Автор Тема: Алат кој би сакале да го имате  (Прочитано 227849 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Алат кој би сакале да го имате
« Одговори #90 на: 24 Март 2019, 12:15:33 pm »
„Jaс не би легнал под кола“ - Исправно кажано :D
Само со атест или некаков папир, евентуално некој вид осигурач (трупче) да ставашм инаку се и сешто се продава по нет, најверојатно тоа ти беше поентата со„да не се самоделски“

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #91 на: 24 Март 2019, 12:31:15 pm »
На оглас за Алфа, под FULLLL OPREMA се подразбира: сајла за влечење, клоцни, рампа, резервни амортизери за хауба (крени-спушти, паѓаат за брзо), клуб картичка од Жарко...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #92 на: 24 Март 2019, 16:01:56 pm »
„Jaс не би легнал под кола“ - Исправно кажано :D
Само со атест или некаков папир, евентуално некој вид осигурач (трупче) да ставашм инаку се и сешто се продава по нет, најверојатно тоа ти беше поентата со„да не се самоделски“

Yup, егзектли. Барем да има овакво знакче:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #93 на: 24 Март 2019, 21:36:42 pm »
@Simo - Carrier159 edno vreme imase i vo eurostil no mislam deka gledav vo hubo

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #94 на: 24 Март 2019, 22:29:34 pm »
@Simo - Carrier159 edno vreme imase i vo eurostil no mislam deka gledav vo hubo
Ќе проверам, фала Даме :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #95 на: 25 Март 2019, 07:41:21 am »
Најсигурно е полно дрво, или штици, иверица во неколку слоеви заштрафени, макар и самоделско да е.

Јас имам 3 слоја од иверца, за во двор да ја неутрализирам удолницата и тамам добивам екстра место за под кола да си го сменам маслото.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #96 на: 03 Април 2019, 16:39:40 pm »

https://www.gearbest.com/pliers/pp_009554647228.html
Клештиве се на 50% попуст ако се земат две. Инаку цената е добра и како за една (а се добиваат две). Јас ќе нарачам два комада, па некој ако сака да земе едни клешти (за пола цена) слободно нека каже. Само не на ПП, пишете овде па ако има повеќе заинтересирани таман да се договорите по двајца за нарачка... Не дека ќе има тепачка за клештиве, ама сепак.  ;)

Цената е $5.99 за двете клешти, плус еднократно $3.61 за поштарина (Netherlands Registered). Вкупно $9.6, а според Гугл тоа се 526 денари, или ~260 денари за едни клешти.

Инаку кој работел со вакви стеги, знае какви заебанции имс со обични клешти кога треба да ја вратиш стегата назад на цревото.

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #97 на: 03 Април 2019, 18:00:25 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

https://www.gearbest.com/pliers/pp_009554647228.html
Клештиве се на 50% попуст ако се земат две. Инаку цената е добра и како за една (а се добиваат две). Јас ќе нарачам два комада, па некој ако сака да земе едни клешти (за пола цена) слободно нека каже. Само не на ПП, пишете овде па ако има повеќе заинтересирани таман да се договорите по двајца за нарачка... Не дека ќе има тепачка за клештиве, ама сепак.  ;)

Цената е $5.99 за двете клешти, плус еднократно $3.61 за поштарина (Netherlands Registered). Вкупно $9.6, а според Гугл тоа се 526 денари, или ~260 денари за едни клешти.

Инаку кој работел со вакви стеги, знае какви заебанции имс со обични клешти кога треба да ја вратиш стегата назад на цревото.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

1.Plateno 300+ pivo

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #98 на: 03 Април 2019, 20:58:41 pm »
Резервирано. И само да ве замолам, не ми пишувајте ПП - пишете овде. Како ќе има интерес, по двајца можат да се договараат за заедно да нарачаат.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #99 на: 03 Април 2019, 21:19:18 pm »
Имаш пп
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #100 на: 30 Април 2019, 17:22:00 pm »
Сакам да купам апарат за заварување, за домашна употреба, еднаш или двапати годишно дали би се користел, значи да не е скап многу.

Што да барам и на што да внимавам?
Ми рекоа да барам со бакарна жица да е намотан, да не е алуминиумска. Друго? Гледам нешто ампери, моќности различни. Некои заштити да се гаси сам после некое време ..

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3039
« Одговори #101 на: 30 Април 2019, 17:32:37 pm »
Co2 сакаш или со електроди?

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #102 на: 30 Април 2019, 17:47:45 pm »
што ќе заварува? Кондензатори да има, пригушница да има. Бакарот не е пресуден, нити пак ќе осетиш разлика. Со, заштита одавезно да има. Само  не зннам цената која би била за солиден апарат, би ти рекол на старо да земиш, да го пробаш на лице место, ефтините не швајцоваат добро. Трифазните се надмоќни над монофазните, но и се поскапи, а и треба да имаш 3 фазен штекер, но за аматерска употреба излишно е да дадеш 500 еу... Разбарај на фб, ако си почетник обавезно со заштита.
Електровентил пожелно е да има.
Можда и инвертер ќе ти брка работа ама не сум швајцал со таков.
Плус, рачунај дека боца треба да земиш, боцата е 4000 + гас + 2500 манометри (од месер, најефтин е гасот тамо), жицата е 600-700 денари.
Зад ресторан кеј, баш на почетокот на улицата има еден швајцапарати поправа/ продава прашај тука да не најдеш случајно половен половен.
ова за цо2, за обичен исто така може и обичен со трафо (најповолна варијанта), може и инвертер. Инвертерите ефтините полесно прегоруваат, значи треба да е скап со сите заштити, инаку анјверојатно ако си почетник брзо ќе го прегориш. И тука нема да ти мени многу алумон/бакар.
Има комбинирани т.е. и гасни и електролачни, претежно се инвертери, ок се за аматерска работа, но се 500-800 еу по сплиден.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #103 на: 30 Април 2019, 21:48:43 pm »
Varstroj co2 1600-ka ti e vo merkur 18500, zica 570, Boca 1500 denari 10l vo helium kaj dojrana, 300 denari polnenje so gas, 2500 maska za varenje samozatemnuvacka, sprej za pistol 200 den...

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #104 на: 30 Април 2019, 22:06:29 pm »
Atestirana boca?