Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 766446 пати)

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #3690 на: 11 Април 2015, 11:50:41 am »
Срцка :)

Дечки, хаскичево уште 7 дена ќе прави 2 месеци и ќе го носам да го вакцинирам...  Незнам од кога треба да почнам да му давам калциум, некои ми викаат од сега некои викаат после вакцина, као не се брзај, некој по стручен да ми каже што како ако може, би му бил благодарен и дајте ми некој предлог за купечка храна, јас сега земав за проба педигре... :)
Досега веќе требало да биде вакцинирано ... првата вакцина се става кога кученцето ќе наполни 6 недели (кога имало 40 и некој ден).

Моја препорака за ветеринар ти е др. Диме, ординацијата се наоѓа во капиштец.

За калциум, јас почнав да и давам на мојата Доберманка од 2 месечна возраст, и калциумот што јас го користев се викаше Калциум Мултивит ... тој ти е најквалитетен од калциумите што се продаваат кај нас.
Се дозира секој ден, 1 таблета се дава на 10 кг. телесна тежина (значи за Хаската ќе треба по половина таблета за почеток, бидејќи сеуште нема 10 кг. ) ... во паковањето има 50 таблети, а 1 паковање кошта околу 400 - 450 денари.

Иначе сувата кучешка храна Педигре, што веќе си ја зел, е ептем неквалитетна, и не би ти препорачала да ја користиш, а особено не сега кога кученцето е во раст и развој и потребна му е квалитетна исхрана, за да има правилен раст и развој.

Јас ја корстам Brit (линкче: http://www.carnilove.cz/en/), и сум презадоволна, моментално според кавалитетот е број 1 храна во Македонија.

Коа веќе сум на темава ... во сабота ќе има изложба за кучиња на стадионот FCU-55 (Цементарница) кој е заинтересиран слободно може да дојде.

https://www.facebook.com/events/1049670568381771/

Кучето е вакцинирано пред 5 дена, а мислам дека треба да има најмалку 40 дена кога се вакцинира не е правило дека треба на 40 барем така кажа ветеринарот... Калциум купивме некој германски, 10 ден таблета за 10кг по половинка дневно... А за храната и ветеринарот исто ни кажа дека е скапа, но не толку квалитетна и за таа цена ќе најдеме многу поквалитетна храна и сакам да земам на големо затоа што повеќе се исплати... Иначе фала ти за советите... :) А кажи ми колку пари е таа храната што ми ја предложи, вреќа цела или на кило одприлика???
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #3691 на: 12 Април 2015, 18:49:56 pm »
Успеав да го фатам во добра позиција, на сончевиот ден... :)
;D ;D ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #3692 на: 12 Април 2015, 20:26:25 pm »
Црепче :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3693 на: 13 Април 2015, 02:15:13 am »
сликава од погоре ме натера да го симнам и изгледам хачи... по 3-ти пат...

инаку кутрево има поглед застрашувачки...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #3694 на: 13 Април 2015, 02:27:54 am »
Сите што ќе го видат, викаат дека има ептен застрашувачки поглед и брат ми поради тоа го крсти Демон... :D
;D ;D ;D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3695 на: 13 Април 2015, 11:21:37 am »
Сите што ќе го видат, викаат дека има ептен застрашувачки поглед и брат ми поради тоа го крсти Демон... :D

па да ти кажам и баш е демон. тоа црното околу очите го прави да биде страшен.. многу ме интересира кога ке стане возрасен мажјак как ке изгледа, вака како малецко е релативно интересно... страшен поглед има, а знаеш и свесен си дека е бебе уствари и само играње му е во глава...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29792
    • CARclub.mk
« Одговори #3696 на: 13 Април 2015, 14:23:10 pm »
Вака некако:

Хаски е многу интересно куче и си бара внимание и трпение. Едно од првите донесени во Македонија го имаше комшијата до мене, пред доооообри 20-тина години, можда и јаче. Сирото куче, збеснуваше на ланец и завиваше како волк навечер.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3697 на: 13 Април 2015, 17:10:15 pm »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #3698 на: 13 Април 2015, 20:08:17 pm »
^^ Ене ја на комшиине до мене. Абе ја затвориле во бокс дали еднаш у 2 месеца ја шета. Завива квичи праи пусти плаче не можам да ја слушам. Греота е, што ку ја земале коа не знаат да ја чуваат. Кај сака хаска затворена да седи. Ќе одам ќе им ја земам.

Инаку како негативност за Хаските иам слушнато дека многу бегале, биле склони кон тоа. Колку е точно не знам само знам дека пред неколку години со другарче ја шетавме хаската на еден друг другар и ни избега, 2ипол саати не можевме да ја најдеме во едно маало ;D ;D Паника не фати што ќе му кажеме на чоеков како дете ја чуваа  :) Среќа ја најдовме на крај...

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3699 на: 13 Април 2015, 20:17:51 pm »
хаската е многу послушно куче под услов да се приврзе со некого.. никогаш нема да у избега на стопанот... ама пошто вие сте ја шетале (деца) кои веројатно не ги смета за стопани, дури ни синот на стопанот неможе да ја команда, тогаш ке бега.. тврдоглаво куче е по тоа прашање...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #3700 на: 14 Април 2015, 01:34:02 am »

па да ти кажам и баш е демон. тоа црното околу очите го прави да биде страшен.. многу ме интересира кога ке стане возрасен мажјак как ке изгледа, вака како малецко е релативно интересно... страшен поглед има, а знаеш и свесен си дека е бебе уствари и само играње му е во глава...

Едвај чекам да видам како ќе изгледа кога ќе порасне... :)

Вака некако:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Хаски е многу интересно куче и си бара внимание и трпение. Едно од првите донесени во Македонија го имаше комшијата до мене, пред доооообри 20-тина години, можда и јаче. Сирото куче, збеснуваше на ланец и завиваше како волк навечер.

Ја гледав истава слика и дај боже да е вакво, перфекција е кучево на сликава... :)
;D ;D ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #3701 на: 14 Април 2015, 01:39:12 am »
Убаво ќе биде кога ќе порасне, ако го растете како што треба :)

Нема да биде како на сликата, пошто на твоето очите му се различна боја ;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16734
  • Keep it 100
« Одговори #3702 на: 14 Април 2015, 02:06:31 am »

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 694
« Одговори #3703 на: 14 Април 2015, 02:47:40 am »
Znae nekoj dali momentalno vo Mk ima leglo na francuski buldozi?
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #3704 на: 14 Април 2015, 08:41:10 am »
Убаво ќе биде кога ќе порасне, ако го растете како што треба :)

Нема да биде како на сликата, пошто на твоето очите му се различна боја ;)

Фала богу ќе го одгледаме и чуваме, како што треба, а иначе мислев таква да му биде градбата и со различни очи ќе биде поуникатно... :)
;D ;D ;D