прекрасна тема за муабет е ва, сериозно..едно најголемо за внесување на кучиња..мислам зашто сте толку против? имало луѓе што се плашат од кучиња? Нека не влегува у ресторан кај што има налепница за домашни миленици...како што никој не го тера да влезе у ресторан за пушачи..биг дил..
Мислам на прво место кај нас ти пререкуваат ако влезеш со куче у Пет Шоп јеботе..пред некое време се расправав со обезбедувањето у сити мол зашто сум го внел кучето у пет шопот доле, значи паркиран доле, у гаража а пет шопот е таму :S мислам ајде океј...Исто се расправав таму, си ја паркирав колата доле и фино лепо си искачам со кучето (тино, ипак куче е

) надвор, пази кучето у рака и ми доаѓа обезбедување со зборовите: дечко не смее куче тука! а извини, како да го изнесам од гаражава доле? или не смеам ни у кола да го возам?
У продавница, не дај боже за ресторан? бог да чува нели...има милион кафичи кај што не ме пуштиле со кучето и тоа на летна тераса! да затоа почнав да одам у тренд у сити мол пошто таму ми го сакаат кучево, јес да не го сакав тој кафиЌ али ајде..
Инаку после 4 месеци поминати у УСА се навикнав да гледам кучиња сегде и не ми пречи..пошто ги прошетав најголемите пет шопови сегде, фино лепо бе си влагаш со куче си шеташ и готово, таму пет шоп е со големина на 2 до 3 наши ВЕРО продавници. Исто така у најјаките продавници у Њу Јорк, си влага жена со куче, зборам у мол на незнам армани и прада, каде што едно парче облека не е испод 3 илјади долара и си внесуваш куче најнормално. и што е најубаво, никој не те глеа наопачки, или незнам како...
што е тука лошо стварно не ми е јасно...секогаш ќе се најде некој што ќе му смета нешто, ама тоа не значи дека сити други ние сме луди :S
Едино се зачудив како нормално го прфатија влегувањето на кучето на скопскиот аеродром кога моите ме чекаа, онака како најнормална работа да е!
Еј да, мене страшно ме живцира бебе у авион! ај да забранат и тоа ако не, да не се возат луѓево дур не направи бебето минимум 4 ипол години