 на: 29 Ноември 2015, 21:10:04 pm »
Види што ќе направиш, па ќе се обратиме каде што треба. ;)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
« Одговори #73 на: 29 Ноември 2015, 21:38:12 pm »
Некој апдејт во врска со возилцево Зеро? Пад на цена? Можности за ценкање?

За пад на цена, стварно неам појма. I don't keep up with prices. Све има на интернет. Односно нема, барем на Renault.mk не можам да најдам ценовник за Твингото. Глупости.

http://www.renault.mk/download/cenovnici/twingo.pdf

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #74 на: 29 Ноември 2015, 21:45:45 pm »
Ете, подобро си се снашол од мене. Јас не успеав да го најдам ценовникот од прва, пошто не е линкан никаде од одделот за Твинго.