Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2236281 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #1260 на: 25 Јануари 2016, 23:12:15 pm »
Можеш уште од сега тегчињата да ги извадиш. Бандаш балансиран без гума на него - џабе арч на тегови и труд.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #1261 на: 25 Јануари 2016, 23:13:08 pm »
Толку е стручен мајсорот, убаво што сподели да знам и во иднина да го одбегнувам.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1262 на: 25 Јануари 2016, 23:14:42 pm »
Шо бе, си се навредил Николче? Се е јасно, и смешно е. Оваа ситуација е нормална за Индија, ама ете и во Македонија можело да се се случи вака да исправат/балансираат бандаж. Оваа слика најверојатно ќе заврши на 9GAG.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #1263 на: 25 Јануари 2016, 23:25:59 pm »
Зошто да се навредам, Томасо сфате која беше целта на постот... кој има ум ќе разбери кој не здравје.

@ Simo имаја гуми, после то се извадени. Бандажите ако на овај начин се исправани за чудо сепак се прави, после ова монтирав две нови гуми и на балансерката како и кај сите бандажи, кажа каде треба да се залепат тегчиња значи стандардната процедура. Јас мислев ќе прават проблем овие милиони тегчиња, ама не си се балансираја како што треба со новите гуми и не тресат ни малце. Само ми е сумливо колку ќе издржат залепени тегчињата.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1264 на: 25 Јануари 2016, 23:32:41 pm »
200 евра за вакви 14ки ?
ја озето неможев 250 со се гуми да ги дадам и тоа пушка прави и солидни гуми

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #1265 на: 26 Јануари 2016, 00:25:00 am »
Posto prasuvav sa polesno palenje na dizelas - malku prasuvav i po stari majstori i eve sto otkriv, ke spodelam ovde, mozze ke mu se najde i na nekoj drug...

Za polesno da zapali i sigurno da raboti obavezno barem 10tina litri nafta da ima za da ne moze da vleci vozduh nikako... vo nea 1 litro benzin i cak druri nekoi stavale i po edna caska antifriz za da sprecat sozdavanje parafin vo filterot...

Koga ke probam, ke vi kazam koi bile rezultatite i od licno moe iskustvo... vo sekoj slucaj, fala vi na sovetite.....
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #1266 на: 26 Јануари 2016, 00:36:51 am »
Јас не би пробувал антифриз да ставам...се соединува тоа со дизел гориво? А колку што знам повеќе нафта треба да има при ладни температури за да не се деси само парафин да остане на дно на резерварот...
Инаку недај боже да повлече воздух, и на +40 нема да запали ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1267 на: 01 Февруари 2016, 20:50:23 pm »
како беше тој од бутел што работи исклучиво со летви ?
и дали има некој искуство со него од прва рака

edit: armex ми даде инфо,го знам уште многу одамна само незнаев дека почнал и со летви да работи,нема грешка кај мајсторот го препорачувам
« Последно менување: 01 Февруари 2016, 21:38:09 pm nsx-r »

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #1268 на: 04 Февруари 2016, 14:29:45 pm »
Му рекле на татко ми дека се спремал закон со кој приколките ќе имале универзални таблици, а не како трета таблица и дека секоја кола со кука ќе смее да ја вози приколката. Некој поупатен со законите или има повеќе информации ?

Отсутен khz777

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #1269 на: 04 Февруари 2016, 15:28:25 pm »
Последниов месец имам некој проблем со мојата кола .Станува збор за Пасат Б5 1.9 ТДИ  131 коњ.Осеќам како да се гуши од време на време .Како да му недостасува неколку коњи на поголема брзина .Да речеме пред некој месец го возев на отворено и стига до 196/км/х и потоа му треба поголема километража за да дојде до 21.0 да речеме .Може околу 2-3 км возење за да стигне од 196 - 210 .А за од 210 па нагоре да не праиме моабет .Возилото е сервисирано редовно се е сменето .Редновно месечно еднаш го носам на компјутер каде што последниот пат ми кажа мајсторот дека е се одлично .Лично сам гледав дека и дизните, турбината , моторот се е наместено како што треба .Многумина ми кажуваат дека може да е запушена некоја си усисна грана па таму губел некоја коњажа .Се распрашав за чистење околу таа грана цената се движи од 1500 -3000 денари зависи каде и кој и ја чисти .Значи количето е редновно сервисирано се е тип топ.Незнам како би ставил и слика од самата кола за да се уверите во нејзината состојба.Па дали ова би бил проблемот некој поискусен да ми каже и дали некој до сега чистел таква усисна грана ?

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #1270 на: 04 Февруари 2016, 16:51:29 pm »
 ;D ;D ;D ;D so drugi zborovi, tolku i mu e nekade maksimalnata 190, dizel e ne e benzin, stavi si cip ke mrdne malce samo ne kojznae kolku i ne go gazi tolku vo visoki obrtai zasto ne e ni namenet da ide tolku, na krajot na kraistata sto ke ti e tolkava krajna brzina, na koi patista ke vozis 200? bi trebalo ubrzanjeto da ti prai kef ako sakas krajna zemi si motor...

P.S. kolku godinki imas?  ;)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #1271 на: 04 Февруари 2016, 16:59:35 pm »

Едната гума да ти е издишана, нема да иде колата како што треба... Малку ветер да има, исто така ќе влијае на брзината... :) :D Претпоставувам околу 1997-1999 ти е количето, така да и 200 му е доста него. ;D :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1272 на: 04 Февруари 2016, 17:17:00 pm »
Гумите ти се издишани, не е до моторот. Напумпај ги над 2.8 и ќе го добиеш тоа што сакаш.

Отсутен khz777

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #1273 на: 04 Февруари 2016, 18:24:33 pm »
Проблемот е што одеше повеќе од 220 а сега се мачи над 190 да оди .Инаку пасатот е 2001 редизајнот .Турбината , дизните ,моторот итн повторувам се во одлична состојба .Инаку јас имам 22 годинки за дечкото кој што прашуваше .А за тој најгоре што ме цитираше незнам дали типот се дрогира или не ама колата е донесена од италија со оргинален мотор како што е купен од салон .Тој сега после 2 години возење за прв пат ми се случува ова .Колата е лично донесена и беше во перфектна состојба .Таму е возена од амбасадор и е редовно сервисирана.А може и тие гуми да играат улога мора и тоа да се проба , но сепак мислам дека е во издувот дека некаде се гуши самата кола поради премногу возење во град .Овие коли се наменети за на голем пат не за градско возење .Каде може да се прикачи фотографија од колата ?

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #1274 на: 04 Февруари 2016, 18:31:33 pm »
Другар ти сакаш и да полета пасатот. Сепак за дизел пасат станува збор на кој што максималната брзина (реална) не му е повеќе од 210 км/ч(кога бил нов). Плус со тек на време и моторот и турбината ослабуваат. Гледај нека ти забрзува како што треба, а за максималната да биди поголема стави си некој чип.