Автор Тема: Купување возило од соседна Бугарија- да или не  (Прочитано 18803 пати)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Одг: Купување возило од соседна Бугарија- да или не
« Одговори #45 на: 28 Септември 2011, 22:55:31 pm »
Nema veze ne moze da se sporeduva Golf i Alfa. Golf e kola od 90-ti a Alfa celi 10 godini ponova. Alfa e lepotica i dama za Golf.
Е дури сега ќе биде што ќе биде .  ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #46 на: 28 Септември 2011, 22:56:12 pm »
Honda e drugo nesto. Japanac e super izbor. Moze moze i Honda. Toa e vise druga kategorija. Ama ja bi preporacal eden Legend i cao djaci.. Kola za 10 godini...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #47 на: 28 Септември 2011, 22:57:26 pm »
Nema veze ne moze da se sporeduva Golf i Alfa. Golf e kola od 90-ti a Alfa celi 10 godini ponova. Alfa e lepotica i dama za Golf.
Е дури сега ќе биде што ќе биде .  ;D
Бугар те разбирам пријателе,муабетот мие дека на секоја тема тераме ОТ до бесвест,а овој муабет за голф,алфа и сл.е праен досега незнам колку пати....за да не биди тоа така малку од малку да се подсобериме и да имаме резон кон КЛАСНИОТ
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #48 на: 28 Септември 2011, 23:00:17 pm »
Ok.. Ako momceto saka kola od BG ima izbor ohohhooooo no celta e da se najde pravata kola za nego. I zatoa sme tuka da mu pomogneme. Sekako 4 oci gledaat podobro od 2 a meracite merat bez pristrasnost.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #49 на: 28 Септември 2011, 23:03:59 pm »
според муабетот МАртин има уште една година за избор и премислување,сега да се држиме најмногу што можеме до темата и да му помогнеме на С16...
п.с не сакам ни да делам УМ ниту правдини,да не се сватиме погрешно  ;)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #50 на: 28 Септември 2011, 23:06:00 pm »
za godina dena sve moze da bide. A sto ne si kupi edno novicko od salon. Ne mora da e dizel. Na primer edno malo autce od klasa na Corsa, Polo, Matiz, Clio. Mozda bi bilo i podobro od polovno ?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #51 на: 28 Септември 2011, 23:10:06 pm »
Не сме спремни за ново. Бугарија ми е најблиску, сакам половна кола, 98% ќе биде Алфа дизел, 1% Алфа бензин, и 1% нешто друго.

Иначе, назад на темата: возило од Бугарија се купува со стручен човек, некој што знае каде да гледа, што да бара, што е квалитетно, документација како се проверува и сите пропратни и критични работи.
Да одиш сам, ќе бидеш како теле во шарена врата кога гледа, ќе ти се замати умот од толку нашминкани коли и ќе земеш контејнер на тркала.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #52 на: 28 Септември 2011, 23:14:30 pm »
Не сме спремни за ново. Бугарија ми е најблиску, сакам половна кола, 98% ќе биде Алфа дизел, 1% Алфа бензин, и 1% нешто друго.

Иначе, назад на темата: возило од Бугарија се купува со стручен човек, некој што знае каде да гледа, што да бара, што е квалитетно, документација како се проверува и сите пропратни и критични работи.
Да одиш сам, ќе бидеш како теле во шарена врата кога гледа, ќе ти се замати умот од толку нашминкани коли и ќе земеш контејнер на тркала.
Мартин една 147ца за тебе таман .

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #53 на: 28 Септември 2011, 23:14:34 pm »
Колку коли има во таа Бугарија по плацовине, не е можно да не најдеш добра ако се разбираш.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #54 на: 28 Септември 2011, 23:16:05 pm »
Za Bugarija da znaes samo taka. Se zema strucen covek sto se razbira i mu se kazuva kakva kola sakas i posle on te nosi vamu tamu i gledas. Ti pokazuva koja e kolata za tebe.. A za dokumentite toa mora da se proveri vo policija vo Bugarija. Najbitno e kolata da e karoseriski zdrava i da ima dobar motor. E sega garancija kolku ke izdrzi nikoj ne moze da dade so sigurnost da se razbereme. No za srekja ima mnogu koli i sekako golem izbor. Inaku vrie od "mosenici" prevaranti po placevite. Fintata e da ne zemes kontejner na trkala.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #55 на: 28 Септември 2011, 23:16:16 pm »

Размисли и за фактот ако земеш поголема класа на алфа и трошоците за оджување се поголеми...не се тие така просто собрани како 145 твоја и голфот мој со 1 спона и 1 јабучица!! ;D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #56 на: 28 Септември 2011, 23:18:29 pm »
Ej clink da znaes deka od Bugarija najdobro se zema kola direktno od slep kamion koga pristigaat. E togas ke ja vidis realnata sostojba. Cicko mi e limar i on ima servis, kolku pati sme odele po tie sleperi so koli i da vidis samo vo kakva sostojba gi nosat lele majko.. Posle toa sto proagjaat toa e druga prikazna. Mozam referati da pisuvam. Kakvi li ti ne operacii tie koli pominuvaat i na kraj se pretvoraat vo leprozni lepotici.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #57 на: 28 Септември 2011, 23:19:08 pm »
значи да најдиш кола во Бугарија,која
-не е склопувана од 2-3 коли
-не е поплавена
-не е крадена
-не е многу удрена
-да нема 1.000.000 км вратени на 100 и нешто илјади,а со ова се подразбира моторот да си е ОК
-и да ти одговара на кешот кој го носиш со тебе е стварно успех ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #58 на: 28 Септември 2011, 23:20:41 pm »

Размисли и за фактот ако земеш поголема класа на алфа и трошоците за оджување се поголеми...не се тие така просто собрани како 145 твоја и голфот мој со 1 спона и 1 јабучица!! ;D
па немора да се залетува на 156,може да си земе 145 1.9џтд 2000/2001...

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #59 на: 28 Септември 2011, 23:22:17 pm »

па немора да се залетува на 156,може да си земе 145 1.9џтд 2000/2001...
147 1.9
Јас би земал ГТВ ама немит дизел
;D