Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 764601 пати)

Присутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #3135 на: 22 Октомври 2014, 22:27:46 pm »
Па прај се и ти некој странец, сигурен сум дека побрзо ќе пројдеш кај девојките до 3 база ;D ;)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #3136 на: 24 Октомври 2014, 16:10:52 pm »

:)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3137 на: 25 Октомври 2014, 14:08:07 pm »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141
« Одговори #3138 на: 27 Октомври 2014, 01:05:34 am »

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16733
  • Keep it 100
« Одговори #3139 на: 27 Октомври 2014, 14:16:53 pm »
Forgot how to cat ;D

Присутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #3140 на: 27 Октомври 2014, 15:40:34 pm »
Денес видов во Жена парк едно бездомно куче како лежи, се гледаше нешто дека не е баш најарно пошо слабо реагираше на моето присуство. Ми падна жал, тркнав до Вегера, купив лиснато со виршла и го наранив. Незнам дали е повредено или гладно ама благодарниот поглед после оброкот беше бесценет.
Во меѓувреме додека го ранев, двајца момци седеа на клупа и гнетеа хамбургери. Ни малку сочуство за кучето. ЈБГ едно општество се гледа по тоа колку е развиено кога ќе се види неговиот однос кон животните. Причина плус зошто ние сме далеку.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3141 на: 27 Октомври 2014, 15:43:33 pm »
Мало, слабичко, темна боја, со повредена задна нога?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #3142 на: 27 Октомври 2014, 15:49:08 pm »
Мало шо знам, нешто измеѓу пинч и твојот лабрадор на пример, кафена боја ама некоја шара тигреста, нозете и опашката воопшто не ги мрдаше, на тревникот на ќошот кај излезот од ГТЦ.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3143 на: 27 Октомври 2014, 15:53:10 pm »
Ретривер е мојот :)

Знам кое е, душичка од кученце е, од пред некоја недела е у Жена Парк. Изузетно мило, и кога год пројдам со Тор сака да си игра, и покрај тоа што му е повредена ногата.

Присутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #3144 на: 27 Октомври 2014, 16:10:22 pm »
Сори, секогаш ги мешам ;D

Незнам колку ќе помогне ако се информираат оние од Анима барем некој ветеринар да го ѕирне за тоа каква му е повредата... Си го видел некогаш да се движи или така стои нон-стоп?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3145 на: 27 Октомври 2014, 16:15:23 pm »
Мислев ја да го носам кај Марин денес/утре, да видат шо му е... Се движи бе, ме следеше сабајлево до дома :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141
« Одговори #3146 на: 27 Октомври 2014, 22:19:55 pm »
:'(

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3147 на: 28 Октомври 2014, 01:36:51 am »
заборавив да кажам, дека преку тие анима мунди, прошлиот викенд однесовме едно џукче во радовиш на вдомување. мало слатко, цел пат мирно (му дале нешто за мирно да биде) ама последните 5 километри се утепа од лаење од тоа корпата... ама онака бебешко лаење... излезе надвор и одма почна да душка, да си игра со новите сопственици и децата... прекрасен момент и за кучето и за децата...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6842
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3148 на: 28 Октомври 2014, 08:07:07 am »
Кога имав 4-5 год ми рипна вучјак, трауми упм, од тогаш страв ми е од кучиња, па ако сака и пудлица нека е. Имаме едно маче, ни седи у викендицата, на 3 дена одиме да го појачаме со храна и вода. Излегло ред некој ден по комшии и да земе некој да му истури врел зејтин врз него, сумјаме дека е тоа. Се оправи сега добро е, а тој што му го направил тоа да го најдам голема ќе стане.
Јас не сакам животни, не сум се привикнал со мал од нив,(можеби од страв) ама не ми ни пречат, имаме голем двор и на 2-3 пати од жал сме прибрале некое кученце, комшиите ги трујат па потоа ќе го боледуваме месец дена.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3149 на: 28 Октомври 2014, 08:44:49 am »
Бујрум на гости, лечиме страв од кучиња...

...ве будиме кога ве мрзи да станете...

...фини сме со останатиот жив свет...

... „чуваме куќа“ ...

...уживаме во патувања...

...глумиме "Drama Queen"...

итн итн :)

Според мене, не би требало да ги отпишеш сите кучиња, поради тоа што те нападнало некое многу одамна. Мене и ме каснале, и ме напаѓале, и по кола ми трчале, и на точак кога сум бил ме бркале, и ден денешен се расправам со други кучиња кога го шетам моето, па пак не ги мразам и не им се плашам. It's a state of mind. До сега се десило 2-3ца што имале страв од кучиња, да почнат да го пребродуваат истиот после дружење со Тор :)

Успут еве едно убер-кјут видео :)