добро ај, за мајка ми ќе останат тие раси се агресивни кучиња и точка, неможеш да го смениш...
Јас не реков дека вашите нападнале, реков дека ние во фамилија имаме мал милион живи примери кои такви раси на кучиња, вие што ги нарековте гнасни, нападнале и покажале агресија, не дека ми прпа мене, и прпа на мајка ми баш од тие примери, ако не се правиш ќорав ќе прочиташ што пишав, не да гураш нос за глупости фиц, убаво пишува дека сум донел такво куче и дома да причувам, мене не ми е страв да покаже агресија и по мене, ако покаже еднаш ќе му простам, али втор пат деветката од череп не бега, пола другари ми се со питови, ротфајлери и кане корсиња, па сум и јас и другариве живи...
примерот со зет ми беше да ви кажам дека опасноста на таквите кучиња да покажат агресија е поголема, ондак ајде кажете зашто од кој чисти курац е сменето кучево и го напаѓа зет ми, ајде лансерка пошто се праиш се знаеш, ајде објасни го феноменов, го имаш цел погоре, прочитај убаво
јас не реков дека твоето напаѓа бре девојко читај малце, дека пости шанса да нападне, како твоето, така и некој други раси, таква му е генетиката на доберманот да напаѓа(друго е ти како го чуваш), се е до воспитувањето, ти сега си и ги смирила, но не знаеш кога ќе и проработат тие генетики и хормони, може утре може никогаш, таквите кучиња се секогаш пола пола, или ќе нападне или не, тоа сакам да ти го кажам, не трчајте со фиц ко прле пред магаре, никој не рече дека ви се гнасни, самите си кажавте, го испревртевте цел муабет