Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 903675 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #1095 на: 17 Април 2013, 15:44:44 pm »
Оги мој расплоди една кучка и шклап 300еур у џеб :)

Отсутен voren

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 143
« Одговори #1096 на: 17 Април 2013, 15:49:52 pm »
Нормално дека го правам сето тоа и притоа не се замарам ама баш ич.
Кога некое суштество доволно го сакаш(без разлика човек или животиња) се ќе направиш за да биде како што треба, поготово кога ќе ти остави наследници.
Да ти кажам дека два кадети ко твоите ќе купев само од трошокот за купување на кучкава + еден куп трошоци за „одржавање“, гарант ќе ми се смееш. Али без разлика што ти мислиш, моја филозофија е дека кога ќе земеш нешто да чуваш, чувај го како што треба или не го земај воопшто што за жал кај нас многумина не се водат според тоа.

И да, нормално некој дел ќе ми се врати од продажбата на малите но тоа не ми примарната цел што јас се „замарам“ околу кучката.
Dobro kazano ;)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #1097 на: 17 Април 2013, 15:53:36 pm »
Оги мој расплоди една кучка и шклап 300еур у џеб :)
Што пес имаш?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1098 на: 17 Април 2013, 15:55:55 pm »
Ши-цу

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #1099 на: 18 Април 2013, 01:22:40 am »
@velkov

Знам дека не е исто за сите раси, али за питбул(за кое што праша членот) е отприлика 1.5 година или 18 месеци слично како и за твоите боксери.

И јас преферирам природно, ама коа неќе мора да се иде на вештачко. Баш и така му предложив на членот, да проба прво природно па тек после вештачки.

Грешка си за давењето, можда ти не си имал таков случај но мојава за малку ќе се здавеше со еден мажјак лани(неспешно беше тогаш оплодувањето). Мада се зависи од куче до куче.

Околу плодниот ден, тестовите точно можат да кажат кога е најспремна. Сега за некој стар кучкар нормално дека не му требаат тестирања за да види кога е плодна, но сепак тестирањето е најпрецизен инструмент за утврдување на плодноста.
За инстиктот, мојава за малце ќе се спареше(среќа ја видов) со едно џукелче што ми влезе во двор, иако она само што имаше добиено. Тврдам дека во тој момент не беше плодна, а сакаше да се пари. Додека после недела дена ја тестирав и фино ми кажаа кога е плодна, ја однесов, ја спарив и еве сега  го чекам  првото легло. Така да инстиктот не е баш показател за плодноста.

За последново се согласувам со тебе, доколку и двајцата се неискусни тешко дека ќе помине природно.
okej bratko procitav i pogore e sea okolu tie testovi sto zboris.. bev na veterinar na 11 ovoj mesec mi kazaa od denot koga ke dobie  da brojam  od 9 den do 12 den sigurno e plodna tak ami kazaa vo avtokomanda i vika tie 2-3-4 dena prbajte da gi sparite  vika sama ke si ja diga opaskata ke se mestela za prcanje i t.n e se mi bese muabetot dokolku muzjakot i se kACi a nemoze da ja pogodi ( u slucaj 2 te da se mirni) dalimoze rucno da mu pomogneme na muzjakot mislam da mu go butnam u putkata na moeto kuce :D  mislam dali ke ima nekoja negativna reakcija od moevo .... uz toa sakam da kazam deka ima godina i 8 meseci taka da taman godinki ima  e sea ke vidime NEDELA ke probame :D so ke bide :D fala na info i da ke zaboraev ke imaat kucinjata maski na muckite da ne praat problemi uz toa ke gi drzime 3-4 dusi da ne trgne na opaku rabotava :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1100 на: 18 Април 2013, 01:35:37 am »
ќе го погоди бе,еее таман работа на тие години да неможе дупка да погоди ;D

Отсутен voren

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 143
« Одговори #1101 на: 18 Април 2013, 09:36:45 am »
@velkov

Знам дека не е исто за сите раси, али за питбул(за кое што праша членот) е отприлика 1.5 година или 18 месеци слично како и за твоите боксери.

И јас преферирам природно, ама коа неќе мора да се иде на вештачко. Баш и така му предложив на членот, да проба прво природно па тек после вештачки.

Грешка си за давењето, можда ти не си имал таков случај но мојава за малку ќе се здавеше со еден мажјак лани(неспешно беше тогаш оплодувањето). Мада се зависи од куче до куче.

Околу плодниот ден, тестовите точно можат да кажат кога е најспремна. Сега за некој стар кучкар нормално дека не му требаат тестирања за да види кога е плодна, но сепак тестирањето е најпрецизен инструмент за утврдување на плодноста.
За инстиктот, мојава за малце ќе се спареше(среќа ја видов) со едно џукелче што ми влезе во двор, иако она само што имаше добиено. Тврдам дека во тој момент не беше плодна, а сакаше да се пари. Додека после недела дена ја тестирав и фино ми кажаа кога е плодна, ја однесов, ја спарив и еве сега  го чекам  првото легло. Така да инстиктот не е баш показател за плодноста.

За последново се согласувам со тебе, доколку и двајцата се неискусни тешко дека ќе помине природно.
okej bratko procitav i pogore e sea okolu tie testovi sto zboris.. bev na veterinar na 11 ovoj mesec mi kazaa od denot koga ke dobie  da brojam  od 9 den do 12 den sigurno e plodna tak ami kazaa vo avtokomanda i vika tie 2-3-4 dena prbajte da gi sparite  vika sama ke si ja diga opaskata ke se mestela za prcanje i t.n e se mi bese muabetot dokolku muzjakot i se kACi a nemoze da ja pogodi ( u slucaj 2 te da se mirni) dalimoze rucno da mu pomogneme na muzjakot mislam da mu go butnam u putkata na moeto kuce :D  mislam dali ke ima nekoja negativna reakcija od moevo .... uz toa sakam da kazam deka ima godina i 8 meseci taka da taman godinki ima  e sea ke vidime NEDELA ke probame :D so ke bide :D fala na info i da ke zaboraev ke imaat kucinjata maski na muckite da ne praat problemi uz toa ke gi drzime 3-4 dusi da ne trgne na opaku rabotava :D
Drugarce eden sovet od mene :)
Kako prvo kaj site kucki e razlicno,sto ke se ebavas ke probuvas od 9ti do 12ti den zemi otidi kaj veterinarot Dime ke ti napravi eden test 300denari kosta i tocno ke ti kaze koj den e plodna.Koga nosat kaj mene kucki za parenje ako nemaat napraveno takov test voopste ne se zamaram.Mesto 3 dena da se zamaras za eden saat ke zavrsis rabota :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #1102 на: 18 Април 2013, 13:46:53 pm »

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #1103 на: 18 Април 2013, 13:57:12 pm »
ќе го погоди бе,еее таман работа на тие години да неможе дупка да погоди ;D
:D ke vidime nedela :D

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #1104 на: 18 Април 2013, 14:41:24 pm »
drzi ja kuckata ti od napres da ne mrda ali ne da ja grabnes tuku da ne se pomestuva nanapred i so ednata raka drzi ja pod stomak da ne kleknuva nazat. gazdata na mazjakot koga ke ja zaripa mazjakot ako ne ja pogodi vo 6-7 pati otkako i ripnal neka go povlece i neka go trgne za da ne svrsi vo prazno. vo slucaj da e zenkata poniska od mazjakot i ovoj pri ripanje sekogas da e nad nea stavete go mazjakot na poniska pozicija od zenkata primer iskopajte mala dupka

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1105 на: 18 Април 2013, 14:52:46 pm »
Animal pr0n :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #1106 на: 18 Април 2013, 15:16:31 pm »
... stavete go mazjakot na poniska pozicija od zenkata primer iskopajte mala dupka

i zatrupajte go kuceto! :)

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #1107 на: 19 Април 2013, 01:52:20 am »
drzi ja kuckata ti od napres da ne mrda ali ne da ja grabnes tuku da ne se pomestuva nanapred i so ednata raka drzi ja pod stomak da ne kleknuva nazat. gazdata na mazjakot koga ke ja zaripa mazjakot ako ne ja pogodi vo 6-7 pati otkako i ripnal neka go povlece i neka go trgne za da ne svrsi vo prazno. vo slucaj da e zenkata poniska od mazjakot i ovoj pri ripanje sekogas da e nad nea stavete go mazjakot na poniska pozicija od zenkata primer iskopajte mala dupka
na taa opcija mislev :D

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #1108 на: 19 Април 2013, 02:09:24 am »

кога беше мал сеа неможам да најдам некоја фотографија...

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #1109 на: 21 Април 2013, 17:14:42 pm »
nisto od parenjeto deneska moeto se inateshe ne mu davase :/ ke probame utre :)