Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 810466 пати)

Отсутен latko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 76
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #3150 на: 28 Октомври 2014, 09:56:30 am »
Мноооогу е убав/а, како се вика?  :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #3151 на: 28 Октомври 2014, 10:55:08 am »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен latko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 76
« Одговори #3152 на: 28 Октомври 2014, 12:01:20 pm »
Упс, не сум видел  ;D
Прав лепотан е Тор.

Присутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #3153 на: 28 Октомври 2014, 13:18:19 pm »
Кога имав 4-5 год ми рипна вучјак, трауми упм, од тогаш страв ми е од кучиња, па ако сака и пудлица нека е.

И јас имав уплав од кучиња, али братучед ми ме излечи. Пред 8 години ни донесе Кане Корсо да чуваме во двор. ;D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3154 на: 28 Октомври 2014, 13:52:21 pm »
Има комшија мој Кане Корсо, ми се чини дека воз може да потегне... Веле, земи го Тор на некој следен собир, штом има таква моќ за престрашување може ќе помогне и кај мене.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #3155 на: 28 Октомври 2014, 14:57:08 pm »
Нема проблем ти само дојди. Тор беше со мене во Маврово :)

@latko: Тенќу у име на Тор :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3156 на: 28 Октомври 2014, 15:10:46 pm »
Тор си е срцка, извонредно воспитано и дружељубиво куче. Јас го разбирам Марјан зошто и женскиот дел од моето семејство има страв од кучиња :) Не е нешто што лесно се пребродува, мислам дека и воопшто не се пребродува особено кај женско. Се надевам кај Марјан ќе биде спротивно, поготово ако Тор го искористите како лек :)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
Домашни Миленици
« Одговори #3157 на: 28 Октомври 2014, 15:26:11 pm »
Леле веле, особено кога го гледам твоево куче и целава тема со сите клипчиња од кученца ми иде да земам и јас, али се плашам пак да не ми го отрујат, јеби га има секаков народ денес

Шо ги е*ам комшиите, на пролет ќе најдам некоја хаска или сибирски самојад, пошто асално леси пак да начекам во Скопје или Мк, тешко :)
No turbo, no fun :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #3158 на: 28 Октомври 2014, 15:57:20 pm »
Моја желба, ако веќе си решен да земеш куче, подобро вдоми некое од Вардариште, ќе ти биде најблагодарно.

Јас за промена живеам во cat`s hood каде кучињата не се баш добредојдени ;D официјално имам еден мачор а неофицијално се што ми дојде хранам ;D

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
« Одговори #3159 на: 28 Октомври 2014, 16:43:11 pm »
Извинете на израз али мачки мрзам, ме има изгребано ко копиљ од чиста мира, а мали мачиња сакам али не зимам ради таа прича што коа ќе пораснат ќе треба да ги утепам ако направат нешто, така да јака ти душа...

За куче ќе видиме, не викам дека неможе да биде од вардариште, ако најдеме убав и припотомен примерок, и јас би бил среќен да спасам некој кучешки живот од успивање :/ :)

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #3160 на: 28 Октомври 2014, 16:44:28 pm »
Многу ретко гребат домашно чувани мачки од чиста мира.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
« Одговори #3161 на: 28 Октомври 2014, 17:27:49 pm »
Епа јас сум еден од ретките случаеви :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #3162 на: 28 Октомври 2014, 18:31:10 pm »
Обично мали мачори или тинејџери гребат зошто немаат осет за ноктите и не знаат да ги вовлекуваат, а сњ вотакви месеци кога се ги интересира, на се скокаат и се закачаат исто како и ние. Јас сум зимал некој стар партал ќе го замотам околу рака и тука насстанува џумбус :)

А куче освен во Вардариште има и на Анима мунди луѓе што го напуштаат после 2-3 години (немој и ти) од за нив непремостливи причини, избор колку сакаш а ако немаат во моментот сигурен сум дека ќе ти најдат :)

Инаку куче се бира по твојот карактер така да не е лошо најпрвин да видиш какви навики имаш и во какви услови живееш.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3163 на: 28 Октомври 2014, 21:14:31 pm »
Мене не ми игра улога кучето било расно, гледам да ми е симпатично.

Колку за информација вдомив мало куче инвалид, на кучето најверојатно мајката му ја скинала задната шепа т.е. од коленото надолу.

Сега е големко (средна големина) ме радува тоа што си трча и си функционира најнормално, минимален хендикеп има, со ногата мавта на празно...

Сакав бело кутре, машко, дечкото кој ги подаруваше го избањал, пешкирче и во пакет...
Кога дојдов го видов, тажно ме гледаше и ми кажа за ноџето дека некоја повреда има, му велам да видиме од другите бели кутриња, тие женски...

Ми падна жал и ми текна на видеото со кутрето како трча со две нозе и на жиле колку се среќни и му се радуваат на животот и на сопственикот кој се грижи за нив...

Ми е мило што му дадов шанса за живот, немаше друг да го земе ќе завршеше на улица.

Решив ќе го земам па што сака да биде, други ми велеа фрли го, се потсмеваат за него ама ич к*р не ми чуе другите што мислат.  

Пред да го земам кутрето тазе ми беше гледано видеото

Mи текна и на ова старо видео одамна гледано

Тие пари што ќе ги давате да купите куче ќе му направите убава куќичка со изолација, храна и други џиџи миџи.  

Алал да му е на тој кој ќе вдоми куче од вардариште, улица и сл. Голема добрина направил.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
« Одговори #3164 на: 28 Октомври 2014, 23:37:01 pm »
Брат, би земал од Вардариште не викам не, али под услов да е добро воспитано, до негде е и расата пресудна(несакам пит були и слично) не ми мења од каде е и колку е старо или слично, знам дека е затвор таму, греотка се животинчињата таму, а би спасил барем едно од успивање

Да го напуштам нема шанса, со куче станувам една душа, кога ми го отруја лесито умрев од плачење, куќарката до прелани ја чував во двор и ја дадов на куќни пријатели земаа златен ретривер, па им дадов мал поклон.

Моето ќе спие со мене зимно време, имам место каде, сестра ми се мажи во сабота па така да поголема соба ќе имам, нема да има гајле до пролет :)