Се расипува де, многу нормално. Ете мојон голф (на татко ми поточно али исто му доаѓа) има веќе 3 ремонти... Уште е со оригиналниот мотор. Ама затоа има 1м+ км поминато. Голф кец 1.6д од 1984та. Два пати е мислам рамнета главата, а има корозија на секоја педа.
Ама не можам да ги сфатам тие што се крстат во дизели, а уште поготово тие што се крстат у антички дизели ко 1.6д у голфот. Ѓубре од мотор, 1.3 фелиција на плин ме јадеше за 2-3 коли.
А уното 1.0 на плин влече исто ко голфот, ако не и боље. За на бензин да не спомнувам.
Али добро ипак има голема разлика у години, тоа да...
И неќам да чујам како голфовите дизел малце трошеле. Тие што го тврдат тоа никад не седнале да повозат бензинец на плин на подолг период.
еве јас имам голф 1 1.6д па не е воопшто спор(мислам за генерација на мотор и неговата снага) а и потрошувачката не е за жалење, околу 5.5 зависи како го возам
за старт еднаш имам јадено форд пробе ми јачеше нешто на семафор, ама колку беше издувано тоа пробе незнам
пред овај голф имав друг исто кец со ист мотор првото генерално беше на 650.000 второто на 480-490 истера уште 350-360 и почна да не пали на зима па пак го направивме генерално, после тоа незнам што бидна со него бидејки го продадовме
а и од фиат сум презадоволен иако многу гомна се јадат за нив, темпра 1.6 ја купив на 380.000, на 420 ја продадов и сеуште се вози такси, пред месец дена се најдов со човекот од моторот е презадоволен, сменал зглоб само и каиши и масло во 2 години такси возење, ама таа кола јас неможев да ја симнам под 12л плин низ град