Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 749116 пати)

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #525 на: 09 Септември 2012, 20:09:47 pm »
Јапонска нормално, ќе се потрудам да најдам. Америчките се во некоја фаза на диференцијација од јапонските, не ми се свиѓаат толку.

Ајде ти и Фиц сте по кучињава, има во Македонија некој што одгледува било јапонски или амерички?

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #526 на: 09 Септември 2012, 20:13:55 pm »
Јас или Малоно ќе земам или Курдски Кангал,куче кое што има повеќе сила во вилицата или каснувањето од еден лав..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #527 на: 09 Септември 2012, 20:15:43 pm »
@MartinAlfista   Јас само за Кане Корсо се разбирам, ама леглава баш и не ги пратам. Ѕирни тука да не има нешто http://www.milenici.com.mk/

Присутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #528 на: 09 Септември 2012, 20:28:35 pm »
Најблиску што продава некој е во Србија, и тоа јапонски. Им пишав за цена од прилика.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #529 на: 09 Септември 2012, 20:45:30 pm »
имам другарче баш тука блиску има женка америчка,а исто имам и со јапански мажјак,разликата е што америчката е доста покрупна и според мене америчката е поубава

цената,соленка испод 300 неверувам да даде,леглото му е одлично,малце фанатик е по кучиња

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #530 на: 09 Септември 2012, 20:46:30 pm »
Само Шар Пеј признавам за куче,поточно ги сакам сите кучиња ама ова некако ми влезе под кожа.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #531 на: 09 Септември 2012, 20:49:34 pm »
Само Шар Пеј признавам за куче,поточно ги сакам сите кучиња ама ова некако ми влезе под кожа.

:D :D :D

имам другарче баш тука блиску има женка америчка,а исто имам и со јапански мажјак,разликата е што америчката е доста покрупна и според мене америчката е поубава

цената,соленка испод 300 неверувам да даде,леглото му е одлично,малце фанатик е по кучиња

Баш ми одговара тоа што се помали јапонските, не сум ни јас нешто крупен. Ај од наредна недела сум перманентно во Скопје, ќе те замарам некогаш да ме однесеш да ги видам. Во карактерот ме интересира колкава е разликата, знам јапонските се мирни, и не се премногу хиперактивни.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #532 на: 09 Септември 2012, 20:53:35 pm »

300 евра не се ништо за добро куче!

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #533 на: 09 Септември 2012, 20:55:46 pm »
неможеш така да даваш проценка,80% е газдата што ќе му всади во неговото мало мозоче,слободно побарај ме можеш и 2те да ги видиш кога сакаш

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #534 на: 09 Септември 2012, 20:56:19 pm »

300 евра не се ништо за добро куче!

за секого различно

edit: sry za double post

Присутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #535 на: 09 Септември 2012, 20:59:52 pm »
неможеш така да даваш проценка,80% е газдата што ќе му всади во неговото мало мозоче,слободно побарај ме можеш и 2те да ги видиш кога сакаш

Гените да му бидат она прави јапонски, да нема мешавина од овде од онде по малце. А планирам да го земам одма штом ќе престане да цица, па тогаш ќе се учиме и јас и тоа што треба и како треба :)
А за цената, без размислување би дал 300 до 400 евра, ама да знам што добивам. Да не биде без педигре, и да не биде ко кучето од Suzuki, инцестоидно.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43716
  • Il Moderatore
« Одговори #536 на: 09 Септември 2012, 21:01:20 pm »
Во кралските семејства стално имало инцест ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #537 на: 09 Септември 2012, 21:09:00 pm »

Гените да му бидат она прави јапонски, да нема мешавина од овде од онде по малце. А планирам да го земам одма штом ќе престане да цица, па тогаш ќе се учиме и јас и тоа што треба и како треба :)
А за цената, без размислување би дал 300 до 400 евра, ама да знам што добивам. Да не биде без педигре, и да не биде ко кучето од Suzuki, инцестоидно.
Не ми е земено кучето... Би требало да го земам другава недела... Зборував со ветеринар и ....

Пред малку зборев со двајца ветеринара, и двајцата исто ми кажаа...
Дека кучињата е многу тешко живи да се родат ( оваа родила 6 од кои само 2живи..), и дека понатака ќе немаат никаков проблем....

Отсутен igorN73

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #538 на: 09 Септември 2012, 21:40:35 pm »
Јапонска нормално, ќе се потрудам да најдам. Америчките се во некоја фаза на диференцијација од јапонските, не ми се свиѓаат толку.

Ајде ти и Фиц сте по кучињава, има во Македонија некој што одгледува било јапонски или амерички?

http://www.reklama5.mk/Sale.aspx

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #539 на: 09 Септември 2012, 22:07:24 pm »
Ајде малце објаснување!

Секоја раса си има свои стандарди и мерки како кучето треба да изгледа. Значи, подобро педигре = поскапо куче = во поголем дел ги исполнува стандардите. Слабо педигре = поефтино куче = не изгледа баш како што треба за таа раса и го нема тој карактер. Кај секое куче се јавуваат некои деформации, а колку помалку деформации има кучето, толку е подобро. Ова се добива само со подобро педигре, односно ако неговите предци имаат земано награди во расата, значи дека ги исполнуваат стандардите.

Еве и дел од стандардите за Кане Корсо:

Вака изгледа Кане Корсо со јако педигре: