Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 903909 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #4110 на: 11 Јануари 2016, 10:55:10 am »
Znae li nekoj kade se prodavaa drveni kukjicki za kucinja? Mi treba pomala za pomalo kutre.

Гео-Инг

Мислам дека на Пазар3 имаше оглас за некој што изработува по нарачка.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1285
« Одговори #4111 на: 11 Јануари 2016, 22:14:35 pm »
Знае некој превентива дали има некаква за парење на мачки нешто као спреј таблета против оплодување или одбивање, за кучиња знам дека има па затоа и прашувам??

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #4112 на: 11 Јануари 2016, 22:29:51 pm »
Znae li nekoj kade se prodavaa drveni kukjicki za kucinja? Mi treba pomala za pomalo kutre.

Гео-Инг

Мислам дека на Пазар3 имаше оглас за некој што изработува по нарачка.

Фали уште ХPS да се заштрави и да се измачка.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7665
  • French diamond
« Одговори #4113 на: 12 Јануари 2016, 21:41:35 pm »
Сега засега овај нигерот т.е нигерката не се плаши од питбулчето  :D Дури сака и да го тепа  ;D Другиот мачор бега како од оган  ;D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #4114 на: 19 Јануари 2016, 12:20:59 pm »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #4115 на: 20 Јануари 2016, 13:38:21 pm »
Од кучиња отсекогаш сум сакал доберман...по можност два.

Се двоумам дали да земам еден оваа пролет.
Кој има повеќе информации за оваа раса во врска со чување, исхрана и било какви совети од искуство..нека пише.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5233
  • The Spartan General
« Одговори #4116 на: 20 Јануари 2016, 13:42:46 pm »
Мислам дека Lancerka имаше доберманка. Вака, по сеќавање.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #4117 на: 20 Јануари 2016, 15:41:28 pm »

Прекрасно животно.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #4118 на: 20 Јануари 2016, 21:05:34 pm »
Еден мој познаник има мислам вакво куче, голем мераклија е и тој, ќе побарам слика да видиш :)

6 ипол месеци е овде.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 541
« Одговори #4119 на: 20 Јануари 2016, 21:10:05 pm »
Преубави кучиња, доста активни со што се подразбира и чест број прошетки(читај време).
Како и секое куче си бара повеќе внимание и работа во првата година додека се научат сите работи(читај уште време).
Доколку го чуваш внатре рачунај на можни мали штети, како и позачестено чистење.
Околу храната, јас секогаш советувам да се готви. Ем поефтино ем пубаво за кучето.

Си бараат време, поготово активни големи раси како доберманот. Но сепак добиваш незаменлив пријател и одличен заштитник. Да не зборам колку позитивно влијаат на мали деца.
Ако се одлучиш да земеш, пиши ќе ти дадам бројче за ефтино убаво месо и ќе пишам подеталено околу исхраната.

Отсутен Darkovski

• Редовен
« Одговори #4120 на: 20 Јануари 2016, 21:37:50 pm »
И ја бев едно време ептен загреан за Доби, прекрасни кучиња се поготово кога се добро тренирани. Имам пријател што поседува и горе доле целосно се сложувам со членот negoznam. Само ќе дополнам дека како и секое краткодлако куче имаат генетски дерматолошки болести, им се појавуваат како лишаи големи и првут знаат некој да имаат. Тоа многу ги чеша и знаат да се направат парче од гризање и чешање. За првутот не е страшно, има шампони што не се толку скапи ама за лишаите неизбежно е дерматолошка сува храна од јагне, што и тек како е скапа, околу 3000 денара вреќа.(од поквалитетните) Сеа немора да значи дека ќе имаш ваков примерок, само ете да знаеш коа им е најголема мана, а со домашна храна незнам колку ќе ја заобиколиш. Горе доле тоа е, секако е една од расите што се најскапи за одржување затоа што растат 2 години за разлика од другите кучиња што добиваат финален раст за 1, и пошто е високо куче, калциум за нозете it's a must. И да не ти е проблем финансии, најбитното за Доби е дали си спремен да го шеташ секој ден, и да го играш да си ја истроши енергијата што ја има, ако не си не би ти препорачал воопшто.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
« Одговори #4121 на: 20 Јануари 2016, 21:48:34 pm »
Тие лишаи се избегнуваат баш со готвење. Им се готви пилешко мелено месо, со зеленчук, со ориз, без никакви зачини(или др миксови) и после и кожата и длаката ќе бидат во топ состојба. Не мешај остатоци од ручек со готвење оброци за кучињата. И обично е доста поефтино од поасален дехидрат, само што бара време.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5233
  • The Spartan General
« Одговори #4122 на: 20 Јануари 2016, 21:51:31 pm »
Тие лишаи се избегнуваат баш со готвење. Им се готви пилешко мелено месо, со зеленчук, со ориз, без никакви зачини(или др миксови) и после и кожата и длаката ќе бидат во топ состојба. Не мешај остатоци од ручек со готвење оброци за кучињата. И обично е доста поефтино од поасален дехидрат, само што бара време.

Тоа ќе му дојде, да јаде протеини за да лока вода, за да му се хидратира кожата?
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
« Одговори #4123 на: 20 Јануари 2016, 21:58:00 pm »
Па не баш. Првутот претежно се контролира со шампон. Гореспоменатите лишаи се однесуваат на кожни заболувања кои се контролираат со исхрана.

Отсутен Darkovski

• Редовен
« Одговори #4124 на: 20 Јануари 2016, 22:01:59 pm »
Се надевам дека се избегнуваат и така. Но и да му готви секако ќе му биде потребен и дехидрат за да го израсне ко што треба. Да му готви само и да му дава калциум пак ќе му биде за џабе зашто нема D3 во готвеното и нема со што да се врзе калциумот. Ја високо куче никогаш не би израснал со домашна храна, и ако му удриш есапот со вложеното време за готвење ти доаѓа исто ако земаш некоја средна класа на сува храна(поскапа и не е потребна). Секако не е на одмет и со месо да го наградиш одвреме навреме.