Автор Тема: Адитиви со Д-р. djidji  (Прочитано 529194 пати)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
Одг: Адитиви со Д-р. djidji
« Одговори #1290 на: 23 Април 2014, 21:58:44 pm »
Ефектот е ист и на 10 и на 20 литри,само со 20 литри повеќе време ќе има за да исчисти средството.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1903
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #1291 на: 23 Април 2014, 22:14:02 pm »
Не знам ама кај мене пишуваше за во 70 литри нафта Winsot јас го ставив во околу 40 литри, тоа што викате во 15 литри ми се чини премалку гориво, едино знам djidji викаше ептен ако имаш проблем со дизните тогаш можи во помалку гориво да се стави....

Отсутен Suman

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 84
« Одговори #1292 на: 24 Април 2014, 07:30:01 am »
Црниот Wynn's стви го во 15л гориво и спукај една тура до Охрид. Секако може и на рати само немој во премногу гориво да го раствориш.

Прашувам баш заради овој пост. Дали, и зошто да се прави вака.
Pa sigurno deka taka preporacal proizvoditelot.
Generalno liljakovata serija se stava na cel rezervoar a crnata na 20tina litri
Kolku sto citav, lila serija e poveke za odrzuvanje a crnata za resavanje problemi.

Отсутен Suman

• Јуниор
  • **
« Одговори #1293 на: 24 Април 2014, 07:32:47 am »
Не може туку така да почне да троши многу бензин. Имаш некој проблем и не треба ни да помислуваш да го решаваш со адитиви.
Адитиви се ставаат исклучиво на 100% исправни возила.

Смени свеќици, кабли, бомбина, наштелувај вентили, ресетирај ECU и слично па види како ќе се понаша после.
Ako ima karbonizacija na diznite - loso rasprskuvanje = pogolema potrosuvacka. Jas mislam nema steta da proba. Probaj so 3xa petrol(wynns) jas imav dobro iskustvo so potrosuvackata na mercedes a klasa benzinec.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4113
« Одговори #1294 на: 24 Април 2014, 09:13:12 am »
Не знам ама кај мене пишуваше за во 70 литри нафта Winsot јас го ставив во околу 40 литри, тоа што викате во 15 литри ми се чини премалку гориво, едино знам djidji викаше ептен ако имаш проблем со дизните тогаш можи во помалку гориво да се стави....

Јас и велев за ова http://www.wynnoil.co.uk/products-wynns-fuel-systems-diesel-clean3.htm

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #1295 на: 24 Април 2014, 15:07:36 pm »
Ќе има и така ефект ама најдобро е ако можиш на подолга релација.....

Skopje - Beograd, vajda e dovolno dolga :)
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1296 на: 24 Април 2014, 15:45:03 pm »

Јас и велев за ова http://www.wynnoil.co.uk/products-wynns-fuel-systems-diesel-clean3.htm

Тоа е тоа.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6039
« Одговори #1297 на: 24 Април 2014, 17:31:50 pm »
Не може туку така да почне да троши многу бензин. Имаш некој проблем и не треба ни да помислуваш да го решаваш со адитиви.
Адитиви се ставаат исклучиво на 100% исправни возила.

Смени свеќици, кабли, бомбина, наштелувај вентили, ресетирај ECU и слично па види како ќе се понаша после.
Ako ima karbonizacija na diznite - loso rasprskuvanje = pogolema potrosuvacka. Jas mislam nema steta da proba. Probaj so 3xa petrol(wynns) jas imav dobro iskustvo so potrosuvackata na mercedes a klasa benzinec.
Го има тоа 3xa petrol od wynn's  на Макпетрол,Лукоил....?

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #1298 на: 24 Април 2014, 20:13:56 pm »

Ок тоа е од професионалната црната серија на Winsot.....Јас ставав од другата серија лила боја што се Wins 3x1......

Отсутен Mini

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 56
« Одговори #1299 на: 24 Април 2014, 20:14:27 pm »
Што адитиви би препорачале за вектра б 2.0 дти ???

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #1300 на: 24 Април 2014, 20:14:56 pm »
Ќе има и така ефект ама најдобро е ако можиш на подолга релација.....

Skopje - Beograd, vajda e dovolno dolga :)
Dovolno e  ;D ......

Отсутен Suman

• Јуниор
  • **
« Одговори #1301 на: 24 Април 2014, 23:25:44 pm »
Што адитиви би препорачале за вектра б 2.0 дти ???
Wynns, ako nemas problem ( redovno odrzuvanje ) - lila serija. Dokolku imas problem - crna serija
Mi se dopaga kaj wynns sto na ambalazata si pisuva "NE E STETNO ZA KATALIZATORI I TURBINI" , imam citano po netov  - ke zeme atitiv i ke mu strada katalizatorot.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18026
« Одговори #1302 на: 25 Април 2014, 00:01:39 am »
1000 километри поминати со LM MoS2 Leichtlauf. Драстична разлика во споредба со Selenia Gold (до душа веќе и заборавив како работи со ново Selenia), но огромна разлика има. Вентил не штракнал досега. :)

Отсутен Strujata85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 249
« Одговори #1303 на: 25 Април 2014, 01:45:07 am »
Like  ;D LM  ::)
Живејте го животот, бидејќи има рок на траење . . .

Отсутен vasevase

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #1304 на: 25 Април 2014, 02:09:46 am »
За југо 45 што препорачувате да ставам?Чисто сакам онака да го освежам доколку е можно