Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 687389 пати)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Си купив и филтер за уље, марка Hengst и адидивче едно Liqui Moly Super Diesel Additiv од Аутофилтер во К4, сега сум спремен за промена на уље.  :D
Сакав да земам и филтер за гориво (нафта) ама имало два типа, треба да проверам кој е кај мене.  ???

Благодарност до howitz и velestrumf.  ;)
Супер е адитивчето, можеби најдобро од сите кои сум ги праобал. А сум пробал многу ;D

Барем кај мене со него имаше значително подобрени перформанси за разлика од повеќето други... Пиши впечаток кога ќе го пробаш  :)

Јас го ставив адитивов пред 200км и можам да забележам поубав старт на моторот. Го ставив бидејќи имав мноогу тропање од моторорт на 1500-600 вртежи во 2 и 3та брзина, тропањето се намале но не го снема, мислам рано му е уште за целосни резултати. овој што го ставив јас пишува дека е за 75 литра и за 2000км.
Се на се задоволен за сега.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
Истиот адитив е. Пишува дека треба барем 3/4 да биде полн резервоарот.

Се согласувам.  ;)

Ама зборот ми беше дека за 4 месеца (неполни 5) извозив 7000км.  ;D
Поради дефектот на моторот што ми се случи Август месец, ќе го сменам сега на 7000км ама овојпат со подобро уље.

7000 км е прилично мал интервал за менување на уље или мене така ми се чини?
Порано го менував уљето на +- 10000км ама Август месец ми се скина ребрастиот каиш и мајсторот најде кривица во мене дека не сум го менувал на време уљето, требало на 7000км макс 8000км дека било полу синтетика, ги губело својствата.

Затоа сега ќе го сменам порано ама овојпат со Liqui Moly 10w-40 mos2.  :)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
Сакаш да кажеш дека каишот се скинал оти не си го сменил уљето?Сериозно?  ;D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
Одг:
« Одговори #1383 на: 19 Јануари 2017, 11:30:49 am »
Menjaj go majstorot,  ama ODMAAA

Sent from my COOLPAD 8297W using Tapatalk

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Камо да се кинеше каишот ако не си сменил уље на време, повеќе од колите кај нас едвај имаат три капи уље ако им се скине каиш барем ќе престантат да ги возат до зарибување.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
Си купив конечноо  ;D

Уште да се поврзи да видиме како ќе звучи  :)

Отсутен Passat3B

• Редовен
Сакаш да кажеш дека каишот се скинал оти не си го сменил уљето?Сериозно?  ;D
Не го велам јас тоа, да не се разбереме погрешно. Јас уље си менував кога ќе поминев 10000км, макс еве да кажеме 12000км.
Него мајсторот ми исправа криви дрини, ме прави крив дека не сум го менувал на 7000км максимум тоа било за ова уље. Колку било погусто пр 10w-60 се менувало на 10000 итн.  

Тоа е целата причина зошто ќе го сменам порано.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Замисли што ќе рече мајсторот ако му кажеш дека во денешно време има коли кај кои се менува масло на 25.000 или 30.000 километри... ;D

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
Си купив конечноо  ;D

Уште да се поврзи да видиме како ќе звучи  :)
Со вградено појачало е?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
Сакаш да кажеш дека каишот се скинал оти не си го сменил уљето?Сериозно?  ;D
Не го велам јас тоа, да не се разбереме погрешно. Јас уље си менував кога ќе поминев 10000км, макс еве да кажеме 12000км.
Него мајсторот ми исправа криви дрини, ме прави крив дека не сум го менувал на 7000км максимум тоа било за ова уље. Колку било погусто пр 10w-60 се менувало на 10000 итн. 

Тоа е целата причина зошто ќе го сменам порано.
И мајсторот смени си го. Оние хондине бензинци, со 0W-30 што возат, на колку треба да мењаат уље? На 2000км? Или ако стаиш SAE 90 за мењач, можеш 50.000 да го возиш?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Menjaj majstorot definitivno

Отсутен Passat3B

• Редовен
Најдов веќе друг матичен за колата.  :D

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
Па и на полу синтетика ако е квалитетна 10.000 се сосем разумни километри.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
Со вградено појачало е?

Да, ете го од горе појачалото.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Па и на полу синтетика ако е квалитетна 10.000 се сосем разумни километри.
Јас го менувам под 9000км секогаш од причина што ги поминувам за повеќе од година време.
Е сега сум се заборавил и на 12,600км ми светна бордот (не таблата) за ниво на уље. Дотурив околу 200мл уље и ми беше чудно пошто никогаш ни грам не потрошила од кога ставам ЛМ 10-40 ама ете колата си била ок, јас сум надминал и 12,000км...