Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 685046 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Според вас, која сајла/каиш/јаже за влечење што може да се купи на наш пазар е најквалитетна?

Денес на другар му откажа колата (не прашувајте каква, ве молам ;D) и требаше да ја извлечеме до пред сервис. Бев многу внимателен при влечењето, прво да се затегне каишот/јажето па после да продолжам со движење, и при таква внимателност скинавме еден каиш и едно јаже (од оние како еластични).

Кој систем за влечење не ве изневерил кога ви требал највеќе? Битно е да може да се купи во продавница, бидејќи знам дека камионски каиши за стегање се најдобри/најцврсти (пинг @Спенсер, ќе се сетиш на Опелот што го шлепавме со Мерцедесот на татко ти ;D), ама немам од кај да ги набавам.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Кој систем за влечење не ве изневерил кога ви требал највеќе? Битно е да може да се купи во продавница, бидејќи знам дека камионски каиши за стегање се најдобри/најцврсти (пинг @Спенсер, ќе се сетиш на Опелот што го шлепавме со Мерцедесот на татко ти ;D), ама немам од кај да ги набавам.

Јас имам челична сајла за влечење. Никад не ме изневерила. Купена пред 25 години на макпетрол бензинска (други и немаше тогаш), во платнена врекичка. Две купив, една отиде кај некои на услуга. Другава не ја давам, само за мене да ме влечат користам :P

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
Еуростил, 400 денари е сајла, 3,5 м со 8мм дебелина. Ќе шлепаш и камион.

Симо да сме реални, алфа не се "влече". Алфа само на шлеп камион се тера. ;D
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Да не е зелена колата?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Еуростил, 400 денари е сајла, 3,5 м со 8мм дебелина. Ќе шлепаш и камион.

Симо да сме реални, алфа не се "влече". Алфа само на шлеп камион се тера. ;D
when she dies, she dies! :D На шлеп и на растурање :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Фала на одговорите, ќе проверам во Макпетрол прво оти немам Еуростил во мојот град.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Фала на одговорите, ќе проверам во Макпетрол прво оти немам Еуростил во мојот град.
http://euro-stil.mk/index.php?route=product/product&path=68_86&product_id=382

Нарачај си ја, ќе ти стигне во твојот град :)

Отсутен damjanku

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
Имам јас камионски каиши ако се одлучиш за оваа опција пиши ми пм да разгледам какви останале по дома.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
http://euro-stil.mk/index.php?route=product/product&path=68_86&product_id=382

Нарачај си ја, ќе ти стигне во твојот град :)
Иста имам, пред некој ден од ендек ме вадеа, не се скина х)

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Во сервис во МиДа  Кастрол ми сипаат. Не знам од каде го носат.

Кастрол со спецификации за Форд ги увезува Ми-Да.

Отсутен Dickle

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 94
Јеп, им го носат во големи буриња и тоа по неколку палети имаат на залиха. Не знам дали има некоја значајна разлика од другите, ама маслото си е со тапија дека е специјално за Форд возила. Мора да е оригинал затоа што го добиваат од истото место што им ги праќа оригиналните резервни делови за колите, ваљда Њемачка.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Од МиДа имам купувано Форд Формула 5-30 за мондеото. Немаше никаква разлика со донесеното од Германија. И со двете си тракаше како трактор и не го трошеше.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
Јас после промена на маслото во колата, си возам наоколу онака полека и кога поминувам покрај црква се прекстувам, обавезно покрај секоја и колата помирно си работи. Случајно го забележав тоа оломнани и од тогаш го практикувам, плус еден литар 10-40 оставам в црква, против уроци од фејк масла.

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 277
Ве молам за помош каде може да најдам калници или штитници покрај гумата ако се вика така... Какона сликата ?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Филтри за воздух и полен од MANN.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.