Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 687433 пати)

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
Ставив ловато плински уред на пежовката, фала богу и јас малце да повозам евтино ;D
Барам некоја препорака за добри брисачи цена/квалитет и да ме упатите од каде може да земам нови амортизери за задна врата и околу колку пари се. :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Вуртче стај си од тие со метална рамка, не преплаќај фенси банани.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Купено и променето вчера по изминати 5 100 километри

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Вкупна цена на мал сервис, со се работна рака 2 300 денари.

A zosto go smeni posle 5000 km, jas zemav vakvo (mislam, da ne burickam sega) i nemam namera da go menuvam pred 15k.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Ставив ловато плински уред на пежовката, фала богу и јас малце да повозам евтино ;D
Барам некоја препорака за добри брисачи цена/квалитет и да ме упатите од каде може да земам нови амортизери за задна врата и околу колку пари се. :)

Дрш цела тема за брисачи, јас би ги препорачал Вурт од лично искуство.

Што се тиче амортизери за задна врата, можеш да видиш во Стиринг или овие карши Олимписки што држат Монро. Според моето искуство, овие карши Олимписки (ваљда беа Авто Лидер) се многу попрофесионални од Стиринг Трејд. Цените се најчесто од 350 денари па натаму, во зависност од потекло, јачина итн итн...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...

Дрш цела тема за брисачи, јас би ги препорачал Вурт од лично искуство.

Што се тиче амортизери за задна врата, можеш да видиш во Стиринг или овие карши Олимписки што држат Монро. Според моето искуство, овие карши Олимписки (ваљда беа Авто Лидер) се многу попрофесионални од Стиринг Трејд. Цените се најчесто од 350 денари па натаму, во зависност од потекло, јачина итн итн...

Фала на брза информација веле :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен hrn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 530
Вуртче стај си од тие со метална рамка, не преплаќај фенси банани.

Банана или метална рамка конечна одлука мора да падне? ;D ;D
Со бананиве едини сет на брисачи ми се погодија само бош едни купени од хрватска а другите никако не лепеа ваљда оти беа фуш од чајната.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
A zosto go smeni posle 5000 km, jas zemav vakvo (mislam, da ne burickam sega) i nemam namera da go menuvam pred 15k.

Па ако 15 000 километри ги поминеш за 3 години, па и не е баш препорачливо во таков случај да го менуваш на 15к километри.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond

Доста му беше, било кое масло да е го менвам на 5 до 6000 км.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886

Па ако 15 000 километри ги поминеш за 3 години, па и не е баш препорачливо во таков случај да го менуваш на 15к километри.

Ok togas, zaboraviv na opcija so pomalku km izminati :)

Znaci onaka reda radi, od subjektivni pricini, a jas pomisliv da ne e do masloto nesto. OK
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98

Џабе непотребни трошоци си прајш, ама ај...

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Нема зијан од тазе уље ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Не земајте Valeo брисачи.  Треба да кошта 1/4 од тоа што кошта.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
11.2011 купив Valeo Silencio x-trm за 2600 ден. После 3 години почнаа да мачкаат и цвилат
11.2015 купив Bosch Aerotwin за 2160. После 6 месеци почнаа да мачкаат и цвилат бетер него Valeo-то после 3 години

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Хаха, Јас имам одлично искуство со Bosch. Valeoto почна по 6 месеци да не бриши ко што треба.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Vlado_78

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 228
    • Pretty Womans from your city for night
Јас земав Валео -банани пред 2 год  2x 600денари (мислам беа) и се показаа доста солидни, после една година почнаа на ладно да праат галама при бришење-чкрипење. Сега земав Праксис и само водата ја тргаат, не ја бришат добро шофершајбната. Ко да немаат сила да го избришат стаклото - изгледа се премеки, работи кои се залепени на шофершајбна не ги трга ама ич...