Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 749119 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43716
  • Il Moderatore
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #540 на: 09 Септември 2012, 22:38:18 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #541 на: 09 Септември 2012, 23:23:05 pm »
мене кучката ми е пред рикавање... последниве неколку месеци по ветеринари сум стално... срцето и е слабо, плуќата со вода и се полнат, ја товеме со апчиња, неможе ни да потрча, едвај оди... ако се затрча малку по мачка некоја после треба на раце дома да се носи пошто ќе се угуши, од друга страна за 6 месеци слухот скоро цел го изгуби а и видот очигледно и е ептен отиден и очите и се заматени... 13 полни 14-та година тера... тоа и е возраста, се работи за мешанче од пекинезер териер, ја зедов кога беше голема како кутија цигари... незнам што да правам, дали да ја товеме со апчиња и даље или да ја успијам... вака се мачи очигледно, ама па мил и е животот, се гледа дека сваќа во која состојба е и не се дава... прееска од викендица кога се враќавме накај скопје, почна да и се тресе цела вилица, појма немам зашто... ова нешто ново е...

и да ме убиеш, неможам да најдам слика од нејзе у моментов... знам дека и на нет некде имав закачено ама некако неможам да ја најдам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7276
« Одговори #542 на: 10 Септември 2012, 01:20:46 am »
Fic, што оценка би дал за следново?

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8533
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #543 на: 10 Септември 2012, 01:31:49 am »
КОлку ги сакам кучињава чудо едно. Ко ќе напраам куќичет ќе земам одма едно, ѕвер ќе го напраам.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #544 на: 10 Септември 2012, 01:34:13 am »
неможеш така да даваш проценка,80% е газдата што ќе му всади во неговото мало мозоче,слободно побарај ме можеш и 2те да ги видиш кога сакаш

Гените да му бидат она прави јапонски, да нема мешавина од овде од онде по малце. А планирам да го земам одма штом ќе престане да цица, па тогаш ќе се учиме и јас и тоа што треба и како треба :)
А за цената, без размислување би дал 300 до 400 евра, ама да знам што добивам. Да не биде без педигре, и да не биде ко кучето од Suzuki, инцестоидно.

од кога ќе го видиш газдата ќе ти стане јасно,значи првото му го удри кола,а 2рово место да си купи кола(да за тоа средуваше пари и се деси несреќата) го купи кучето,како дете го чува,значи алфиста е према кучето што дури е претерано според мене.

@Fic_CC

малце сум во збунка,ако ова е кане корсо со добро педигре тогаш што е бандог?
како што ми кажаа мешавина од арг. дога и кане корсо а сликиве ти што ги стави многу ми наликуваат на него

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #545 на: 10 Септември 2012, 03:42:19 am »
@Tomi дај слика дење, кај ја најде оваа мртва темница

@Smichka Бандог е мешавина од Пит Бул и Мастиф, не од арг. дога и кане корсо

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #546 на: 10 Септември 2012, 03:56:11 am »
A Tertiary Group (used in some programs) approximate average of 0-75%: American Bulldog, Dogue de Bordeaux, Boerboel, Bullmastiff, Bulldog Campeiro, Cane Corso, Fila Brasileiro, Great Dane, Perro de Presa Canario, Dogo Argentino, and/or the Tosa Inu.

ваљда овој рекла-казала муабет сум го слушнал....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43716
  • Il Moderatore
« Одговори #547 на: 10 Септември 2012, 08:45:54 am »
мене кучката ми е пред рикавање... последниве неколку месеци по ветеринари сум стално... срцето и е слабо, плуќата со вода и се полнат, ја товеме со апчиња, неможе ни да потрча, едвај оди... ако се затрча малку по мачка некоја после треба на раце дома да се носи пошто ќе се угуши, од друга страна за 6 месеци слухот скоро цел го изгуби а и видот очигледно и е ептен отиден и очите и се заматени... 13 полни 14-та година тера... тоа и е возраста, се работи за мешанче од пекинезер териер, ја зедов кога беше голема како кутија цигари... незнам што да правам, дали да ја товеме со апчиња и даље или да ја успијам... вака се мачи очигледно, ама па мил и е животот, се гледа дека сваќа во која состојба е и не се дава... прееска од викендица кога се враќавме накај скопје, почна да и се тресе цела вилица, појма немам зашто... ова нешто ново е...

и да ме убиеш, неможам да најдам слика од нејзе у моментов... знам дека и на нет некде имав закачено ама некако неможам да ја најдам...

Onak, јас второто куче што го чував, последните 6 месеци беше под постојана човечка нега, не можеше 6 скали да качи и секој месец по недела дена на ветеринари беше.. Одлуката секако не е лесна, но е хумана. Ќе ви биде тешко, нормално 15 години е со вас, дрво да исечеш после 15 години жал ќе ти биде, не па живо суштество. Да ти кажам, ми беше жал, и одлуката ја одолговлекувавме, ама после ни` олесна. Е сеа среќа твоја што само 4-5 кила куче треба да носиш, нашево Боксер, па 30 и кусур кг тежеше, дупла мака, нит може да оди нити може да го креваш многу.. Сепак, ако гледаш дека се мачи кутрето, мое мислење е да не одолговлекувате, жално е да го гледаш на мака и да го пуните само со инекции, успивањето е доста хумано и безболно, а ако имаш грижа на совест, само помисли дали ќе поживеело толку, без вашата грижа. Сте му пружиле добар кучешки живот, му дошло време и тоа е тоа. Боље хумано успивање отколку да умре во болки наскоро некој ден...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29668
    • CARclub.mk
« Одговори #548 на: 10 Септември 2012, 09:58:55 am »
@MartinAlfista: Акита е неверојатно захтевно куче. Познаник има, и е куче кое бара навистина МНОГУ внимание. Сигурен си дека имаш време/место и ресурси да му посветиш?

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #549 на: 10 Септември 2012, 10:25:36 am »
У да ти е**м колку е грд,се исплашив..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17503
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #550 на: 10 Септември 2012, 17:07:46 pm »
@MartinAlfista: Акита е неверојатно захтевно куче. Познаник има, и е куче кое бара навистина МНОГУ внимание. Сигурен си дека имаш време/место и ресурси да му посветиш?

Затоа е планирано на крај на последен семестар. Колку и да е захтевно, сигурно ништо нема да ја замени верноста и љубовта што едно такво лојално куче може да ти ја пружи. Знам дека не е куче за сопственици кои прв пат се одлучуваат на чување, ама теориски имам доста време да се образувам додека дојде време да го земам. Практично - најверојатно полесно ќе ми биде ако бидам поткован со знаење.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8533
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #551 на: 10 Септември 2012, 18:20:02 pm »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #553 на: 11 Септември 2012, 01:14:51 am »
@martin

и ја чував прво куче пит бул па ете никого не изеде,само да не се лигавиш со кучето ако го разлигавиш нема враќање продај го

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17503
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #554 на: 12 Септември 2012, 19:27:44 pm »
Цена на Akita anu е околу 500 евра. Професионално ги одгледуваат во Србија, и можеш да си го одбереш кученцето што сакаш да го земеш.