Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2369378 пати)

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #2265 на: 27 Јуни 2016, 19:11:03 pm »
Aj вака јас да прашам сега:

Во одредена позиција на тркалото при десна кривина на отворено, се слуша непријатен звук, бучи нешто од предното десно 0тркало (барем од таа страна мене ми се слуша.).
Над 70км/ч се слуша да речиме, не е камче на тркало, немам дистанцери, не е спуштена колата, немам луфта на тркало вака со раце пробано крената.

На право и мали брзини ништо нема, меѓутоа се соменевам на лагер, вака вас на што ви фаќа мозокот?

И јас имав ист проблем, испадна пластика под браникот не била завртена добро односно немала штраф, стегнав и сега е супер :)
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6998
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #2266 на: 27 Јуни 2016, 19:15:39 pm »
Нееее бе, ништо ко така, вадам тркалото и пластиката утре проверувам убо, чистам, стегам едно друго.

А пред месец два менував амортизери со бафери, и предни плочки, па можно е некоја пластика да не е стегната, не лежи убо па да ми вибрира од воздухот.

Отсутен deko4ever

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 96
  • сите имаме право на свое мислење 1,9тди ЗАКОН
« Одговори #2267 на: 27 Јуни 2016, 19:17:20 pm »
Ne sme poveke prijatrli. Pozz deko
« Последно менување: 29 Јуни 2016, 10:34:23 am deko4ever »

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6998
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #2268 на: 27 Јуни 2016, 19:23:23 pm »
Не благодарам, ти да си ја креваш на стубчиња и во 6-та, 180 во место да ја нацапаш. Такви егзибиции јас не.

Отсутен deko4ever

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 96
  • сите имаме право на свое мислење 1,9тди ЗАКОН
« Одговори #2269 на: 27 Јуни 2016, 19:24:20 pm »
Ne sme poveke prijatrli. Pozz deko
« Последно менување: 29 Јуни 2016, 10:34:11 am deko4ever »

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #2270 на: 27 Јуни 2016, 21:33:05 pm »
Deko, kazhi iskreno Golf se rasipuva li ?

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #2271 на: 27 Јуни 2016, 21:49:01 pm »
Се расипува де, многу нормално. Ете мојон голф (на татко ми поточно али исто му доаѓа) има веќе 3 ремонти... Уште е со оригиналниот мотор. Ама затоа има 1м+ км поминато. Голф кец 1.6д од 1984та. Два пати е мислам рамнета главата, а има корозија на секоја педа.

Ама не можам да ги сфатам тие што се крстат во дизели, а уште поготово тие што се крстат у антички дизели ко 1.6д у голфот. Ѓубре од мотор, 1.3 фелиција на плин ме јадеше за 2-3 коли.
А уното 1.0 на плин влече исто ко голфот, ако не и боље. За на бензин да не спомнувам.
Али добро ипак има голема разлика у години, тоа да...

И неќам да чујам како голфовите дизел малце трошеле. Тие што го тврдат тоа никад не седнале да повозат бензинец на плин на подолг период.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #2272 на: 27 Јуни 2016, 21:55:17 pm »
Trololo беше прашањето на TheHeatIsOn :)))
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #2273 на: 27 Јуни 2016, 22:54:13 pm »

MANN се исто германски, али ваљда не ги бива за голф чим не си ставил такви до сега.

MANN божем се германски во Мега Аутопартс. А Хенгст кај нас поретко Германски, а почесто Кинески(кои на око се исто квалитетно изработени), или недај боже турски кои се со никаков (барем визуелен) квалитет...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20834
« Одговори #2274 на: 27 Јуни 2016, 23:11:15 pm »
Јас земав филтер за кабина МАНН од Мега Ауто Партс, и да бидам искрен, германски беше (ем си пишуе на самиот филтер, ем проверив по сериско бројче :)).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2275 на: 27 Јуни 2016, 23:58:06 pm »
Ме советуваа да правим репарација на оргиналната летва демек ако земем нова не е оргинал и сега читав низ форумов се споменуаа фебер и златановски.
Кај кого препорачувате да одам ?

ако мене ме прашуваш, јас би кај златановски, пошто неколку пати сум имал со него работа и многу е ок сработеното. за другиот незнам, немам искуство...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #2276 на: 28 Јуни 2016, 00:51:33 am »
Kaj zlatanovski imas i 6 meseci garancija
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #2277 на: 28 Јуни 2016, 01:28:33 am »
Се расипува де, многу нормално. Ете мојон голф (на татко ми поточно али исто му доаѓа) има веќе 3 ремонти... Уште е со оригиналниот мотор. Ама затоа има 1м+ км поминато. Голф кец 1.6д од 1984та. Два пати е мислам рамнета главата, а има корозија на секоја педа.

Ама не можам да ги сфатам тие што се крстат во дизели, а уште поготово тие што се крстат у антички дизели ко 1.6д у голфот. Ѓубре од мотор, 1.3 фелиција на плин ме јадеше за 2-3 коли.
А уното 1.0 на плин влече исто ко голфот, ако не и боље. За на бензин да не спомнувам.
Али добро ипак има голема разлика у години, тоа да...

И неќам да чујам како голфовите дизел малце трошеле. Тие што го тврдат тоа никад не седнале да повозат бензинец на плин на подолг период.

еве јас имам голф 1 1.6д па не е воопшто спор(мислам за генерација на мотор и неговата снага) а и потрошувачката не е за жалење, околу 5.5 зависи како го возам

за старт еднаш имам јадено форд пробе ми јачеше нешто на семафор, ама колку беше издувано тоа пробе незнам

пред овај голф имав друг исто кец со ист мотор првото генерално беше на 650.000 второто на 480-490 истера уште 350-360 и почна да не пали на зима па пак го направивме генерално, после тоа незнам што бидна со него бидејки го продадовме

а и од фиат сум презадоволен иако многу гомна се јадат за нив, темпра 1.6 ја купив на 380.000, на 420 ја продадов и сеуште се вози такси, пред месец дена се најдов со човекот од моторот е презадоволен, сменал зглоб само и каиши и масло во 2 години такси возење, ама таа кола јас неможев да ја симнам под 12л плин низ град

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #2278 на: 28 Јуни 2016, 01:31:37 am »
Ova cifrive od rakav a ? I toa so vozenje niz MKD ? Aj preispitaj se.

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #2279 на: 28 Јуни 2016, 01:33:21 am »
не се од ракав, во тоа време татко ми работеше ветеринар и нон стоп се возеше колата по терен, километрите беа направени во 5-6 години со тој голф, дневно мин 400км се правеа со таа кола