Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Suman на 12 Мај 2014, 19:00:24 pmЦитат: singapur на 12 Мај 2014, 17:55:26 pmа LIQUI MOLY Fuel Injection Cleaner? дали ова има некаков ефект и дали можи да оди заедно со LIQUI MOLY valve clean во истиот бензин ?Licno iskustvo so liqui moly - porano imam stavano, nemam primeteno ama bas nikakva razlika po stavanje na aditivot. A dali moze da se mesa - bi trebalo da pisuva vo upatstvoto ili na sajtot na proizvoditelot. momentalno sum zadovolen od WYNNS, sakam da gi probam STP za vo idnina...Прво ако ти се исправни дизните (незапушени) и го имаат нормалниот проток за работа на моторот како би можел да осетиш разлика?Доколку имаш потреба и знаеш дека некоја од дизните зеза (трокирање на мала гас итн...) тогаш можеби ќе ја осетиш разликата и ќе кажеш еј ова адитивот е ѕвер.Мое мислење е дека и адитивот за вентили чистење и адитивот за дизни чистење се скоро со ист состав само различно паковање да не кажам на народски
Цитат: singapur на 12 Мај 2014, 17:55:26 pmа LIQUI MOLY Fuel Injection Cleaner? дали ова има некаков ефект и дали можи да оди заедно со LIQUI MOLY valve clean во истиот бензин ?Licno iskustvo so liqui moly - porano imam stavano, nemam primeteno ama bas nikakva razlika po stavanje na aditivot. A dali moze da se mesa - bi trebalo da pisuva vo upatstvoto ili na sajtot na proizvoditelot. momentalno sum zadovolen od WYNNS, sakam da gi probam STP za vo idnina...
а LIQUI MOLY Fuel Injection Cleaner? дали ова има некаков ефект и дали можи да оди заедно со LIQUI MOLY valve clean во истиот бензин ?
Колку чинеше тоа црното од Винс?
Цитат: Pistorij на 12 Мај 2014, 20:55:17 pmЦитат: Suman на 12 Мај 2014, 19:00:24 pmЦитат: singapur на 12 Мај 2014, 17:55:26 pmа LIQUI MOLY Fuel Injection Cleaner? дали ова има некаков ефект и дали можи да оди заедно со LIQUI MOLY valve clean во истиот бензин ?Licno iskustvo so liqui moly - porano imam stavano, nemam primeteno ama bas nikakva razlika po stavanje na aditivot. A dali moze da se mesa - bi trebalo da pisuva vo upatstvoto ili na sajtot na proizvoditelot. momentalno sum zadovolen od WYNNS, sakam da gi probam STP za vo idnina...Прво ако ти се исправни дизните (незапушени) и го имаат нормалниот проток за работа на моторот како би можел да осетиш разлика?Доколку имаш потреба и знаеш дека некоја од дизните зеза (трокирање на мала гас итн...) тогаш можеби ќе ја осетиш разликата и ќе кажеш еј ова адитивот е ѕвер.Мое мислење е дека и адитивот за вентили чистење и адитивот за дизни чистење се скоро со ист состав само различно паковање да не кажам на народски Tocno, e jas imav problem, stavav i wurth, liqui, sonax..edinstveno so wynns crnata serija mi se resi problemot.a diznnite ne se zapusuvaat odednas, postepeno se stvaraat naslagi, zatoa e potrebno povremeno da se stava aditiv ( barem moe mislenje i iskustvo ).Ako ima malku naslagi, nema da osetis trokiranje, megutoa ima razlika vo potrosuvackata i performansite na motorot.
Денес бев да ја регистрирам колата, имам Фиат Стило 1.9 ЏТД. Ме вратија поради емисијата на штетни гасови..биле поголеми ова она..и ми рекоа да ставам адетив и да ја извозам на отворено за да се намалат..дали некој има вакво искуство? Дали ќе се поправат штетните гасови со адетивот?
Тој шо ти кажал така, нека ти каже што адитив, а ако не помине, нека ти го плати. Да беше само така - „тртни адитив и терај..“ Во секој случај, треба да се види што е со издувните гасови. Може да е и пукнато црево од усис, па џабе ќе тураш адитиви.
djidji a moze li nekako vo pogolema rezolucija da ja stavis slikata/linkot? Nisto ne se cita mnogu e sitno.