Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 903769 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #4065 на: 09 Декември 2015, 19:27:36 pm »
https://www.facebook.com/pinoyrapradio/videos/722047637855512/?__mref=message_bubble

>:(  :(  :-\

Цитат
At the end, the family came back and found mari and her puppies in their old abode, just search in the utube you can see the story of mari and her puppies...

така да смени си ги емот иконите во нешто вакво:  :D ;D 8) ;)

Па тој што се специјализирал да изврши ваква операција се специјализирал за животни (мачки) а не луѓе, и обратно. Неможе доктор за операции на луѓе да изврши ваква операција на животно. Испаѓа работава дека ако си доктор, никако не ни треба ветеринарен доктор зошто секогаш во светот ќе постојат луѓе на кој што им требаат зафати.

па тој што специјализирал за вакви зафати е негова лична одлука за тоа...  прашањето е зашто воопшто има таков смер во медицината и кој е дебилот што одобрува пари за вакви “проекти“ кога можеле да ги пренасочат истите за потребите на човек некој...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #4066 на: 09 Декември 2015, 19:46:02 pm »
Од истата причина ради која јас дадов брдо пари за ветеринари, антибиотици, крвна слика, биохемиска анализа, рентген и ехо кога мачорот ми се разболе пред неколку недели. Некои луѓе си ги сакаат милениците и се подготвени да направат сè што можат за нив.

Сега.. Некој тоа го разбира, некој не.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #4067 на: 09 Декември 2015, 19:50:49 pm »
А некој друг разбира дека и добитокот треба да го пази и одржува.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4068 на: 09 Декември 2015, 22:35:04 pm »
Од истата причина ради која јас дадов брдо пари за ветеринари, антибиотици, крвна слика, биохемиска анализа, рентген и ехо кога мачорот ми се разболе пред неколку недели. Некои луѓе си ги сакаат милениците и се подготвени да направат сè што можат за нив.

Сега.. Некој тоа го разбира, некој не.
е па затоа наместо животни да собирам дома, ќе си праам деца па нив ке си ги чувам и одгледувам... е сега, некој тоа го разбира а некој не... јбг... ;)

А некој друг разбира дека и добитокот треба да го пази и одржува.

добиток е мачката? ај да не се правиме премногу паметни кога не треба, може?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #4069 на: 09 Декември 2015, 22:40:29 pm »
Не се правете, никој не ве тера. Ветеринарите се спремни за сите животни, тоа вас што не ви одговара дека се грижат и за домашни миленици ваш проблем е.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #4070 на: 09 Декември 2015, 22:43:15 pm »
Оглувев од "логикава" на онак.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #4071 на: 09 Декември 2015, 22:44:07 pm »
јас препрочитувам по трет пат, да не не сум разбрал нешто

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #4072 на: 09 Декември 2015, 22:54:00 pm »
Чувањето деца и чувањето животни не се взаемно ексклузивни работи.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4073 на: 10 Декември 2015, 00:12:10 am »
секој со своите логики... а оваа логика беше од татко ми додека беше жив... демек, ако сакам милениче, ке си направам детенце...

пази ваму сега.. да се разбереме... не велам дека треба животните да се оставаат на милост и немилост.. далеку од тоа.. ако си го земал виже да се грижиш и да го чуваш, секако дека треба да си ја исполниш таа обврска.. пред се треба мило да ти биде...

НО.. кога јас би бирал дали да земам куче (мачка не доаѓа у предвид, на исти праг на толеранција ми е како да купам голф било кој), значи кога би бирал меѓу куче и дете, дете би одбрал... немора поише да објашњавам, пошто велештрумф ќе оглуви ептен, на дарт можда вртоглавица ќе го фати, а зеро ќе почне да мјаука како мачоЛот што го има по низдома...

веле... логика? чива логика? твоја? или моја? јас изнесов мое мислење и гледиште на ставовите.. никој немора да се сложи со мене... како што гледам скоро никој не ни вози волво тука, а јас го обожавам... и 3-ги  купив до сега...и пак ке купам... а фак, тоа е мое гледиште и стварно никој немора да се согласи со мене, само немој да се труди било кој да ме разубедува или да ми пљука по моите ставови, желби и гледишта... тогаш имаме проблем од нечовечка природа, т.е. селска... (не мислев на тебе со последниот збор туку општо)...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4074 на: 10 Декември 2015, 00:41:17 am »
Од „логиката“ на татко ти, која е пренесена на следното колено (и се надевам дека тука ќе застане), почнаа да ми зујат ушите... Милениче е милениче, дете е дете, не треба да се мешаат и/или поистоветуваат едното со другото, освен можеби во случаи кога има потешкотии или е невозможно создавањето на дете, па миленичето е фигуративно најблиското нешто до тоа.

Никој не му оспорува на никого да искаже свој став, ама занесување со вакви муабети
па тој што специјализирал за вакви зафати е негова лична одлука за тоа...  прашањето е зашто воопшто има таков смер во медицината и кој е дебилот што одобрува пари за вакви “проекти“ кога можеле да ги пренасочат истите за потребите на човек некој...
нига плиз...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4075 на: 10 Декември 2015, 00:56:54 am »
а па да... сеуште си стојам на тоа дека некој дебил одобрил пари за вештачки нозе на мачка, а таму некои деца низ светот немаат ни леб да јадат, камо ли за проблемите со немање нозе да им го решат...

у нај мала рака, со парите од вештачките нозе на мачкава би се купиле 200-300 инвалидски колички на оние кои нај многу им требаат..

нига.. уште некое прашање? или од одма да ти кажам, дека во светот одамна прават еутанизација на луѓе кои се раѓаат со големи фалинки а не пак мачка (мачор) некаде низ америките или кај и да е, сеедно... мислам, ок, живото, мило, невино... ама човекот е побитен од една факинг мачка...

сомтинг елс нига? :)  ;D

p.s.

ова е експерт за еутанизација на животни.. нешто како специјалистот ветеринар, така и овој е специјалист во својата струка.. за животни само...

п.п.с. се сеќаваш на муабетот со че-че и тоалетот? во тој контекст е и сликава а и постот после првото п.с. ;) ;) ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #4076 на: 10 Декември 2015, 01:06:50 am »
Кано а баш сакав да те прашам од кај ти е маицата кога дојде да ми го сервисираш парното ;D

Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4077 на: 10 Декември 2015, 10:16:55 am »

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
« Одговори #4078 на: 10 Декември 2015, 10:19:27 am »
Мазола, мачката моја е ваква, бушава :)

П.С. За мене една „Лакосте“ маица ако можи! :P

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
« Последно менување: 10 Декември 2015, 10:31:46 am Ipkisija Meskosa »

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7664
  • French diamond
« Одговори #4079 на: 13 Декември 2015, 20:03:30 pm »
Расти Џинка  :)  Околу 5 месеци има сега

Ама многу е пустикуќа, а фати нешто сунѓер, крпче, таква работа партал го прај одма  :-X :D

п.с еве ја ко ја зедовме

:D :D