Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2240126 пати)

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #2790 на: 30 Август 2016, 08:34:20 am »
Дечки мала помош или совет, ми се скина цревото за нафта што оди од пумпата во Common rail-от, излегло од лежиште и паднало на каишот кој го пресекол.

Сега ми е привремено закрпено, ама не знам кај да барам оригинал дел, во МакАутоСтар се јавив имаат по цена од 2000 и кусур денари и треба да се порача.Дали да се замарам со оригинален дел, или има заменски што може да заврши работа, не ми се прават крпеници.

Освен во МАС, кој работи со вакви делови за Mercedes, конкретно за w202 CDI '98 ми треба ?

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #2791 на: 30 Август 2016, 08:49:41 am »
Електрично серво е серво подвижувано од електромотор. Хидроулично серво е подвижувано од хидроулична пумпа.

Чариња имаш три:
1. Некој да го поправи.
2. Да купиш половна летва која за некое време ќе се расипе.
3. Да купиш нова летва што кошта колку колата.
Еј не ме вади од памет со таа летва, еден шофер на работа само ми ја спомиња, јас правам алтернатор, или мењам штраф ебате он ми вика чекај левата да ти се расипе да ќе видиш

За што служи таа летва? По што се гледа да знаеш коа откажува?
И каква врска има со сервото.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2792 на: 30 Август 2016, 12:53:21 pm »
До душа не знам како е склопот кај електричните серво уреди... Само претпоставка беше дека електромоторот е директно закачен на летвата затоа што најлогично е така.
Летвата е целиот тој склоп кој ги движи тркалата лево и десно по внесување команда на волан. За вртењето на воланот да биде лесно како што е, потребно е да има некој засилувач, во твојот случај електромотор (во други случаи хидроулична пумпа која движи масло). Летвата со тек на време и непазење (лупање на волан во граничници) трпи оштетување на семеринзи и губи хидроуличен притисок по што престанува да функционира како што треба.

Отсутен Nik0l4e

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #2793 на: 30 Август 2016, 17:07:45 pm »
Значи имам Golf 4.Имам проблем со левијот змигавец некогаш работи а некогаш не.А кога не работи има брзо трепкање,а деснијот си работи.
Што може да биде проблемот?
Да не е до рекетот?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2794 на: 30 Август 2016, 17:20:05 pm »
Imas labava sijalicka koja nekogas ne pravi kontakt i ne sveti togas pa.zatoa i ti trepka brzo,toa e znak deka nekoja sijalicka ne sveti.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Nik0l4e

• Почетник
  • *
« Одговори #2795 на: 30 Август 2016, 18:43:31 pm »
Pa koga ke gi ukl site 4 ZMIGAVCI site sjalicki svetat

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #2796 на: 30 Август 2016, 18:55:39 pm »
Електрично серво е серво подвижувано од електромотор. Хидроулично серво е подвижувано од хидроулична пумпа.

Чариња имаш три:
1. Некој да го поправи.
2. Да купиш половна летва која за некое време ќе се расипе.
3. Да купиш нова летва што кошта колку колата.
Еј не ме вади од памет со таа летва, еден шофер на работа само ми ја спомиња, јас правам алтернатор, или мењам штраф ебате он ми вика чекај левата да ти се расипе да ќе видиш

За што служи таа летва? По што се гледа да знаеш коа откажува?
И каква врска има со сервото.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Кај тебе има елктромотор под воланот дека вртиш во маската, и проблемот е најверојатно во него или нешто во струјата, тоа на електричар ќе однесеш, а инаку летвата е посебен дел доле позади моторот и немаш проблем со неа, ако имаш ќе ти тропа и слично.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Nik0l4e

• Почетник
  • *
« Одговори #2797 на: 30 Август 2016, 19:00:42 pm »
Imas labava sijalicka koja nekogas ne pravi kontakt i ne sveti togas pa.zatoa i ti trepka brzo,toa e znak deka nekoja sijalicka ne sveti.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #2798 на: 30 Август 2016, 19:11:56 pm »
Значи имам Golf 4.Имам проблем со левијот змигавец некогаш работи а некогаш не.А кога не работи има брзо трепкање,а деснијот си работи.
Да не е до рекетот?

Значи како што ти кажа @MecheTo тоа е, контактот прсни го со WD40 треба да си проработи и провери да не ти прави влага од некаде.

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 781
  • .
« Одговори #2799 на: 01 Септември 2016, 12:01:06 pm »
Пиши цена за така поплавена
1800 евра
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #2800 на: 01 Септември 2016, 15:47:43 pm »
Да не е до рекетот?

Значи како што ти кажа @MecheTo тоа е, контактот прсни го со WD40 треба да си проработи и провери да не ти прави влага од некаде.
Кој контакт човекот ти вика дека коа ќе укл 4 змигавци тогаш си функционираат.....Кај мене скоро го решив тој проблем на астрата испадна да е релето за левите жмигавци бидејќи имаш за левите едно за десните жмигавци друго реле, кога затајува релето не жмигаат змигавците туку бргу штрака (трепка) релето како да е прегорена некоја сијаличка......Ако знаеш кај се наоѓаат релињата замени ги исти се и ако тогаш почнат десните жмигавци да заебаваат тогаш тоа е проблемот 100%.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #2801 на: 01 Септември 2016, 16:44:56 pm »

Да не е до рекетот?

Кој контакт човекот ти вика дека коа ќе укл 4 змигавци тогаш си функционираат.....Кај мене скоро го решив тој проблем на астрата испадна да е релето за левите жмигавци бидејќи имаш за левите едно за десните жмигавци друго реле, кога затајува релето не жмигаат змигавците туку бргу штрака (трепка) релето како да е прегорена некоја сијаличка......Ако знаеш кај се наоѓаат релињата замени ги исти се и ако тогаш почнат десните жмигавци да заебаваат тогаш тоа е проблемот 100%.

Јас му кажувам од мое искуство, а тоа е дека поради тоа што вода ми се пикаше во фарот контактот беше запечен и исто ми се случуваше како на членот, не зборам од памет.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2802 на: 02 Септември 2016, 12:12:15 pm »
Дечки ми влегол глушец у 155. Денес дојдов со нејзе на работа и излагам што ќе видам, гомца насекаде, у гепек изгризана изолацијата. Кажујте чаре ..

The old-fashioned snap traps still work. Glue traps work too but may torture the rat. Humane cage traps may work, but relocating the varmits can be a problem. Toxic baits do kill rats eventually, but are likely to also poison predators, including domestic animals.

Анима мунди гомна да јаде  :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #2803 на: 02 Септември 2016, 12:21:45 pm »
Извади ја зимницата од гепек :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2804 на: 02 Септември 2016, 12:38:30 pm »
Земи си стапици и стај ги на патосниците ајт у гураѕ.