Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: bramovsk на 23 Април 2014, 17:04:45 pmЦрниот Wynn's стви го во 15л гориво и спукај една тура до Охрид. Секако може и на рати само немој во премногу гориво да го раствориш.Прашувам баш заради овој пост. Дали, и зошто да се прави вака.
Црниот Wynn's стви го во 15л гориво и спукај една тура до Охрид. Секако може и на рати само немој во премногу гориво да го раствориш.
Не може туку така да почне да троши многу бензин. Имаш некој проблем и не треба ни да помислуваш да го решаваш со адитиви.Адитиви се ставаат исклучиво на 100% исправни возила.Смени свеќици, кабли, бомбина, наштелувај вентили, ресетирај ECU и слично па види како ќе се понаша после.
Не знам ама кај мене пишуваше за во 70 литри нафта Winsot јас го ставив во околу 40 литри, тоа што викате во 15 литри ми се чини премалку гориво, едино знам djidji викаше ептен ако имаш проблем со дизните тогаш можи во помалку гориво да се стави....
Ќе има и така ефект ама најдобро е ако можиш на подолга релација.....
Цитат: Kozanostra на 23 Април 2014, 22:14:02 pmНе знам ама кај мене пишуваше за во 70 литри нафта Winsot јас го ставив во околу 40 литри, тоа што викате во 15 литри ми се чини премалку гориво, едино знам djidji викаше ептен ако имаш проблем со дизните тогаш можи во помалку гориво да се стави....Јас и велев за ова http://www.wynnoil.co.uk/products-wynns-fuel-systems-diesel-clean3.htm
Цитат: Falangasaurus на 23 Април 2014, 19:00:36 pmНе може туку така да почне да троши многу бензин. Имаш некој проблем и не треба ни да помислуваш да го решаваш со адитиви.Адитиви се ставаат исклучиво на 100% исправни возила.Смени свеќици, кабли, бомбина, наштелувај вентили, ресетирај ECU и слично па види како ќе се понаша после.Ako ima karbonizacija na diznite - loso rasprskuvanje = pogolema potrosuvacka. Jas mislam nema steta da proba. Probaj so 3xa petrol(wynns) jas imav dobro iskustvo so potrosuvackata na mercedes a klasa benzinec.
Цитат: Kozanostra на 23 Април 2014, 16:30:44 pmЌе има и така ефект ама најдобро е ако можиш на подолга релација.....Skopje - Beograd, vajda e dovolno dolga
Што адитиви би препорачале за вектра б 2.0 дти