Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2573060 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #375 на: 21 Јуни 2015, 20:17:24 pm »
Стално со истово музиче пали? :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #376 на: 21 Јуни 2015, 20:19:09 pm »
Абе на радио беше пуштено ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #377 на: 21 Јуни 2015, 23:29:23 pm »
ке мораш малку по опширно да објасниш.. што кола, момент, показатели, врти ли моторот кога така први, прима ли гас тогаш или одпосле итн итн...биди по опширен...

Clio mk2 1.2 - моето. Не врти моторот тогаш, како да си му стиснал пауза на цел мотор, секунда е тоа. Значи возиш пример во брзина засецнува, обртаите наеднаш на 0 и се блокира цел мотор. Ако Веднаш не стиснам на кумплунг мислам ребраст ќе скине. Давам гас у лер почнува да крева обртаи и пак наеднаш на 0. Не се случува многу често.  3 пати во неделава ми се случи. Како пистоните да застануваат во место наеднаш.
Пред неколку месеци сменив сензор на радилица. Се мислам да не рикнува пак.

може да е некој сензор. се збунува компјутерот и го гаси, па се ресетира и продолжува... но тоа што ти тресе премногу силно, нема врска со гасењето, ама па има врска со држачи на мотор...

мој предлог е на дијагностика кај мајстор, да премери сензори, дали се во ред... а успат и држачите на моторот да ти ги провери...

Што можи да е проблемов ? Значи пали и после 1 секунда подзапира и потоа си работи нормално.. Ова се случува ако не е запалена колата повеќе време..

п.с. акумулаторот е 42 амперски а треба да е 75  :)

акумулаторот нема врска со ова... кога ке ја изгасиш колата, ти прима воздух во системот со гориво... не го додржува вакумот на цревата и ке прими малку воздух... земи таму, сите доводни црева престегни ги...

што ти е рено значи, па уште и клио... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 445
« Одговори #378 на: 22 Јуни 2015, 00:47:41 am »
Да пробаш со полир паста...Зависи дали е фарбана и лакирана пластиката...Што ќе полираш? Лаптоп?

Шалтабла.Делот околу она црвеното за 4 жмигавци.Сивото што е

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
« Одговори #379 на: 22 Јуни 2015, 13:56:46 pm »
Zemi so antisilikon izbrisija i odmasti ja ubavo i posle mozes da ja pomines so nekoja pasta.
Plastic remover nekoja ili za poliranje.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #380 на: 27 Јуни 2015, 20:18:52 pm »
Имам едно прашање. Дале е изводливо пред се, да се спроведат магленки на колава? Иам место за копчето, но дали ке може да се спроведе инсталацијата? А4 Б5 '96.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7655
  • French diamond
« Одговори #381 на: 27 Јуни 2015, 20:36:35 pm »
Секако. Брат ми за Меганот си купе половни магленки и поврзувањето на магленките со ракетата го кошташе 800 денари и еден поручек на електричар. Најди си половни или ако сакаш нови и барај добар електричар.

Отсутен Vlado_78

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 228
    • Pretty Womans from your city for night
« Одговори #382 на: 27 Јуни 2015, 23:26:26 pm »
Имам едно прашање. Дале е изводливо пред се, да се спроведат магленки на колава? Иам место за копчето, но дали ке може да се спроведе инсталацијата? А4 Б5 '96.
Jas imav A4 B5 '97 i mislam deka site imaat maglenki samo sto se naogjaat vo glavniot far. t.e. sveti dolniot del na farot.
Posebni maglenki (dole na branik) imaat A4 B5.5 od '99-'00 godishte.
Pozdrav

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #383 на: 28 Јуни 2015, 16:31:30 pm »
Ахам, на такво нешто помислив и јас. Тогаш она копчето што е треба да ги пушта предните магленки, така?

Ова од левата страна:

Тоа од десна знам дека е за задните магленки, ама ова ме збунува што свети зелено кога ке го притиснеш. Зелено обично е идентификатор за средно светло како што знам јас.

Отсутен Vlado_78

• Јуниор
  • **
« Одговори #384 на: 28 Јуни 2015, 18:29:47 pm »
Levoto e kako shto se sekjavam za prednite maglenki , a desnoto gi vklucuva i prednite i zadnoto svetlo(edniot shtop sveti jako).
Kade sveti zeleno??? samoto kopce ili na instrument tablata??

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #385 на: 28 Јуни 2015, 19:07:44 pm »
Копчето свети зелено.

Отсутен Vlado_78

• Јуниор
  • **
« Одговори #386 на: 28 Јуни 2015, 22:13:05 pm »
Mislam toa deka Zeleno e za sredno svetlo ne e bas pravilo, na instrument tabla sveti zeleno i koga kje uklucis i pozicija. Na mojava A4 B6 koga kje go svrtis prekidacot za svetlo sveti crveno iluminacijata, a koga kje pushtis maglenki isto e zeleno i isto koga kje pushtis i maglenki i pozadi sveti zolto. A na instrument tabla e zeleno osven za dugacki, neli plavo :)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #387 на: 29 Јуни 2015, 15:36:09 pm »
Имам проблем со оваа гумата на горниот дел од шоферското стакло, ако возам над 100 брзо излегува.

Прашав автолимар ми рече дека само на жлеб треба да стои. Да ја лепам со нешто? Силикон?

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #388 на: 29 Јуни 2015, 15:45:51 pm »
Mislam toa deka Zeleno e za sredno svetlo ne e bas pravilo, na instrument tabla sveti zeleno i koga kje uklucis i pozicija. Na mojava A4 B6 koga kje go svrtis prekidacot za svetlo sveti crveno iluminacijata, a koga kje pushtis maglenki isto e zeleno i isto koga kje pushtis i maglenki i pozadi sveti zolto. A na instrument tabla e zeleno osven za dugacki, neli plavo :)
Во ред тогаш. Ке направам некоја слика за како свети фарот со и без вклучено копче. Ти благодарам за одговорот.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8245
  • Плинаш!!!
« Одговори #389 на: 29 Јуни 2015, 21:55:16 pm »
Имам проблем со оваа гумата на горниот дел од шоферското стакло, ако возам над 100 брзо излегува.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Прашав автолимар ми рече дека само на жлеб треба да стои. Да ја лепам со нешто? Силикон?
Можеш со силикон, или пробај со тафлон или нешто слично намотај ја околу жлебот и убаво натисни ја на кров.