Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 766580 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #3660 на: 28 Март 2015, 12:29:37 pm »
Новиот член на семејството, кој ни го поклонија ненадејно... ;D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ова играчка за шарпланинчето да не му биде досадно. ;D

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #3661 на: 28 Март 2015, 13:40:48 pm »

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #3662 на: 28 Март 2015, 19:05:20 pm »
Дечки, која цена одат Бигл кутренцата? :) Видов во кафич на столче прееска едно, како дете беше ;D Со ушиња големи, ми остави впечаток на мирно кученце. Башка не растат многу.

Спаѓа во 10 раси за мрзливи сопственици  ;D

Ај ај... мрзливи сопственици и бигл - лоша комбинација. Освен ако не живееш на село, соседите ќе те мразат. Големи лајачи се, и тврдоглави за учење. Искусен газда ќе направи од нив добро семејно куче, ама си бараат редовни прошетки и вежби.
Ова ми го кажуваа и го читав на нет, кога зимава истражував која раса кучиња е за мене.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #3663 на: 29 Март 2015, 04:17:26 am »
Денеска имаше неколку на изложбата во Битола. Дигаа џева без потреба :)

Да се пофалам, Тор зема оцена „Одличен - 5“, така да, ќе почнеме да му бараме партнерка за ватрени ноќи :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #3664 на: 30 Март 2015, 11:05:53 am »
Браво за вас, клецајте сега  :D

За мрзливи сопственици Кокер шпаниел ако не се лажам?

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #3665 на: 30 Март 2015, 19:27:49 pm »
Новиот член на семејството, кој ни го поклонија ненадејно... ;D

Ова играчка за шарпланинчето да не му биде досадно. ;D

Хахаха, баш играчка за малце ќе го поклопеше со шепата... ;D
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3031
« Одговори #3666 на: 31 Март 2015, 09:48:59 am »

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10989
  • 430i
« Одговори #3667 на: 31 Март 2015, 10:20:16 am »

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #3668 на: 02 Април 2015, 14:51:41 pm »
WTF!!!

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #3669 на: 02 Април 2015, 18:11:50 pm »
Дечки, хаскичево уште 7 дена ќе прави 2 месеци и ќе го носам да го вакцинирам...  Незнам од кога треба да почнам да му давам калциум, некои ми викаат од сега некои викаат после вакцина, као не се брзај, некој по стручен да ми каже што како ако може, би му бил благодарен и дајте ми некој предлог за купечка храна, јас сега земав за проба педигре... :)
;D ;D ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3670 на: 02 Април 2015, 18:16:03 pm »
Ветеринарите нека ти кажат кога да почнеш и кога да престанеш со калциумот. На Тор му дававме од 2 ипол месеца (од кога го земавме) па до кај 11 месеца, можда и година фати.

Тор од бебе па навака го храниме со Trainer. Прво му зимавме појака храна, за поубаво да се оформи, зацврсти и слично, па после му сменивме на „нормална“ храна. Не е препорачливо да му ја менуваш храната на кучето. Можеш да ја збогатиш со нешто друго (на пример, варен ориз или мевце или нешто така), но не да ја менуваш цело време. Ќе си има проблеми со дигестивниот тракт.

НЕМОЈ да му даваш све што јадете вие по дома. Не е се’ подобно за кучето. Побарај на нет, гуглај за човечка храна што не е подобна за кучиња, и убаво прочитај.

Додека е малечко, немој да го тераш многу да скока, трча, пентари по скали и слично, барем до кај 9-10 месеца, да му се ојача карлицата. Во спротивно, може да се појави дизплазија (деформација) на нозете.

Ако треба нешто плус, слободно прашај.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #3671 на: 02 Април 2015, 18:55:37 pm »
Фала веле за изцрпниот коментар, тогаш кога ќе идам на ветеринар ќе прашам што како.. Иначе во никој случај нема да му даваме тоа што јадеме дома... Само ова малце не ми е јасно, како што викаш, да не скока многу и да не се качува по скали, затоа што го чуваме во подрум и обично кога го пуштаме надвор има 3-4 скали за да се качи до горе, лошо ли е тоа??
;D ;D ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3672 на: 02 Април 2015, 19:07:38 pm »
Не не, нема гајле за тоа...

Поентата е, да не се вдадеш многу скали да качуваш и симнуваш со него. На пример, скалите што ги има на кеј, на стазата, да земеш да ги качуваш и симнуваш со него, повеќе пати и со нагласена динамика. Особено за надоле, да не се брза.

За играњето, оно ќе сака да трча, да скока, да си игра, меѓутоа на почетокот избегнувајте игри каде што ти го лажеш со топче или нешто слично, да скока нагоре по топчето, или чворче или што и да е. Нема да му пречи ако прескокне некоја ниска или хоризонтална препрека, меѓутоа ако го тераш вертикално да се одразува, може да има проблем.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #3673 на: 02 Април 2015, 23:11:22 pm »
Не не, нема гајле за тоа...

Поентата е, да не се вдадеш многу скали да качуваш и симнуваш со него. На пример, скалите што ги има на кеј, на стазата, да земеш да ги качуваш и симнуваш со него, повеќе пати и со нагласена динамика. Особено за надоле, да не се брза.

За играњето, оно ќе сака да трча, да скока, да си игра, меѓутоа на почетокот избегнувајте игри каде што ти го лажеш со топче или нешто слично, да скока нагоре по топчето, или чворче или што и да е. Нема да му пречи ако прескокне некоја ниска или хоризонтална препрека, меѓутоа ако го тераш вертикално да се одразува, може да има проблем.

Аха ок, фала многу уште еднаш... :)
;D ;D ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3674 на: 03 Април 2015, 00:26:33 am »
Кајне проблемен, ако треба уште нешто слободно прашај.