Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Чим имаш гаража земи си ваква лампа, ако е многу ладно загреј го малце и вози си после каде сакаш (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Кога сме кај ЕСП, ме интересира, дали може да се разбуди таа опција софтверски, како што е пример со темпомат кај одредени возила ?
И на снег не било добро за ЕСП-то да е стално вклучено...
Тоа реагира кога примети дека има пролизгување, кога возеш бавно на снег често може да има пролизгување ама ептен малку, есп-то постојано ќе се вклучува, некојпат и непотребно ќе се оптоварува... Нешто у тој смисол. Ама тоа ако возеш бавно.
dali smeam da go izvadam akumulatorot od kolata, bidejki edni 4 meseca nema da ja zapalam oti begam nadvor od drzavata. dali ke ima roblem komjuterot bez struja ili taka slicno ...
Цитат: Leon-cist на 07 Јануари 2017, 13:17:38 pmdali smeam da go izvadam akumulatorot od kolata, bidejki edni 4 meseca nema da ja zapalam oti begam nadvor od drzavata. dali ke ima roblem komjuterot bez struja ili taka slicno ...Не би требало да имаш проблем, баш ако го оставиш алумулаторот ќе треба да го менуваш после тоа време..
Цитат: marchesk на 07 Јануари 2017, 13:33:39 pmЦитат: Leon-cist на 07 Јануари 2017, 13:17:38 pmdali smeam da go izvadam akumulatorot od kolata, bidejki edni 4 meseca nema da ja zapalam oti begam nadvor od drzavata. dali ke ima roblem komjuterot bez struja ili taka slicno ...Не би требало да имаш проблем, баш ако го оставиш алумулаторот ќе треба да го менуваш после тоа време..a dali e mozno kompjuterot e da izgubi podatoci ako snema akumulator u kolata,
Не е можно. Компјутерот има non-volatile меморија која е врежана во ROM-от. И 10 години да нема струја не би требало да има проблем.