Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 684560 пати)

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Ти кажувам јас, лани две нови кинески купив ;D

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
@zlatkoa машински или електро инженер си? Секоја чест на твоето размислување и заебанции. Јавно кажувам идол си ми.
И се молат клаберите да не досаѓаат со коментари од типот: му се пикаш, или го сакаш.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Ej dosta mu se pikas

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
У мануелот за Инсигнијата вика 150 Нм.
За Лансерот, појма немам на колку требаше, по осет ги стегав кога ги мењав, ама па, никад не ми се десило беља со шраф.
I jas si pazariv moment kluc, od Germanijaprijatel ke doaga so kola navamu i mi go kupi sledniot set, https://www.amazon.co.uk/Br%C3%BCder-Mannesmann-Werkzeuge-Torque-M18300/dp/B00SLY9SS2 Germansko proizvodstvo, 27 evra fati.

btw. Muterite na Lancerot se stegaat 11 kilogrami, prasano kaj Zoki.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
Машински.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
@zlatkoa машински или електро инженер си? Секоја чест на твоето размислување и заебанции. Јавно кажувам идол си ми.
И се молат клаберите да не досаѓаат со коментари од типот: му се пикаш, или го сакаш.
За последниот пост, со момент - клучот, веројатно основно има завршено :D Не му треба факултет за таков пост :P Доста му се пикаш!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800

P.S. Се согласувам, Цлатко е ѕвер :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
За последниот пост, со момент - клучот, веројатно основно има завршено :D Не му треба факултет за таков пост :P Доста му се пикаш!
Ееее Симо...
Кога маж 40-тина години ме прашуваше за сијалица незнаеше дали е 220волти или вати. Мислев си игра мајтап со мене, па кога не знаат основни математики или проценти да рачунаат. А не па момент да израчуна.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Се шалам бе, и јас го сакам @zlatkoa, мада уште не му се пикам :P

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
@Tesla @Simo - Carrier159 @velestrumf

Ве сакам и јас вас, срцки.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
Си купив две Michelin Energy Saver, 6 и нешто илјади километри возени во најсрање димензијата 195/55/15 за 3000 денари. Поарни се од нови кинески (и поефтини).
Гледај само да не се многу старо производство. И јас така се полакомив на стари 4-5години (стоени) бриџстон воопшто не возени, па на татко ми му се расцвета едната, среќа на 70-80км/ч. Ако најдам слика ќе ја ставам.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800

2x Thule ProRide 598, ваљда у сабота ќе стигнат, јер петок не се работи.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
И јас го сакам zlatkoa! mwa!  :-*

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
Можи сега еден групен да маните, таман луѓе сте  :)

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Си купив две Michelin Energy Saver, 6 и нешто илјади километри возени во најсрање димензијата 195/55/15 за 3000 денари. Поарни се од нови кинески (и поефтини).
Гледај само да не се многу старо производство. И јас така се полакомив на стари 4-5години (стоени) бриџстон воопшто не возени, па на татко ми му се расцвета едната, среќа на 70-80км/ч. Ако најдам слика ќе ја ставам.

До сега сум купил нови гуми еднаш (тие кинеските што ги спомнав погоре). Останатите парови и сетови што сум ги купувал биле премиум или средно-висока класа половни, и искрено повеќе доверба имам во половните отколку во кинеските (за распарчување).