Автор Тема: Адитиви со Д-р. djidji  (Прочитано 529366 пати)

Отсутен Suman

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 84
Одг: Адитиви со Д-р. djidji
« Одговори #1320 на: 13 Мај 2014, 07:00:27 am »
а LIQUI MOLY Fuel Injection Cleaner? дали ова има некаков ефект и дали можи да оди заедно со LIQUI MOLY valve clean во истиот бензин ?

Licno iskustvo so liqui moly - porano imam stavano, nemam primeteno ama bas nikakva razlika po stavanje na aditivot. A dali moze da se mesa - bi trebalo da pisuva vo upatstvoto ili na sajtot na proizvoditelot. momentalno sum zadovolen od WYNNS, sakam da gi probam STP za vo idnina...

Прво ако ти се исправни дизните (незапушени) и го имаат нормалниот проток за работа на моторот како би можел да осетиш разлика?
Доколку имаш потреба и знаеш дека некоја од дизните зеза (трокирање на мала гас итн...) тогаш можеби ќе ја осетиш разликата и ќе кажеш еј ова адитивот е ѕвер.
Мое мислење е дека и адитивот за вентили чистење и адитивот за дизни чистење се скоро со ист состав само различно паковање да не кажам на народски :)
Tocno, e jas imav problem, stavav i wurth, liqui, sonax..edinstveno so wynns crnata serija mi se resi problemot.
a diznnite ne se zapusuvaat odednas, postepeno se stvaraat naslagi, zatoa e potrebno povremeno da se stava aditiv ( barem moe mislenje i iskustvo ).
Ako ima malku naslagi, nema da osetis trokiranje, megutoa ima razlika vo potrosuvackata i performansite na motorot.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7239
« Одговори #1321 на: 13 Мај 2014, 08:52:38 am »
Колку чинеше тоа црното од Винс?

Отсутен markokogoj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 54
  • Seat Ibiza 1.9 TDI
« Одговори #1322 на: 13 Мај 2014, 11:26:30 am »
Каков адитив за масло и за нафта би ми препорачале за Сеат Ибица 1.9 ТДИ 90кс 2001г со 260 000км поминати.
И дали би можел да очекувам некое видно подобрување?
Фала однапред

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4113
« Одговори #1323 на: 13 Мај 2014, 11:48:04 am »
Колку чинеше тоа црното од Винс?

Иљадарче!

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #1324 на: 13 Мај 2014, 21:07:13 pm »
а LIQUI MOLY Fuel Injection Cleaner? дали ова има некаков ефект и дали можи да оди заедно со LIQUI MOLY valve clean во истиот бензин ?

Licno iskustvo so liqui moly - porano imam stavano, nemam primeteno ama bas nikakva razlika po stavanje na aditivot. A dali moze da se mesa - bi trebalo da pisuva vo upatstvoto ili na sajtot na proizvoditelot. momentalno sum zadovolen od WYNNS, sakam da gi probam STP za vo idnina...

Прво ако ти се исправни дизните (незапушени) и го имаат нормалниот проток за работа на моторот како би можел да осетиш разлика?
Доколку имаш потреба и знаеш дека некоја од дизните зеза (трокирање на мала гас итн...) тогаш можеби ќе ја осетиш разликата и ќе кажеш еј ова адитивот е ѕвер.
Мое мислење е дека и адитивот за вентили чистење и адитивот за дизни чистење се скоро со ист состав само различно паковање да не кажам на народски :)
Tocno, e jas imav problem, stavav i wurth, liqui, sonax..edinstveno so wynns crnata serija mi se resi problemot.
a diznnite ne se zapusuvaat odednas, postepeno se stvaraat naslagi, zatoa e potrebno povremeno da se stava aditiv ( barem moe mislenje i iskustvo ).
Ako ima malku naslagi, nema da osetis trokiranje, megutoa ima razlika vo potrosuvackata i performansite na motorot.

Кај мене обратно беше, појак бев за 5 коња... ми мешаше плин и бензин истовремено хаха :D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1325 на: 01 Јуни 2014, 23:16:06 pm »

Отсутен Gryffindor

• Почетник
  • *
  • Пораки: 48
« Одговори #1326 на: 04 Јуни 2014, 13:06:21 pm »
Денес бев да ја регистрирам колата, имам Фиат Стило 1.9 ЏТД. Ме вратија поради емисијата на штетни гасови..биле поголеми ова она..и ми рекоа да ставам адетив и да ја извозам на отворено за да се намалат..дали некој има вакво искуство? Дали ќе се поправат штетните гасови со адетивот?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1327 на: 04 Јуни 2014, 13:10:36 pm »
На кој технички се случило ова чудо?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #1328 на: 04 Јуни 2014, 13:31:13 pm »
Тој шо ти кажал така, нека ти каже што адитив, а ако не помине, нека ти го плати. Да беше само така - „тртни адитив и терај..“ Во секој случај, треба да се види што е со издувните гасови. Може да е и пукнато црево од усис, па џабе ќе тураш адитиви.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6692
« Одговори #1329 на: 04 Јуни 2014, 13:59:14 pm »
djidji a moze li nekako vo pogolema rezolucija da ja stavis slikata/linkot? Nisto ne se cita mnogu e sitno.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4113
« Одговори #1330 на: 04 Јуни 2014, 14:48:26 pm »
Денес бев да ја регистрирам колата, имам Фиат Стило 1.9 ЏТД. Ме вратија поради емисијата на штетни гасови..биле поголеми ова она..и ми рекоа да ставам адетив и да ја извозам на отворено за да се намалат..дали некој има вакво искуство? Дали ќе се поправат штетните гасови со адетивот?

Тој шо ти кажал така, нека ти каже што адитив, а ако не помине, нека ти го плати. Да беше само така - „тртни адитив и терај..“ Во секој случај, треба да се види што е со издувните гасови. Може да е и пукнато црево од усис, па џабе ќе тураш адитиви.

Убаво ќе беше да знаеш кој параметар те мачи. Занчи ако имаш писмено искажано ки врености се мерени што не поминуваат може да се прави и нешто друго. Во издувните гасови имаш NOx, CO2, particles..

Што ти кажаа на она место „ова она“?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1331 на: 04 Јуни 2014, 15:32:30 pm »
djidji a moze li nekako vo pogolema rezolucija da ja stavis slikata/linkot? Nisto ne se cita mnogu e sitno.

http://liquimoly.ru/news_view.php?id=5766

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7108
« Одговори #1332 на: 04 Јуни 2014, 15:55:28 pm »

Ако тебе те вратиле за издувни гасови, ондак ја и чале у затвор треба да лежиме за нашиот болид. ;D

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1903
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #1333 на: 04 Јуни 2014, 19:04:04 pm »
Mене никогаш на технички не ми мереле издувни гасови, од каде сега испадна ова да мерат изувни гасови.......ако е така 60-70% од возилата во Македонија ќе ги вратат на технички  ;D

Отсутен Gryffindor

• Почетник
  • *
  • Пораки: 48
« Одговори #1334 на: 05 Јуни 2014, 00:40:28 am »
Ништо не ми кажа освен што ми кажа дека има поголема вредност од дозволената. Ја паркираа колата и ставија црево во ауспухот поврзан на компјутер...ја бучеа во место милион пати на гаста и така измерија. Мене не ми е јасно, на такво бучење која кола немаше да покаже поголема вредност..ми кажа исто дека на многу коли така покажало и со адетив го решиле проблемот.
Јас го направив тоа што го тражеа и утре пак ако ми направи така тоа црево на друго место ќе му го ставам :)
Сум регистрирал Застава 101 и не ми мереле издувни гасови, прв пат слушам дека се мери..и не ми е јасно, како поминуваат постарите возила на технички?