Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 685880 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
Во Carbox ми понудија некои Menabo, челични за 5000 денари, алуминиумски за 6200. Ми понудија од универзалните, односно што одговараат на повеќе модели.

Цената е добра (во Porsche ми понудија некакви носачи за скоро 18.000), ама визуелно не ми се допаѓаат. Во секој случај и јас би ги ставал/вадел по потреба, така да ајде, можеби и би прошле за таа цена.

Како и да е, ќе разгледам што уште има. Плус, би преферирал да се скроз црни.

Плус, вреди да напоменам дека носачите би се користеле 99% за пренесување точак вамте-тамте. Не би сакал од оние на гепек што се фиксираат пошто точакот секогаш ќе биде поширок од колата, и тоа ми е некако.. неубаво.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Ти за мода и убавина ќе го пренесуваш точакот или за... пренесување? Држачите ниски да биле, да не штрчеле, точакот да не штрчел... Купи си нешто што е поуниверзално, полесно за препродавање (да не е специфично само за Голф 6 па да мора поклон да го дадеш на новиот газда) или пак да можеш пренамениш за следниот Голф.

Затоа што знам дека ги нејќеш луѓето што возат низ град со кровни куфери, знам дека откако ќе завршиш работа со шетање на точакот, ќе ги извадиш и шините и држачите, така да за мене апсурдно е да се фрлаат 300 евра за типски шини + уште којзнае колку за држач, зошто и онака „ќе ти сметаат“ само максимум 10 дена (ако решиш да одиш на одмор со точак).

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
За убавина се разбира.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Ти за мода и убавина ќе го пренесуваш точакот или за... пренесување? Држачите ниски да биле, да не штрчеле, точакот да не штрчел... Купи си нешто што е поуниверзално, полесно за препродавање (да не е специфично само за Голф 6 па да мора поклон да го дадеш на новиот газда) или пак да можеш пренамениш за следниот Голф.

Затоа што знам дека ги нејќеш луѓето што возат низ град со кровни куфери, знам дека откако ќе завршиш работа со шетање на точакот, ќе ги извадиш и шините и држачите, така да за мене апсурдно е да се фрлаат 300 евра за типски шини + уште којзнае колку за држач, зошто и онака „ќе ти сметаат“ само максимум 10 дена (ако решиш да одиш на одмор со точак).

Јебига, тупаџија сум, никогаш не сум тврдел спротивно.

Тие за на багажник и така натака не ги сакам. Точакот е поширок од колата и непрактично ми е, лично сум видел како се прават бељи.

Се согласувам дека функционалноста е поважна од изгледот, но ако можам да добијам и едно и друго и цената да не е премногу различна, тогаш зошто да не. Во Порше ми понудија ОЕМ (што мислам дека се Thule) и тоа од тие таквите што не ми изгледаат убаво. Секако дека нема да ги купам тие, освен ако не добијам некој блесав, значителен попуст.

Ниските носачи ги сакам за да ги оставам да стојат. Ако не ми сметаат визуелно, нема да ги вадам, тоа е поентата.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
ставање точак на покрив: 30 секунди
ставање точак на багажник: 15 минути

Носачите на покрив можат да се користат и за куфер и за скии, па и граѓа, душеци, фотељи, маси...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
Во Carbox ми понудија некои Menabo, челични за 5000 денари, алуминиумски за 6200. Ми понудија од универзалните, односно што одговараат на повеќе модели.

Цената е добра (во Porsche ми понудија некакви носачи за скоро 18.000), ама визуелно не ми се допаѓаат. Во секој случај и јас би ги ставал/вадел по потреба, така да ајде, можеби и би прошле за таа цена.

Плус, вреди да напоменам дека носачите би се користеле 99% за пренесување точак вамте-тамте. Не би сакал од оние на гепек што се фиксираат пошто точакот секогаш ќе биде поширок од колата, и тоа ми е некако.. неубаво.

Во ред се Менабо, сосема солидни се за цената. Челични немој.

Во Порше ако ти понудат Туле и ти дадат некој попуст (да те фати околу 15000, на рати ;) ), онда земи ги тие.

Ти конкретно, не би рекол дека имаш потреба да зимаш држач за позади. Ни јас лично не сум фан на тие што се монтираат преку багажната врата, а чисто сумњам дека ќе тураш кука, само за да туриш носач за точкови :)

Thule ProRide или евентуално некој модел на Mont Blanc. Друго, нема потреба.

Носачите на покрив можат да се користат и за куфер и за скии, па и граѓа, душеци, фотељи, маси...

Држи вода, меѓутим ако горе имаш куфер, онда кај ќе ги туриш точаците? :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Вака се носат и двете.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Озбилно?

Зборам од лично искуство што е, како е, и како може да биде, а не од сликички на интернет.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Епа ете де, значи може.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Може, ако имаш пошироки носачи или потесен куфер. Тек ако немаш уопште куфер, можеш 4 комада да ги наредиш горе.

Само шо така нема да ти биде 30 секунди ставањето точак. За тоа ми беше муабетот (затоа е и дотичниот цитат), не за дали може или не. Се извинувам ако погрешно или несфатливо сум се изразил.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
луге кај има капачиња за ѕивани, по можност сребрени?  ми фали една изгледа кога менував гуми ми го заборавиле

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Автолидер Чаир или види по бензиски.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230

Во ред се Менабо, сосема солидни се за цената. Челични немој.

Во Порше ако ти понудат Туле и ти дадат некој попуст (да те фати околу 15000, на рати ;) ), онда земи ги тие.

Ти конкретно, не би рекол дека имаш потреба да зимаш држач за позади. Ни јас лично не сум фан на тие што се монтираат преку багажната врата, а чисто сумњам дека ќе тураш кука, само за да туриш носач за точкови :)

Thule ProRide или евентуално некој модел на Mont Blanc. Друго, нема потреба.

Држи вода, меѓутим ако горе имаш куфер, онда кај ќе ги туриш точаците? :)

Јас земав Менабо од член од форумот, алуминиумски. Само Менабо мора да провериш дали се за твојот модел, за разлика од Туле кои имаат за секој модел на возило адаптери кај Менабо идат по 10 модели на еден модел на адаптери. Јас имав среќа баш мојот модел да е помеѓу тие.

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
луге кај има капачиња за ѕивани, по можност сребрени?  ми фали една изгледа кога менував гуми ми го заборавиле

Ако ставаш од овие

Немој ! Јас имав вакви ставено лани зимата на зимскиот сет и преку летото не ги извадив ги оставив така на бандажи...затоа сега ќе мора да си купам нов вентил на едниот бандаж, а од другите 3 едвај со молење, загревање и клешта ги одвртив. Запекват.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве

Благодарност до прчот, купи голф и почна паметно да размислува и дури и совети да дели

Sent from my iPhone using Tapatalk