Автор Тема: Купување возило од соседна Бугарија- да или не  (Прочитано 18791 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Купување возило од соседна Бугарија- да или не
« Одговори #60 на: 28 Септември 2011, 23:22:29 pm »
Od slep kamion natovaren so taze uvezeni koli ako bendisas kola (treba da si brz i da znaes kako da se pazaris) ke ja zemes na 30% poeftino od onaa na plac. Minimum. E sea nema da bide taka nasminkana i gore dolu vo realna sostojba taka da ke vidis. 80% od kolite na slep kamioni se mavnati stranicno, ocesani, so iskriveni pragovi, so skapani auspusi, so dosta tocki korozija (zavisi od kade se doneseni), pola i povekje nemaat akumulatori (koi po pat isceznuvaat), radio retko koja ima itn.... No barem taka znaes vo kakva sostojba e. I sekako uste pogolem plus e ako go znaes soferot na tie sleperi, i da mu frlis 50-60 leva (sekako ako go poznavas dobro) pa ke ti posoci koja kola e vo najtop sostojba.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #61 на: 28 Септември 2011, 23:25:59 pm »
Ej clink da znaes deka od Bugarija najdobro se zema kola direktno od slep kamion koga pristigaat. E togas ke ja vidis realnata sostojba. Cicko mi e limar i on ima servis, kolku pati sme odele po tie sleperi so koli i da vidis samo vo kakva sostojba gi nosat lele majko.. Posle toa sto proagjaat toa e druga prikazna. Mozam referati da pisuvam. Kakvi li ti ne operacii tie koli pominuvaat i na kraj se pretvoraat vo leprozni lepotici.

Доаѓаат  и убави, мојата беше само со задна врата подвиткана.

Имаше една случка на еден прилепчанец на плац во италија пред фаца му земале чичка леонче што сакал да го купи, трап на камион и му рекле да дојде во бугарија да си го купи ќе му го чуваче 7 дена.

Додуша и да купиш преправана е ок ,ако е добро средена не гледам што е проблемот.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #62 на: 28 Септември 2011, 23:27:36 pm »
Ej clink da znaes deka od Bugarija najdobro se zema kola direktno od slep kamion koga pristigaat. E togas ke ja vidis realnata sostojba. Cicko mi e limar i on ima servis, kolku pati sme odele po tie sleperi so koli i da vidis samo vo kakva sostojba gi nosat lele majko.. Posle toa sto proagjaat toa e druga prikazna. Mozam referati da pisuvam. Kakvi li ti ne operacii tie koli pominuvaat i na kraj se pretvoraat vo leprozni lepotici.

Доаѓаат  и убави, мојата беше само со задна врата подвиткана.

Имаше една случка на еден прилепчанец на плац во италија пред фаца му земале чичка леонче што сакал да го купи, трап на камион и му рекле да дојде во бугарија да си го купи ќе му го чуваче 7 дена.

Додуша и да купиш преправана е ок ,ако е добро средена не гледам што е проблемот.
под ова се дебатира 3 дена....зависи од што ке биди преправана...т.е малку,многу,премногу ;)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #63 на: 28 Септември 2011, 23:29:28 pm »

Доаѓаат  и убави, мојата беше само со задна врата подвиткана.

под ова се дебатира 3 дена....зависи од што ке биди преправана...т.е малку,многу,премногу ;)

Од што сака нека биде, ако е профи сработено нема зијан, ако е само шминка Е ТОА Е КОГА ЌЕ СЕ ЗАЕБЕШ.

Знаеш ли ти што е "исто а не е исто" ?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #64 на: 28 Септември 2011, 23:29:37 pm »
E pa odlicno super. Problemot e vo toa sto ako ja vidis nepopravena mu ja spustas cenata... I posle sam si ja popravas koga ke imas dovolen budzet i kaj prijateli poeftino.. Dobro e koga ke znaes dali e sminkana ili ne...

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #65 на: 28 Септември 2011, 23:30:35 pm »
E pa odlicno super. Problemot e vo toa sto ako ja vidis nepopravena mu ja spustas cenata... I posle sam si ja popravas koga ke imas dovolen budzet i kaj prijateli poeftino.. Dobro e koga ke znaes dali e sminkana ili ne...

Нормално...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #66 на: 28 Септември 2011, 23:35:25 pm »
I uste nesto. Vo Bugarija limarskite uslugi vo provincija (nadvor od Sofija - Dupnica) se daleku poeftini nego li vo Sofija i Dupnica. Po malite mesta ima odlicni servisi koi imaat duri i poniski ceni za 30% od Makedonskite servisi. A rabotat dosta dobro.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #67 на: 28 Септември 2011, 23:36:31 pm »

Од што сака нека биде, ако е профи сработено нема зијан, ако е само шминка Е ТОА Е КОГА ЌЕ СЕ ЗАЕБЕШ.

ниту профи сработено ниту шминкано земам....за мои пари ке си барам она што сакам,а тоа е нечепкано возило....побрзо би го зел чукнато или малку оштетено па што правам ќе правам,одколку да незнам во шо се возам....
п.с бравос ако се возиш во профи калемена кола и ако тоа не ти смета
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #68 на: 28 Септември 2011, 23:40:55 pm »
Јас пак ќе речам , ако немаш некој човек не само во бугарија тука каде било , да ти најде кола од комшија познаник и т.н сигурно проверена би отишол и би ја земал , а вака да одам таму на плац па посебно во блгариа каде нема асална кола , сите претумбани , крадени , со дефекти НЕМА ШАНСИ .

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #69 на: 28 Септември 2011, 23:41:41 pm »
Sekogas se ceni dobar prodavac sto tesko se naogja. A dobrata kola si drzi cena sekade. Kola so realn ikilometri od prv gazda e ceneta i vo Germanija i vo Italija samo kaj nas ne. Na primer gledav Mercedes S300TD od 1995 so pominati 60000Km vo Italija KAKO NOV ama bukvalno nov od prv gazda i cenata mu bese 10000EUR. Da imav tolku pari nemase da se mislam da go zemam. Fantazija. I se prodade za neceli 2 dena. Germanec go kupi. Covekot go najdov na oglas vo lokalen vesnik, bogatas so vila na more i uste 7 koli (6 mercedesi i 1 Audi RS4)..Kupil nova S klasa i ja prodava starata. Znaci ima dobri koli no se cenat !

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #70 на: 28 Септември 2011, 23:43:25 pm »

ниту профи сработено ниту шминкано земам....за мои пари ке си барам она што сакам,а тоа е нечепкано возило....побрзо би го зел чукнато или малку оштетено па што правам ќе правам,одколку да незнам во шо се возам....
п.с бравос ако се возиш во профи калемена кола и ако тоа не ти смета

Јас ја земав преку пријатели недирана одбрана и чувана кола, само платив малце повеќе а  ималце беше чукната на задната врата...

ЗА тој што на муфте ќе иде премија е да иде и да земе профи средена кола или поправена од кваровите што ги имала.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #71 на: 28 Септември 2011, 23:49:45 pm »
Затоа се евтини колите во Германија , купил пример пасат од 2003 година го возел 2 години испаднал нов модел го купува тој , а овој другиот го продава по екстра ниска цена бидејки нема потреба од него , и се така .
Во бугарија е мачка во вреќа , посебно во ќустендил каде што се најлошите коли во блгарија .

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #72 на: 28 Септември 2011, 23:54:31 pm »
Затоа се евтини колите во Германија , купил пример пасат од 2003 година го возел 2 години испаднал нов модел го купува тој , а овој другиот го продава по екстра ниска цена бидејки нема потреба од него , и се така .
Во бугарија е мачка во вреќа , посебно во ќустендил каде што се најлошите коли во блгарија .

Da Dare toa e taka. Ama Germanec prodava Passat 2003 so najmalku 250000Km i so dostignat servis za promena na skapi delovi. Barem povekjeto. A iskreno kolite od Germanija imaat top motor i menjac no karoseriski se so vekje pocnata korozija. Kaj povekjeto od Germanija i Avstrija e taka.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #73 на: 29 Септември 2011, 00:01:35 am »

Da Dare toa e taka. Ama Germanec prodava Passat 2003 so najmalku 250000Km i so dostignat servis za promena na skapi delovi. Barem povekjeto. A iskreno kolite od Germanija imaat top motor i menjac no karoseriski se so vekje pocnata korozija. Kaj povekjeto od Germanija i Avstrija e taka.
Да да тоа се знае во Германија се возат колите многу , бидејќи работните места им се многу поодалечени од град до град  , што значи дека се вози на отврено колата , се знае таму нема патишта како кај нас се вози на аутобан . Германците кој што секојдневно ги користат колите си ги одржуваат колите , бидејќи тие се потреба . Јас имам вујко во Австрија и ми има кажувано дека во Австрија колите се многу извозени , затоа и луѓето ги продаваат на 2 години со некој си 200.000 , 250.000 и цената им е ниска . А Бугар нашиве поарни да не се во Македонија ? ние како прво немаме патишта за убави коли .

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #74 на: 29 Септември 2011, 00:04:40 am »
Tocno Dare. No bi ti kazal deka prednica se poprava lesno i se vrakja vo originalna sostojba. No motor so 250000Km ne moze da bide vo ista sostoja kako i so 50000Km. Toa e jasno od elementarna mehanika. Kilometrazata ima ogromna uloga vo cenata da znaes, zatoa i se eftini i baska imaat pokazano korozija.