kazete nekoja finta kako da napravam greenje vo kukjarkata na kucevo poso nadvor go cuvam kujata ima izolacija so stiropor pod nego karton debel pa tepisoni pa chergicki baska legloto mu e so stiropor i so karton i so tepisonce i chergicka toa e posebna moja izrabotka za da moze da se butne da se stopli na suvo i na izolirano .. noo sepak mislam deka treba da mu stavam nekoj izvor na toplina ama neam totalno nikakva idea .. Se raboti za pitbul .. se plasam od studot za nego poso ima kratko vlakno sigurno ne mu e toplo denovive so minus 15.
инфра ред сијалица... дури и обична сијалица тури му внатре... ама некоја од 150 вати па нагоре... или тури го нАподрум, овие неколку дена додека да омекне времево... во принцип (по моја логика) ротфајлер има кратко влакно и е релативно по осетлив на ладно... нека ме оправат ако грешам...
инаку еве ви пример кај мене у викендица што имаше ове неколку дена за играње:

мртви ладни, си лежат на снегот, си играат, дури и го јадат, си трчкаат, кога ке се уморат (Афи постарото и Аби помалото) без размислување легнува во замрзнатиот снег, се одмара 2-3 минути и иде даље. кучињава инаку живеат во станови. ваква слобода немале долго време...
да напоменам дека сликава е сликана кога таму беше -18 степени... излегов воздух да ме фати, уши ке ми паднеа од ладно, ама кучињава нејкат дома да се приберат... само ке се качат горе, да грицнат нешто од храна и пак надвор... нејкеа во кола да влезат да си одат дома...