Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 810845 пати)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #1590 на: 19 Декември 2013, 18:58:22 pm »
Нов сум јас во планинарењето, година и некој месец. :)

Еве ако земеш куче наскоро, и пошто и јас планирам пак, планирај да испланинариме со кучињата до Врв на Водно заедно :)

Бива? :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14722
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1591 на: 19 Декември 2013, 18:59:48 pm »
Ме интересира која е потребата да одиш на ручек со куче.Ако е толку дресирано односно воспитано нека седи дома дур неговиот газда руча/вечера во ресторан.Куче се знае кај се носи/шета.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #1592 на: 19 Декември 2013, 19:03:46 pm »
Незнам за вас цивилизираните ама кај нас у село у ресторан се оди само кога сакаш да ја ќареш девојката.  Е сега вие на крајот дома со кучето ќе се креснете па затоа го носете у ресторан? :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1593 на: 19 Декември 2013, 19:05:50 pm »
Кими, ај иди во биртија прави се смешен и паметен.
Ако си од село не мора да бидеш сељак.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1594 на: 19 Декември 2013, 19:06:37 pm »
Незнам за вас цивилизираните ама кај нас у село у ресторан се оди само кога сакаш да ја ќареш девојката.  Е сега вие на крајот дома со кучето ќе се креснете па затоа го носете у ресторан? :D

Би сакал во наредниот живот да се родам ко девојка у твое село :)

p.s. Криво ми е и во овој живот што не сум се родил така, ама ај можеби наредниот :)

п.п.с. Во Словенија повеќето население живее во село, така да не е до живеењето во село :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1595 на: 19 Декември 2013, 19:42:55 pm »
Не зборуваме за љубовта кон животните. И јас сакам животни било какви. Зборуваме за јавната инволвираност на кучињата секаде и во секој момент. Тоа е тоа што не е дозволено. Јас детето не го носам секаде а камо ли па куче. Безвезно е да се прави муабетов, куче во ресторан, мислам дното на глупоста world wide.
И повеќе од јасно.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #1596 на: 19 Декември 2013, 22:08:52 pm »
Кучиња поштуем и имам едно, но што ако моето милениче е рецимо Прч ..

Дали и мене ќе ми биде дозволено да влезам со своето милениче на едно кафенце ?

Куоре ништо нема да ти кажат ако влезеш у кафана со Прч, коа сакаш може да испробаме :) Еве клаберите одат на пиво со Прч, до сеа ништо не им рекле

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Слобода или смрт
« Одговори #1597 на: 19 Декември 2013, 22:31:34 pm »
Уа диктатура.. права за кучињата.. кучињата да може да се носат и во јавни базени и бањи!!! :D

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1598 на: 19 Декември 2013, 22:52:39 pm »
Уа диктатура.. права за кучињата.. кучињата да може да се носат и во јавни базени и бањи!!! :D

Кими, познавам доста луѓе што врзано за работа, што врзано за хобија, ама не познавам по сестран, поинтелегентен и по воспитан од тебе.

Ако некогаш сакаш да те посвојам, со големо задоволство

Дарко

п.с. Ќе ти давам да се иживуваш и на двете мои коли, тоа се подразбира
п.п.с. Зеро а и останатите членови на форумов, мора да се исто така многу горди што си наш соклабер, и што делиме Cyber простор со некој на твое ниво. Дали смеам да се фалам на другарите дека те знам? :)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Слобода или смрт
« Одговори #1599 на: 19 Декември 2013, 22:59:31 pm »
А има нешто заден погон? Пошто преден не ми прави многу ќеф кога станува збор за иживување над колата :D
p.s. сите ве сакам -.-

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1600 на: 19 Декември 2013, 23:04:13 pm »
krell, сеуште очекувам да одговориш на последниот пост од минатата страна од темава.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #1601 на: 20 Декември 2013, 00:43:48 am »
Не зборуваме за љубовта кон животните. И јас сакам животни било какви. Зборуваме за јавната инволвираност на кучињата секаде и во секој момент. Тоа е тоа што не е дозволено. Јас детето не го носам секаде а камо ли па куче. Безвезно е да се прави муабетов, куче во ресторан, мислам дното на глупоста world wide.

Dno na gluposta, a voedno mnogu zhalosno e mlad inteligenten chovek da ima tolku ograniceni, tipicno ''balkanski sindrom'' mislenja.

I pak ke kazham... Za sve sme najpametni i sve znaeme poishe od glupite idiotichni zapadni civilizacii. Bravo za nas.

Patetichno.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1602 на: 20 Декември 2013, 00:50:34 am »
Јас како мал сум исплашен од куче (си играв у двор и ми се појави еден загар огромен) па се будев и плачев во ниедно време ... ме носеа по бајачки и триста чуда па малку се смирив. Ама еве сега неможам да замислам да галам куче (макар и најмало), онака да стои ќе го галам по глава, ама штом крене тоа устата се усерувам и баталувам. ;D

Мене лично ми смета кога сум во нечиј ДВОР со пуштено куче (недај боже па да е некое големо) и се во него ми е паметот, а верувам и во ресторан би се чувствувал исто ако има милион кучиња околу мене. А дека до толку мора да се носи куче како приврзок секаде, незнам дали и на работа си ги носат кучињата?

До сега сум седел само во отворен кафич со некое куче до мене (али васпитано и мирно) па не ми одвлекуваше внимание колку што се сеќавам... а од гледна точка на миризба, не сум се нашол во затворена просторија со еден куп кучиња за да коментирам ама и незнам дали совршено чисто куче нема воопшто да мириса.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #1603 на: 20 Декември 2013, 01:09:06 am »

Dno na gluposta, a voedno mnogu zhalosno e mlad inteligenten chovek da ima tolku ograniceni, tipicno ''balkanski sindrom'' mislenja.

I pak ke kazham... Za sve sme najpametni i sve znaeme poishe od glupite idiotichni zapadni civilizacii. Bravo za nas.

Patetichno.

Патетично заради тоа што не се поклопува со твоето мислење?

И јас сметам дека кучиња, односно животни, не треба да се носат насекаде. Нема врска со менталитет ниту ништо - едноставно од практичен аспект. Дополнително, има луѓе кои едноставно се плашат од животни. Мартин ја наведе мајка му, Игор се пријави самиот како пример. Не знаеш и не можеш да знаеш дали и колку такви луѓе има во ресторанот/кафичот/блаблабла каде што ќе одиш. Себично е да размислуваш дека сите мораат да го прифатат твојот избор да го носиш кучето со тебе.

Исто како што е себично да морам да го дишам димот на пушачите.

Едит: Дополнително, ги поздравувам рестораните каде што е јасно и читко напишано дека деца под толку-и-толку години се непожелни.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Одг: Re: Домашни Миленици
« Одговори #1604 на: 20 Декември 2013, 01:36:57 am »
Не, него патетично е што за се' примерот го гледаме во западот и нивниот начин на живот, се' додека не се коси со балканскиот синдром на свезнаење.

Во тие земји нема луѓе што се плашат од кучиња? Нема луѓе што биле повредени од кучиња? Има, ама свесни се дека светот не е должен да се адаптира на нив и нивните стравови, проблеми и слично.

Балканскиот мозок не е доволно еволуиран да може да сфати дека единката која го носи, не е најбитната ствар во универзумот.

Исто така, излишно е да се очекува поинаква реакција од луѓе кои никогаш не се грижеле (ама навистина грижеле, а не земале и врзале во двор) за куче, за да знаат и сфатат што тоа значи.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.