Дечки, си го пријавив кучето за изложба CAC во скопје сега на 15ти.
Ајде некој да кеже некое искуство по изложбиве како е? На што да посветам внимание последниве неколку дена околу кучето?
Пошто е прва изложба ме советуваа да не го однесам уште одма на CACIB, а и уште е мал па неможе нема 18 месеци.
Така да за да соберам и ја некое искуство а и кучето се одлучивме да го прошетаме на CAC.
Моментално не ми се битни титули, или незнам што (иако нормално мерак е и да добиеш) ама за почеток најпотребна ми е оценка за парење.
Во иднина ќе посветам повеќе внимание и тренинзи со него (иако и сега е прилично воспитан и слуша се, ги знае сите основни и уште доста команди) али неговото педигре кое е доста јако не ми дозволува да си играм ку* таша* со кученцето. Татко му и мајка му се шампиони во Русија, па по некоја логика и си сфаќам како должност утре кучето да биде барем шампион во начава ********** земја Што ја викаат Македонија.
Али мора од негде да почнеме. Ако има некој што има искуство околу овие работи изложби нека сподели. Денес купив и "изложбен поводец" да не речам врвка од патика ама ајде, па се учиме малце со тоа да идеме. До сега беше научен да оди и прилично добро одеше со целосен поводец, не само околу врат, ама не пружа отпор и со ова околу врат. првите 200 метра му беше чудно да се навикне ама иде без проблем, иако сака некаде да застане и да душне ипак сметам дека у наредниве 7-8 дена доколку малце повеќе го шетам нема да има проблем со тоа.