Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 712206 пати)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6321
  • Шо да пишам тука?🤔
Hankook имаат inside и outside. Во гаража имам над 60 гуми, на 70% од нив има или ротација или inside и outside, од кинезарија до премиум гуми.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10323
Претежно зимските гуми се со правец на движење или на англиски directional tyres.

Значи, покрај symmetrical и asymmetrical, има и directional tyres.
Какви кинески гуми какви бакрачи, такви се дизајните без разлика од кој бренд се гумите.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6944
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Денес многу е тешко да се најди симетрична гума, барем во мојата димензија кога имам барано.

Обично летните се асиметрични, со надворешна и внатрешна страна, а зимските дирекциони. Зимска симтерична не ми се верува и да постои за коли, за комбиња и камиони не знам.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6567
Ти ќе ги направиш симетрични де, со возење дур жиците не испаднат, сегде мазно.

:P

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6944
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Ништо, касниш, денес ги сменав инаку ќе го прифатев предизвикот.  ;D

600ден две 15ки челик, многу поскапија после короната, 100%.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4032
Јас ги ротирам секоја есен, или еднаш годишно. Бидејки се дирекциони предните одат назад, задните напред, нема лево десно мрдање. Толку!
Сосе бандаж ?

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Немам намера да ја вадам гумата од бандаж ако немам видлив проблем. Ако има со нагибот може да се размислува за префрлување на левите десно и десните лево.

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 666
    • ibiz.mk

да платам на државата само  :-X
118D, крај на 2010та у книшка,

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2680
Со здравје да се вози. Ти пресметаа давачки?

П.С. Таман на време ќе платиш давачки, пред исплата на К-15 во јавниот сектор  :)
Своерачен потпис ;)

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 666
    • ibiz.mk
не сум поднел сеуште, чекам teil II да ми го прати, според цо2, 130 g/km, околу 1500е(+-100) би искочиле давачки

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14910
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

да платам на државата само  :-X
118D, крај на 2010та у книшка,

ОО колега добар ден :D Создравје да се вози :D

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2740
  • Шалабајзер
@balanar Добро размислуваш, обезбеди си база прво (стан, дом), па после ќе биде полесно за кола. Два пати имам жртвувано кола (еднаш можност за кола) за стан и воопшто не ми е криво, ни најмалку.

П.С. Ако уште ти е во глава како локација некое приморско место, уште толку ти посакувам да го реализираш.

Во Штип барам, само се сулуди цените на нови станови (1300€ - 1550€), а јас немам намера, ниту финансии за таков трошок.
Чекам и барам половно/поволно станче до кај 65-70m2...
Верувај ептен треба да си среќлија да начекаш такво нешто, и јас така ко тебе, ајде ќе улета ајде ќе улета, и излетаа само повеќе евра за помалку квадрати, така што ако размислуваш за нов, подобро размисли побрзо

Инаку исто ко мене, јас сакав да земам Beverly 400(новиот модел) или 350ка постариот, лепша половина вика нема шанса мотор, глеј некој голф 7, и на крај парите отидоа за учество на стан

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3325
  • Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD
Паметна девојка. Прво кров над глава па после мотори, голфови и автобус привремено не е лошо. Честитки за станот, така се размислува паметно.
Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2740
  • Шалабајзер
Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили
« Одговори #4212 на: 11 Ноември 2025, 18:41:33 pm »
Паметна девојка. Прво кров над глава па после мотори, голфови и автобус привремено не е лошо. Честитки за станот, така се размислува паметно.
Види, за посебен стан се бориме еве 6та или 7ма година, нит сакам кај мене дома спрат да кревам, ни да идам домазет, не е дека сме немале каде, во изобилство имаме, ама сам кога си нема мешање мајка ми/и со муабетите што е сега ова, ова вака ова онака, не, сами

Муабетот за мотор/кола излезе од муабетите кредити/кеш/ претумбации, ама сфатив дека подобра варијанта ќе е да се тргнат некој квадрат+, + ќе остане некој денар за опремување

Он топик, да не биде бегаме од темата, си го нарачав ова за во кола

Наводно функционира на вибрации

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1901
Си купив крокодил дигалка, поточно оваа: https://en.hoegert.com/product/hydraulic-jack-2-5t-professional-72mm-505mm/

Нарачана од Амазон.де преку Краго. 136 евра на Амазон + 89 или 98 евра испорака, зависи дали пратката ќе надмине 30кг или не. Со оглед на тоа што основниот модел на Hogert во Мк со опсег 85-455мм е 13к МКД, задоволен сум од крајната цена.

Сега уште држачи асални да најдам.

Денес ја пробав, на татко ми колата, да ставиме резервно тркало му пуштила гумата нешто да може утре да ја однесе на вулканизер. Вака ептен ептен солидно делува. Ќе видиме викендов на М2ката, ама изгледа ќе треба на дрвца да ја поткачам за да стигне дигалкава до предната централна точка за дигање.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1901
Liqui Moly 10 литарски канистер за масло - 1136МКД од Liqui Moly продавницата во Ѓорче.

До таму ги носат по нарачка, иначе ми рече дека во магацин имале залиха 15+ моментално.