Автор Тема: Адитиви со Д-р. djidji  (Прочитано 529961 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18026
Одг: Адитиви со Д-р. djidji
« Одговори #1335 на: 05 Јуни 2014, 01:03:27 am »
Ова е новитет во државава. :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15122
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1336 на: 05 Јуни 2014, 01:08:20 am »
Имаат почнато со мерења од пред скоро 1 година,ама досега не сум слушнал дека некој го вратиле поради тоа.Ете пред една недела го регистрирав другиот камион не ми мереа,(поарно шо не ми мереа  :D),ама па ми правеа проблем за 2 гуми кои биле излижани(има малку шара ама се за менување) и ми вика контролорот,неможам да те пуштам заради гумите имаме многу контроли и сл...Отидов на друг технички си го поминав без проблем...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Suman

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 84
« Одговори #1337 на: 05 Јуни 2014, 06:42:48 am »
Денес бев да ја регистрирам колата, имам Фиат Стило 1.9 ЏТД. Ме вратија поради емисијата на штетни гасови..биле поголеми ова она..и ми рекоа да ставам адетив и да ја извозам на отворено за да се намалат..дали некој има вакво искуство? Дали ќе се поправат штетните гасови со адетивот?
Probaj so WYNNS 3XA DIESEL..

Отсутен Suman

• Јуниор
  • **
« Одговори #1338 на: 05 Јуни 2014, 06:47:07 am »

Отсутен Gryffindor

• Почетник
  • *
  • Пораки: 48
« Одговори #1339 на: 05 Јуни 2014, 12:06:28 pm »
Бидна техничкиот, сеа ќе чекам до понеделник за таблицата и сообраќајната оти нели Интерпол треба да одобрува :) Инаку мерењето на издувните гасови го правеле на автомобилите што се увезени, наводно за да биде добар квалитетот на секоја кола што ќе се увезе во државата, а тоа што било веќе овде не му вршеле мерења оти треба ниедна кола да не биде регистрирана, зборувам за старите, оти секако за неколку години газдите сами ќе си ги исфрлеле од употреба..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #1340 на: 05 Јуни 2014, 12:14:47 pm »
Бидна техничкиот, сеа ќе чекам до понеделник за таблицата и сообраќајната оти нели Интерпол треба да одобрува :) Инаку мерењето на издувните гасови го правеле на автомобилите што се увезени, наводно за да биде добар квалитетот на секоја кола што ќе се увезе во државата, а тоа што било веќе овде не му вршеле мерења оти треба ниедна кола да не биде регистрирана, зборувам за старите, оти секако за неколку години газдите сами ќе си ги исфрлеле од употреба..
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #1341 на: 05 Јуни 2014, 15:39:35 pm »
Денес ми мереа издувни гасови, на кола возена 2 години, купена од тука
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4588
« Одговори #1342 на: 05 Јуни 2014, 18:20:34 pm »
и у амсм мерат,ама не сум чул некој да вратиле ради тоа.како и да е,ја мислам дека нешто ептен големи вредности покажувала твојата па ти ја вратиле.може треба да си провериш дали е се во ред.требале да ти дадат што измериле да знаеш колку отстапува.а може и си играле играчки и се занесувале

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 527
« Одговори #1343 на: 16 Јуни 2014, 23:00:33 pm »
Може да се стави од Wynn's црното адитивче на пд тди ?

Отсутен Suman

• Јуниор
  • **
« Одговори #1344 на: 17 Јуни 2014, 22:01:35 pm »
Може да се стави од Wynn's црното адитивче на пд тди ?
Moze
http://www.wynns.eu/Product.aspx?p=12292&g=GRP_PRO_DIESEL

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #1345 на: 18 Јуни 2014, 06:47:44 am »
Јас ја регистрирав колата пред пола месец. Проверуваа емисија на штетни гасови но тие беа во границите на дозволеното иако колата е со изваден катализатор.
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1346 на: 18 Јуни 2014, 09:16:57 am »
Чудна работа... Јас регистрирав пред месец дена, не мереа емисија на штетни гасови...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1347 на: 18 Јуни 2014, 13:28:21 pm »

Едноставно објаснето.

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #1348 на: 18 Јуни 2014, 23:28:23 pm »
Чудна работа... Јас регистрирав пред месец дена, не мереа емисија на штетни гасови...
Абе кој се осмелува да му мери емисија на издувни гасови на модератор на CarClub??? :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 427
« Одговори #1349 на: 13 Јули 2014, 21:09:08 pm »
Djigi имас ли ставено вакво нешто и шо мислиш вреди ли да се дадат пари

http://www.euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori/aditiv-za-tng-sistem.html