Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2360322 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6312
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #2235 на: 23 Јуни 2016, 14:39:57 pm »
Има многу разлика од фолии до фолии.. Кај мене има амерички и онака е нормално.. Другар има некој кинески (150 денари ги земал) и преку ден не се влага.. Остај тоа што е жешко, па и лошо мириса..

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #2236 на: 23 Јуни 2016, 14:40:52 pm »
Многу занемарлива разлика... За квалитетни ти зборам од кај Аце се моите . Не се од аутолидер. Помага само да не те бијат зраци од сонцето. Пак си е сауна.

Отсутен Alex.mkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
« Одговори #2237 на: 23 Јуни 2016, 14:42:54 pm »
Пробај испери го надворешниот испаривач-ладњак да не е полн со бубачки и нечистотии

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #2238 на: 23 Јуни 2016, 14:53:16 pm »
Многу занемарлива разлика... За квалитетни ти зборам од кај Аце се моите . Не се од аутолидер. Помага само да не те бијат зраци од сонцето. Пак си е сауна.
Добро сепак човекот не кажа какви фолии има.. А за сауна си е, ама барем седиштата/пластики не се вжештени..

Него друго да прашам.. Клиото во последно време почна да ми подчаднува црно.. Уље не троши воопшто, потрошувачката на нафта си е иста... Само веќе 2000км нема видено отворена вожња (120км/ч+)..
Што можи да му биди ? Егр вентил да се очисти ? Да знам што да му речам на мајсторот.. Пошто ако појдам вака ќе речи, дизел е.. нормално е да чади..

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8116
  • Плинаш!!!
« Одговори #2239 на: 23 Јуни 2016, 15:00:34 pm »
Убаво си кажа сам 2000 км нема видено отворена вожња. Издувај го малку на отворено.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #2240 на: 23 Јуни 2016, 15:05:14 pm »
Мислам дека е џабе пробав 2/3 пати али пак истото си е... Сепак би го отворил да се прочисти малку, никогаш не било зачистено (егр вентил, црева и незнам што) а 30.000км му натепав за 1 година.. Вкупно 126.000км има изминато..

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11105
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #2241 на: 23 Јуни 2016, 15:06:30 pm »
кола најбрзо се лади со отворање 5-та врата, доколку ја има колата
5 секунди треба
после внатре се пушта клима со отворени прозори едно 2 минути
 а дека нема врска дали има или не КЛИМА фолии, тоа ќе си го прашам коленово. Седни внатре, без разлика дали со вклучена или исклучена клима и осети го печењето на една рака/нога дел под фолија дел не. Она што не е под фолија се упекува и зрачи и нормално дека нешто ќе треба да го разлади. Колку помалку површини на печење, толку полесно и за климата и за амбиентот во возилото.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8116
  • Плинаш!!!
« Одговори #2242 на: 23 Јуни 2016, 15:56:16 pm »
Мислам дека е џабе пробав 2/3 пати али пак истото си е... Сепак би го отворил да се прочисти малку, никогаш не било зачистено (егр вентил, црева и незнам што) а 30.000км му натепав за 1 година.. Вкупно 126.000км има изминато..
Види, колата може има стварно некој ситен проблем, но нај безболно е да го издуваш малку и да видиш дали ке се оправи. Или стави нафта од друга бензиска, може ќе има промени.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #2243 на: 23 Јуни 2016, 16:00:39 pm »
Фала ти.. веќе 1000 километри возам со нафта од лукоил.. Ќе турам од  макпетрол па ќе видиме :)

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #2244 на: 23 Јуни 2016, 16:08:09 pm »
дечки, ми треба некој лепак што може да залепи алуминиум. ми препорачаа некој од вурт ама не ми се исплати да го купувам цел а мене ми треба ~1 грам. Работи ли некој тука на форумов со такви работи или каде би можел да се обратам за помош околу ова?

Ви благодарам

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #2245 на: 24 Јуни 2016, 13:38:28 pm »
2400-400...ама најдобро да одиш директ.

А до колку работи ?

Цеко така апансас прима само после 17 часот. Не идете за џабе пред тоа пошто тогаш работат коли што им се закажани само. Е сеа не знам дали е така цело време ама ја кога отидов така ми кажаа.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2741
  • Шалабајзер
« Одговори #2246 на: 24 Јуни 2016, 14:06:25 pm »
Бев, и завршивме работа, сега останува за 7-8 дена да видат кај диши, пошто еве почнува пак да не лади ко што сакам и јас, ја напуни со фреон во боја, па следна недела ќе тркнам да видиме кај има дупче ако го има и да се санира...

Инаку да, и кај мене се истите симптоми, и мојата е сребрена но со црна кожа, но дневно е паркирана под сенка на паркингот карши Холидеј Ин, баш вчера коа се враќав од работа приметив дека не лади баш најубаво

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1908
« Одговори #2247 на: 24 Јуни 2016, 14:14:57 pm »
А дали претходните лета на високи температури ладеше подобро? Кога ќе го решиш проблемот (доколку воопшто има проблем) пиши во темава ако не ти е проблем.

@Alex.mkd  Не сум сигурен ама мислам дека ладњакот за климата е одма позади ладњакот од антифризот и немам баш пристап да го исперам или да видам дали има нечистотија.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2741
  • Шалабајзер
« Одговори #2248 на: 24 Јуни 2016, 14:37:53 pm »
Ќе одам следна недела, малку порано од закажаното па ќе ти кажам што излегло... Инаку имаме проблем секоја година, многу бргу го губи фреонот, некад се случувало по 3 пати во лето да полниме фреон, и никако неможеме да го најдеме проблемот

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #2249 на: 25 Јуни 2016, 13:04:06 pm »
Дечки ај некој ако знае нека ми каже дали работи Цеко авто клима денес и ако да до колку? Не се јавуваат на телефон...