Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2240148 пати)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #3555 на: 06 Јануари 2017, 14:48:44 pm »
Чим имаш гаража земи си ваква лампа, ако е многу ладно загреј го малце и вози си после каде сакаш :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Хахах. Ако си сериозен, незнам кај има таква ламба. +Треба со продужни кабли низ гаража да поврзувам.
Не е ладно толку :) не му се замарам ного.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #3556 на: 06 Јануари 2017, 16:58:32 pm »
Кога сме кај ЕСП, ме интересира, дали може да се разбуди таа опција софтверски, како што е пример со темпомат кај одредени возила ?
Не, пошто зависи и од некои сензори кои не се вградени на кола без есп. Дури и да ги вградиш сензоритд, ќе трева да го смениш абс компјутерот, и потоа да го активираш софтвдрски

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3557 на: 07 Јануари 2017, 01:15:51 am »
И на снег не било добро за ЕСП-то да е стално вклучено...

Уат??

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #3558 на: 07 Јануари 2017, 01:44:03 am »
Тоа реагира кога примети дека има пролизгување, кога возеш бавно на снег често може да има пролизгување ама ептен малку, есп-то постојано ќе се вклучува, некојпат и непотребно ќе се оптоварува... Нешто у тој смисол. Ама тоа ако возеш бавно.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #3559 на: 07 Јануари 2017, 01:47:28 am »
Може да те исфрли од кривина.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3560 на: 07 Јануари 2017, 01:59:31 am »
Тоа реагира кога примети дека има пролизгување, кога возеш бавно на снег често може да има пролизгување ама ептен малку, есп-то постојано ќе се вклучува, некојпат и непотребно ќе се оптоварува... Нешто у тој смисол. Ама тоа ако возеш бавно.
Тоа е точно у теорија... Ќе ги јебе плочките и ќе го заебава АБС-от, али јебига, што му е работа.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #3561 на: 07 Јануари 2017, 10:40:41 am »
Пошто ова што се продава е ѓубре, како да си направам DIY кабли за палење. Каков кабел да купам, квалитетен, дали се продаваат посебно штипки некаде па да се поврзат каблите. И дали знае некој шо пари се штипките и колку е од метро кабелот?

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
« Одговори #3562 на: 07 Јануари 2017, 10:58:23 am »
Кај мене на работа купија стартер за палење на камионите зимно време и кабли и штипки купија од Електроелемент-еве 2ра година немаат гајле

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 781
  • .
« Одговори #3563 на: 07 Јануари 2017, 13:17:38 pm »
dali smeam da go izvadam akumulatorot od kolata, bidejki edni 4 meseca nema da ja zapalam oti begam nadvor od drzavata. dali ke ima roblem komjuterot bez struja ili taka slicno ...
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #3564 на: 07 Јануари 2017, 13:33:39 pm »
dali smeam da go izvadam akumulatorot od kolata, bidejki edni 4 meseca nema da ja zapalam oti begam nadvor od drzavata. dali ke ima roblem komjuterot bez struja ili taka slicno ...
Не би требало да имаш проблем, баш ако го оставиш алумулаторот ќе треба да го менуваш после тоа време..

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • .
« Одговори #3565 на: 07 Јануари 2017, 13:40:53 pm »
Не би требало да имаш проблем, баш ако го оставиш алумулаторот ќе треба да го менуваш после тоа време..
a dali e  mozno kompjuterot e da izgubi podatoci ako snema akumulator u kolata,
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #3566 на: 07 Јануари 2017, 13:44:17 pm »
a dali e  mozno kompjuterot e da izgubi podatoci ako snema akumulator u kolata,
Колку што знам не, но ако знае некој повеќе нека пише..

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3567 на: 07 Јануари 2017, 13:44:31 pm »
Не е можно. Компјутерот има non-volatile меморија која е врежана во ROM-от. И 10 години да нема струја не би требало да има проблем.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3568 на: 07 Јануари 2017, 13:46:23 pm »
Најлошо што може да се случи е станиците од радиото да ти се избришат, и можеби автоматското спуштање и кревање на прозорите, ама не верувам. За другото немај гајле, зачувај си го акумулаторот во топло. :)

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • .
« Одговори #3569 на: 07 Јануари 2017, 13:48:57 pm »
Не е можно. Компјутерот има non-volatile меморија која е врежана во ROM-от. И 10 години да нема струја не би требало да има проблем.
ok fala dzontra znaci da go izvadam akumulatorot celosno ili zamo klemite da gi otkacam od nego taka li
VW MK-7 (1.6 тди)