Еве еден мал апдејт за сите оние кои ги интересира.
Потрошувачката од првичната релативно доста опадна и тоа за градско возење, на што и јас бев изненаден.
Поминати 385км константно возени во град и при тоа користена клима...Во околу 50% од поминатите километри.
Просечна потрошувачка со нормално градско возење 7,8л.
Резервоарот наполнет до горе. Дестинација Скопје - Параќин, поминати 622 км, можеби 30 км поминати во град, останатите поминати на автопат. Возено нормално, со повремени (6 до 7 пати) зголемувања на брзината до 160-170 км/ч, без клима, нормално да фигурира како податок.
Просечна потрошувачка 5,3л на 100 изминати километри. Во првите 300 километри просечна потрошувачка беше 5,1л, но сакав да видам каков ке биде просекот на поголем број на изминати километри.
При возење со брзина од 90 км/ч потрошувачката варира од 3,9 до 4,4л, додека пак при брзина од 115 км/ч потрошувачката се движи во граници од 5,0 до 5,6л.
Претходно, пред овие бројки, бев на одмор. Тројца возрасни и две деца, колата товарена до крај. Измината километража околу 650 км. Скопје Аспровалта и назад.
Просечна потрошувачка по борд 6л, со еден час работење на колата во место со клима. Брзината на поминатите километри во граници на нормала, односно возено по знаци...
Немам слика, сум заборавил да сликам.