Автор Тема: Дупка од цигара на седиште  (Прочитано 20994 пати)

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
Одг: Дупка од цигара на седиште
« Одговори #60 на: 22 Ноември 2011, 18:24:23 pm »
Јас сепак мислам дека подобра варијанта ќе ти беше да ти направат навлаки во Самад, ќе изгледаше фабрички

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #61 на: 22 Ноември 2011, 18:33:48 pm »
Тоа со навлаките да...ама сакам и седиштето да го средам...здравје нека пројде зимава ќе ставам навлаки :)

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #62 на: 22 Ноември 2011, 19:01:30 pm »
Незнам дали ке сум од помош но вака. . На германски ибеј што стално ко листам, за Полото мое имам најдено посебно само долните тапацири од седиштата, односно цел тој дел кај тебе што треба да се замени.  Пример купуваш, носиш кај масторче асално да ти ги мења, па пак ке си бидеш цел оригинал и во боја и све.

Е сега незнам колку ке најдеш за фиестицава, криво ми е така што гледам дека се случило.

Колку што зирнав само ова ми фати око :)
http://www.ebay.de/itm/Ford-Fiesta-VI-Sport-Facelift-Teillederausstattung-/400234868318?pt=DE_Autoteile&hash=item5d2fdb6e5e#ht_3151wt_1185

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #63 на: 22 Ноември 2011, 22:18:12 pm »
Тие седишта се за старите фиести, не за неговата и се за модел со 3 врати. И фалат рачките за кревање на седиштата, а најверојатно и сајлите ќе треба да се сменат бидејќи ФОРД се педери и секогаш даваат некомпатибилни рачки со сајли. Рачките со сајли за двете седишта коштаат 150 евра и се сериски проблем кај овие фиести, јас едната ја имам сменето еднаш, а другата два пати.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #64 на: 23 Ноември 2011, 01:10:38 am »
Фала на предлогот Џо..интересно е ова да, ама не успеав да најдам :( а и се се некој големки цени 500/600 евра, ако веќе се решам толку пари да фрлам, би ја направил со кожа целата внатре :)

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #65 на: 25 Ноември 2011, 21:03:40 pm »
Фала на предлогот Џо..интересно е ова да, ама не успеав да најдам :( а и се се некој големки цени 500/600 евра, ако веќе се решам толку пари да фрлам, би ја направил со кожа целата внатре :)

Знам за тие пари има избор и варијанти, јас мислев ке најдеш само тоа долниот дел, али и јас колку што побарав, нема .. за полото  имам најдено затоа .. Е сега може има по форуми али .. :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #66 на: 27 Декември 2011, 17:11:43 pm »
Еј дечки се заборавам да пишам, средив ова со дупчето од цигара, ставивме етикета таа то ја има погоре, онака интересно искочи не е незнам колку најдобро ама ОК е :) ај ќе сликнам утре дење, пошто сеа нема ништо да се види :S Класниот и Кериер ја видоа и у live така да нека кажат и они дали е океј :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44093
  • Il Moderatore
« Одговори #67 на: 27 Декември 2011, 18:08:39 pm »
Ај и овде :) А бе џорчеец, да ја научиш женска ти боље да фирца, и да го исфирца со ист конец како платното :D

Печевите се добри, ама со шиењето ме потсеќа на кожинките што ни` ги крпеа ко мали на ракавите откако кје ги исцепиме џемперите ;)
Малку посуптилно би можело да биде боље. Не е греда да пробаш уште еднаш со конец во боја на самиот печ 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #68 на: 27 Декември 2011, 20:06:18 pm »
не е до женската, али конецот е скоро ист ко платното на седиштето, само што малку дели со основата на етикетата, човеков што го шиеше ова, 2 саати се мачеше ова е нешто нај нај што можеше да искочи, не е најок, ама врши работа привремено, здравје после нова година и колоквиумска ќе го терам татко ми тоа да го среди, пошто он беше најразочаран од финалниот произвоид и ми кажа сеа за сеа па после нг ќе го средуваме пак...јес да секако ќе си направам и навлаки :)))

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #69 на: 27 Декември 2011, 20:10:28 pm »
не е до женската, али конецот е скоро ист ко платното на седиштето, само што малку дели со основата на етикетата, човеков што го шиеше ова, 2 саати се мачеше ова е нешто нај нај што можеше да искочи, не е најок, ама врши работа привремено, здравје после нова година и колоквиумска ќе го терам татко ми тоа да го среди, пошто он беше најразочаран од финалниот произвоид и ми кажа сеа за сеа па после нг ќе го средуваме пак...јес да секако ќе си направам и навлаки :)))

Ко` етикетата да биде,  да се избленда со нејзе ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #70 на: 27 Декември 2011, 20:12:28 pm »
Ајде и тоа ќе пробаме ќе најдам најсличен да не речам ист конец ко неа...јес да шењето не бива дека мора со крива игла, а етикетата е мека и не е тоа тоа...  :S

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #71 на: 27 Декември 2011, 20:13:57 pm »
Ајде и тоа ќе пробаме ќе најдам најсличен да не речам ист конец ко неа...јес да шењето не бива дека мора со крива игла, а етикетата е мека и не е тоа тоа...  :S

Отсликај, стави тука, може ќе даде некој идеја некоја .... ;)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #72 на: 30 Декември 2011, 10:09:55 am »
земи убав лепак и залепи ја етикетата на тапацирот,подобро здравје.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #73 на: 29 Април 2012, 01:06:03 am »
Гледам не сум пишал односно ставил слика како искочи, па еве. Значи ја зашивме етикетата онака не е којзнае како, али е многу подобро од дупчето :) така да сега за сега е ова, навлаки само сакам да си најдам иста боја како седиштата и да го средам и тао.
But for now:

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6198
  • 69
« Одговори #74 на: 29 Април 2012, 01:07:50 am »
'ногу оригинално дошло...
;)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.