Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 839925 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34364
  • Таков е животот... јебига
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #3555 на: 22 Февруари 2015, 23:24:59 pm »
Зошто да се усмртат?
Кое е правото на човекот систематски да ги усмрти? Тоа е грев. Тоа е нечовечност и затоа не може да биде систематски.
Треба да се спречат причините за нивното размножување колку може повеќе, тоест да се стерилизираат и д се казнат ооние кои непотрено ги шират. После некоја година ќе ги снема.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3127
  • Слобода или смрт
« Одговори #3556 на: 22 Февруари 2015, 23:30:11 pm »
Јас дадов реална причина зошто да се усмртат, Дадов повеќе

НАПАЃААТ, ШИРАТ ЗАРАЗИ, СППРЕЧУВААТ СЛОБОДНО ДВИЖЕЊЕ

а ти ми велиш дека не треба затоа што е грев, зарем не беше од тие атеистите колку што се сеќавам плукаше многу против црквата и религијата на времето.

Оние методи што ти ги спомнуваш сега се спроведуваат па не даваат резултат, логичка последица на тоа е дека треба да се променат методите со некои што ќе дадат подобри резултати

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14879
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3557 на: 22 Февруари 2015, 23:34:01 pm »
Plus na toa zooloskite nema da trosat pari na meso za lavovite...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3558 на: 22 Февруари 2015, 23:37:36 pm »

а ти ми велиш дека не треба затоа што е грев, зарем не беше од тие атеистите колку што се сеќавам плукаше многу против црквата и религијата на времето.

Оние методи што ти ги спомнуваш сега се спроведуваат па не даваат резултат, логичка последица на тоа е дека треба да се променат методите со некои што ќе дадат подобри резултати

Гревот нема никаква врска со било каква религија. Ти си нешто збунет на тоа поле. И да, јас сум атеист.
Ти ниту си му родител на животното, ниту си повисоко од него во синџирот на исхрана. Не велам дека не можеш да го убиеш, туку велам дека немаш право тоа да го направиш кога веќе не преземаш ништо за да ја спречиш неговата појава. И не е точно дека се спроведуваат мерки. Мерките навистина не се спроведуваат. Се спроведуваат во Њујорк на пример па нема ниту едно куче скитник ниу пак маче.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3127
  • Слобода или смрт
« Одговори #3559 на: 22 Февруари 2015, 23:43:05 pm »
А си помислил ли некогаш дека за американците во њујорк да можат да си играат игри и да ловат кучиња за тоа треба да имаат огромни средства а тие ги остваруваат во голема мера преку доларот како светска валута а за доларот да остане тоа постојано војуваат и се дежурен полицаец насекаде низ светот?

Епа наместо да има војни низ цел свет и да гинат луѓе нека гинат кучиња. :D

Поентата ми е дека секој може да си ја сврти приказната како што сака бидејќи и она што јас го викам држи вода.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20281
« Одговори #3560 на: 23 Февруари 2015, 00:26:33 am »
Се испичил од улични кучиња па сега да се усмртуваат.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3561 на: 23 Февруари 2015, 00:29:08 am »
Plus na toa zooloskite nema da trosat pari na meso za lavovite...

So ogled na toa vo kakва форма се лавoвите и мечките во зоолошка, не би се изненадил ако станат жртви на кучињата.
Башка Битола нема зоолошка ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14879
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3562 на: 23 Февруари 2015, 00:30:30 am »
Ti nemas dojdeno vo Bitola da znaes dali ima ili nema zooloska. :D :P
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20834
« Одговори #3563 на: 23 Февруари 2015, 00:45:22 am »
можам да го испровоцирам да направи инцидент и да ме повреди па потоа судски да барам оштета.

Знаеш ли дека можеш да наебеш на суд поради тоа многу повеќе одошто сопшственикот на кучето може во истиот случај?

Можам да наебам на суд ако му се издерам на куче? Под провоцирање не значи ударање. Едноставно почнувам да се дерам да трчам и ете ти инцидент... А тоа што он вика дека кучето имало место каде да шета а јас не да не е обратно? Со закон јас имам право да се движам на секоја јавна површина. За кучиња мислам дека нема таков закон.

Ако моето куче е во територија каде му е дозволено да биде пуштено слободно, а ти имаш нешто против со тоа да имаш кучиња до тебе, не шетај во таа територија. Ако поентата ти е да го испровоцираш кучето да направи инцидент за потоа судски да бараш оштета, тогаш нешто не е у ред со тебе.

Јас да се приспособувам на територија на твоето куче? Само ако си ја платил и ми покажеш документ за приватна сопственост. Во секој друг случај ти ако си нормален на секоја забелешка ќе реагираш и ќе го тргнеш кучето, уствари не би ни требало да дозволеш кучето да биде таму а не да има потреба да реагирам.

Како што реков, ако идејата ти е да испровоцираш куче за да земеш оштета на суд, тогаш нешто сериозно не е у ред со тебе.

И пак ќе кажам, доколку е дозволено кучето да шета слободно во некоја територија, а ти имаш проблем со тоа, ДА ТИ треба да се приспособиш кон тоа. На пример, во Градски Парк во Скопје, има дел од паркот, кај езерцата, каде што е дозволено кучето да шета слободно. Ако имаш страв од кучиња, или не сакаш да се до тебе, не шетај во тој дел од паркот. Во другиот дел од паркот, кучето мора да е на поводник. Тука можеш да ми глумиш џомба, ако кучето мое ти влага у ваздушен простор.

Кога ете ви пречат кучиња со среден или висок раст пошто биле опасни и јадат новороденчиња за доручек, да ви кажам една случка... На протестот во врска со легализирањето на еутаназија на кучиња организиран од Анима Мунди, имаше едно чудо луѓе со своите миленици, кои варираа од „глужд“ висина, до „Тодор Гечевски“ висина. У глобала, најбучни, најџавкала и рака на срце најдосадни беа тие во категорија „глужд“. На другиве не можеше глас да им се чуе. Истото во голем процент може да се забележи и во светот на луѓето - тие што се мали, недоволно физички развиени или без доволно верба во себе, лаат, џавкаат и се курчат на све живо и диво.

П.С. Мене ме има гризнато пекинезер, ме има нападнато глутница кучиња кога сум бил на точак. Преживеав во двата случаи и пак сакам кучиња. Жена ми бидна гризната од мачор сијамец и од Мопс. Па вие расправајте се тука за „опасни“ раси и „агресивни“ животни.
« Последно менување: 23 Февруари 2015, 00:51:13 am velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #3564 на: 23 Февруари 2015, 08:43:47 am »
mile mackata ne ja banjaj veke ...sama se banja :) cisto zivince e probaj stavi i 2-3 kapki na krzno cela ke se iscisti

imajte na um deka se raboti za zivotni koi "rabotat" na instinkt na majka priroda i za nas najmal gest moze ida isprovocira ZIVOTNO da napadne, znaci pred domasni milenici se ZIVOTNI, mojon macor od mene ne se oddeluva pa sepak koga ke se izbanjem mi rzi i bega zasto mi e smenet mirisot, za posle nekolku casa da me izduska i pak da mi se zalepi ko flaster

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5185
  • The Spartan General
« Одговори #3565 на: 23 Февруари 2015, 08:48:35 am »
Конкретно за кучињата
Тренинг и воспитување, ама си имаат и инстинкти. Знаат по принцип кој е со задни намери. Исто, не треба да се заборава дека еволуцијата е процес кој не запира, и дека денешните кучиња и луѓе не се исклучок од неа.
http://www.bbc.com/earth/story/20150220-dogs-know-if-youre-untrustworthy

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3566 на: 23 Февруари 2015, 09:30:07 am »
Да, пит бул, ротфајлер, кане корсо и сличните на нив се гнасни кучиња. Тоа не е за дома чување.

Ејјј Fic_CC читаш ли, ние чуваме гнаси кучиња ;D јас Доберман, ти Кане Корсо.

Леле јас се чудам како уште сум жива ... леле како досега не ме распарчила Доверманкава на парчиња, како не ме растргнала досега ... аууууу чудо, вистинско чудо, таква гнаса да не ме растргне аууууу  ;D

Ги повикувам Велештрумф, Дејвокер, Мартин Алфиста, Фиц, Класниот и останатите што лично ја виделе мојата Доберманка, да кажат каква маза е.
На изложбата ја испомазија сите клабери со кои што се видов.

Ејјј па зарем Велештрумф и Дејвокер би дозволиле нивните прекрасни Тор и Барт да си играат со мојата гнаса (како што ти ги нарекуваш овие раси)?

Мојата Доберманка многу пати си има играно со Тор на Велештрумф во парк, и ете го Тор е здрав и жив, преживеал од „агресивните раси“.

Боже боже ... човек што се не ќе прочита по форумиве.

Се' е до начинот на воспитување.

И од „агресивните раси“ може да направиш мачиња, буквално, а и од „мирните раси“ може да направиш ѕверови.   

Апсолутно, Астра е срце невидено! Гнаса? срамота...али ипак ова доаѓа од Кими Македонски, па и повеќе од јасно ми е...

Спречуваат слободно движење..ахахаххахахах  И на гласање не даваат да идеме, мамето нивно!!!!

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3567 на: 23 Февруари 2015, 11:20:17 am »

Цитат
My brother was sick today and our dog didn't leave his side.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3568 на: 23 Февруари 2015, 12:40:12 pm »
Аии будала, овој сака без брат да остане...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3569 на: 23 Февруари 2015, 13:04:28 pm »
Не бе ова не е од гнасите...

Еве ги тие гнасни, одвратни, убиствени створови:

Бонус фотка: